[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Што сте се успале бе готвачи? Да не се уморивте? :icon_lol:
Жено давај некој рецепт за следна недела со малку калории да си ги испрезентирам вештините, од денес готвам, досега бев на пауза.
Кафеделмар ќе пишам нешто што не треба :icon_lol:

Што не треба? Калорични јадења? Знам. :icon_lol:

Jas onoj receptot na Olimpija go napraviv vcera. So pcenkarno brasno. Ama gi opnav u pleh.
Top ispadna projata :)

Plus dodadov svinski vrat na kockicki, malkucka slaninka, pokraj sirenjeto i kaskaval, mocarela, sitno seckan susen patlidzan i seckano piperce i mu slaknav i pretenki livcinja parmezan odozgora, otkako malku fati kora. Prekrasno izleze, 'prevkusno. Samo na 180 stepeni pecev 25 nekade minuti mesto 15 minuti. Verojatno podolgo posto bea vo pleh.

Ke gi stavev vo kalap za mafini, ama vo drugata doma :) mi e.
Zato sliki jok :D

Неделава готвиме

Полнети тиквици

Потребни состојки:
- 4 тиквици средна големина
- 150 гр шунка
- сирење по желба
- магдонос
- маслинки сецкани
- лук
- зачин (вегета, сол црн пипер)
- 2 јајца
- кашкавал
Подговотовка:

Подготовка:
Ги миете тиквичките и ги сечете на половина (долгнавесто), средишниот дел го вадите и ситно го сецкате, истото го правите и со шунката, магданосот, и маслинките, сето тоа во длабок сад го мешате, додавате сирење и лук со помош на ренде, двете јајца изматете ги со вилушка и измешајте ги со состојките да добиете една хомогена смеса. На крај само зачинете и со смесата наполнете ги тиквичките, на претходно загреана рерна од 230 степени во голема тава исецкајте домати со една главица кромид, ставете ги врз нив тиквиците и печете едно половина час. Откако ке заруменат одозгора додајте ленти кашкавал вратете уште 2 минути да се растопи, на крај извадете ја тавата и со сосот врз кој што ги ставивте тиквиците полејте ги.
1a1bd02cd1f886475fd1fb7c615c52c7_header.jpg

944340_573739329324466_438761121_n.jpg

CafeDelMar; ова е ниско калорично? :)
Едноставно личи, ќе го направам дефинитивно.

CafeDelMar; ова е ниско калорично? :)
Едноставно личи, ќе го направам дефинитивно.
Зависи колку кашкавал и сирење ќе ставиш инаку не е страшно. :) И јас ќе го правам, не што личи туку е и вкусно.

Ееее рецептов е за мерак! Еднаш изразив благодарност до @Луси_Лу, ама тогаш ги правеше татко ми, јас не бев во могуќност, а сега ќе ги направам јас.
CafeDelMar ептен се вкусни, само да се пази какво сирење се става зашто може да искочат многу солени. Супер искача полнењево и со модар патлиџан исто. leandra магдоносот поттикнува слабеење :D

Чоек штом види дека и CafeDelMar ќе учествува, страв да го фати. :)
Најверојатно и јас ќе ве дружам оваа недела, ме бендисува рецептов.

Чоек штом види дека и CafeDelMar ќе учествува, страв да го фати. :)
Најверојатно и јас ќе ве дружам оваа недела, ме бендисува рецептов.
Не ми зборите вака. :( Срамежлива сум по природа. :)

Сакав да прашам, тиквициве не се обаруваат прво пред да ги полниш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom