Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Зенитот на цената сакав да кажам, а тој ќе си игра уште 4-5 години на највисоко ниво
И сеа? Пак гледаме да заработиме а не да се засилиме и да се вратиме на врвот!

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
А шо да се прај, кога играчот сака да си оди?
Кажав јас дека со засилувања како Бејл, Силва, Ериксен итн, нема да си оди, оти одма се прај шампионски тим. Сега со која цел да остани? За 7мо место в година?

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Кажав јас дека со засилувања како Бејл, Силва, Ериксен итн, нема да си оди, оти одма се прај шампионски тим. Сега со која цел да остани? За 7мо место в година?
А јас ти кажав поради која причина неможиме да купиме таква класа на играчи

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
А јас ти кажав поради која причина неможиме да купиме таква класа на играчи
Можиме, ене Монако можи. Газдите и од управата сами се фалеа со реченицата "Имаме пари за трошење". Ако проблем беше фрлањето пари во вода на Кени, после една сезона без големи средства за Роџерс и вашите тврдења дека Роџерс изгради игра, и се подобривме, во шо е тогаш проблемот да му се дадат 100 и повеќе милиони на Роџерс? Или нешто пак чкрипи?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ја само знам дека не е до Роџерс. Против него нема никаква основа да се криви за било што, човекот убаво си ја работи работата. Само и он не ми изгледа многу задоволен од тоа што му е ветено во однос на тоа што се случува во клубот. Газдите треба уште малце да попуштат со пари за клубот, а управата да си ја тргне од глава таа замисла дека со најмлад просечен состав у Премиер Лига ние ќе напраиме нешто. Тука чкрипи.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Да видиме. Пул кај и да е, ако паметно (конечно) инвестира летово, може да се накрене.

Да бидеме фер. Лоша сезона, лоша среќа. Неколку глупави ремија не чинеа место во ЛЕ. Неколку лоши потези не чинеа и битка за ЛШ.

Но. Со мудри потези летово, и без Суарез, идната година може да биде весела, ама во позитивна смисла.

Само, ако си оди, мора НАЈПАМЕТНО да се инвестираат тие пари. Во талент. Не како Керол...никако

Член од
14 април 2012
Мислења
32.963
Поени од реакции
67.742

Се работи за Реал Мадрид, екипа за која сонува секој играч...
Роналдо имаше освоена Европска и ПЛ титула, плус тим кој со него можеше да доминира низа Европа уште 3-4 години и си замина...
Така да, ако сака да си иде, и 10 Џерардовци да му донесеш у екипа, џабе е...

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Се работи за Реал Мадрид, екипа за која сонува секој играч...
Роналдо имаше освоена Европска и ПЛ титула, плус тим кој со него можеше да доминира низа Европа уште 3-4 години и си замина...
Така да, ако сака да си иде, и 10 Џерардовци да му донесеш у екипа, џабе е...
Те разбирам, ама проблемот е шо, во Ливерпул во последните 10 години играчите не си заминват ради то шо ги бара клуб како Реал, туку зато шо нема никаква иднина во Ливерпул. Греота е Суарез да игра со Даунинг, Ален, Борини, па и новите шо се спомнуват како Аспас. Треба квалитет за да види Суарез дека и со Ливерпул ќе се бори за титули. Уште со Бенитез да се носеа по 1-2 ѕвезди секој трансфер период, никој немаше да замини после 1-2 сезони, и без титула!
Со ваква политика Ливерпул едноставно нема иднина. И да гозадржат Суарез, ако не купат квалитетни играчи, пак ништо нема да напрат, и само ќе го пролонгират продавањето на Суарез за 1 година.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Доста со тој Аспас бе, нема да дојде тој...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
I da dojde i da ne dojde. I so Suarez i bez Suarez.
Idnata godina ke bideme u top 4.

Staam kladba. Skara i pivo za orhideevci. Any takers?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
I da dojde i da ne dojde. I so Suarez i bez Suarez.
Idnata godina ke bideme u top 4.

Staam kladba. Skara i pivo za orhideevci. Any takers?
Ја не би одбил скара и пиво, али нејќам да се кладам против тимот :D

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pa nemoj, ne za drugo, ke izgubis opklada.

Kajgana Shop

На врв Bottom