Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
vo Prilep ima samo eden lokalen kanal pusteno, najverojatno preku Pelister, Boem od Kicevo kako sto vidov na internet. Znaci fakticki sega osven nacionalnive kanali ( 6 ) i plus ovoj Boem vkupno 7 kanali. se posraa so digitalizacijava a se gledaat samo 7 kanali ( mtv 2 i alsat ne gi smetam ) . ebati drzavata.

Во Гевгелија од локални пуштена е само Вис од Струмица, треба да емитираат уште Кобра од Радовиш и ВТВ од Валандово, останатото се работи, како и МТВ ХД (одлична слика).

Ај едно прашање, соседите имаат фаворит телевизор со подршка на двб-т мпег2, им вели дека видео форматот не е подржан, треба да има мпег4 подршка за да имаат слика? звук имаат.

Ај едно прашање, соседите имаат фаворит телевизор со подршка на двб-т мпег2, им вели дека видео форматот не е подржан, треба да има мпег4 подршка за да имаат слика? звук имаат.

nisto so toj tv nemoze da gleda

Едно прашање ова дигитализација не ја опфаќа КАБЛОВСКАТА?? Значи тие што се на кабловска ке си останат на аналогно? Бидејќи како што гледам на кабловската уште се сите на аналогна(ATV) не се во дигиталната(DTV).

Едно прашање ова дигитализација не ја опфаќа КАБЛОВСКАТА?? Значи тие што се на кабловска ке си останат на аналогно? Бидејќи како што гледам на кабловската уште се сите на аналогна(ATV) не се во дигиталната(DTV).

Да да

Ајдееее... Ами што велат дека ке се исклучва аналогното кога всушност уште има?

Тоа не ги опфаќа корисниците на кабелска,Макс тв или Бум.Значи само оние што биле само на антена!Аналогниот сигнал се исклучува во текот на денешниот ден.Во К.Паланка сите се исклучени освен МРТ 1,2,3

ako ima zvuk bez slika toa e znak deka TV
aparatot podrzuva samo mpeg2.resenie e da
si nabavat set top box od tie so hd
izlez.vcera zirnav vo tehnomarket i vidov
interesen set tip box marka NEO so display i
HD izlez za 1500 den.

tokmu taka

Аналогната телевизија е исклучена нема кј мене ниеден канал

Едно прашање....Другар користеше само аналогна телевизија преку антена и денес нема ниту еден канал.Прашањето ми е следново: Сакам да му препорачам да идеме до нептун да земеме од овие приемниците за дигитални канали што се по 1000ден.Како ке работат каналите преку апаратот.Тоа кабелот кој идел директно до телевизот би требало да го ставиме во дигиталниот приемник и од дигиталниот приемник до телевизорот.Логички овака би идело али сепак сакам некој да ми одговори да не треба нешто додатно?

Едно прашање....Другар користеше само аналогна телевизија преку антена и денес нема ниту еден канал.Прашањето ми е следново: Сакам да му препорачам да идеме до нептун да земеме од овие приемниците за дигитални канали што се по 1000ден.Како ке работат каналите преку апаратот.Тоа кабелот кој идел директно до телевизот би требало да го ставиме во дигиталниот приемник и од дигиталниот приемник до телевизорот.Логички овака би идело али сепак сакам некој да ми одговори да не треба нешто додатно?

Ништо додатно антената во ресиверот па ресиверот во телевизорот.

Пу јаз'к на моево мало телевизорче нема скарт :tapp: кај да барам адаптер сега во Прилепов :tapp:

Нов канал има во скопје доаѓа од кавадарци каналот Тиквешија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom