Предлог за филм со кратка рецензија

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Seven Samurai (1954)

Класика и воедно еден од најдобрите филмови на сите времиња според многу филмски критичари. Како што кажува насловот, се работи за великодушните изнајмени и платени само со храна седум самураи кои ќе треба да го одбранат сироманшното село со фармери од тогашните бандити.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Ај од мене предлог:

Пробај со
Passengers (2008), повеќе трилер од хорор, имав кратка рецензија негде, и со Identity (2003) ако не си го гледал, многу добро филмче, прееска некој го спомнуваше...

Пишував и за 100 Feet (2008) и Alphabet Killer (2008), да не се повторувам...
Identity го имам гледано и искрено ме разочара, а за другите баш ќе ги проверам.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
The Corious Case of Benjamin Button

Сеуште сум под импресии од филмов.Несекојдневна приказна.Како би изгледало ако го почнеме животот наопаку,да се родиме како старец,да умреме како бебе?
Филмов нуди објаснување.
Бред Пит ми изгледаше како пак да го глуми Џо Блек,значи ништо ново од него.Ама затоа пак Кејт Бланшет остава без зборови.
Ретко добар филм.
офф топик
Најде превод?

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Bomb the System (2002)

Несекојдневна приказна за една сосема поинаква уметност, порака и вештина пренесена на ѕид, колку им значи во животот на тие што се занимаваат со нив и колку се внесени во таа уметност - графити.

Graffity writer never expects to get caught, just like a cop never expects to get shot.

G

grande-juve

Гостин
Seven Samurai (1954)

Класика и воедно еден од најдобрите филмови на сите времиња според многу филмски критичари. Како што кажува насловот, се работи за великодушните изнајмени и платени само со храна седум самураи кои ќе треба да го одбранат сироманшното село со фармери од тогашните бандити.
го имам гледано и стварно е добар предлог, еве уште еден од мене Changeling со анџелина џоли режиран од клинт иствуд

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Брат давај уште такви филмови,ги гледав Мулхоланд Драјв и Идентитет........немам зборови,воодушевен сум:zver::zver::zver:
Сега го гледав и American Psycho...прекрасен филм,феноменална глума,но крајот ме разочара,многу!

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382

Веројатно Вил Смит со овој филм го достигна врвот на актерската кариера. Веројатно нешто што нема да зажалите што сте одвоиле време, крие многу тајни така да гледајте внимателно, еден од најубавите филмови што сум ги гледал. Нема ама ич да ве остави рамнодушни.

Ухх .. Мора уште барем 2-3 пати да го гледам, феноменално нешто...

Категорија : Драма

Содржина : Не откривам, нема да биде интересен ако кажам...

оцена:

Глума - 10/10
Околина - 7/10
Звук - 10/10
Овералл - 10/10

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.660
Поени од реакции
729

Веројатно Вил Смит со овој филм го достигна врвот на актерската кариера. Веројатно нешто што нема да зажалите што сте одвоиле време, крие многу тајни така да гледајте внимателно, еден од најубавите филмови што сум ги гледал. Нема ама ич да ве остави рамнодушни.

Ухх .. Мора уште барем 2-3 пати да го гледам, феноменално нешто...

Категорија : Драма

Содржина : Не откривам, нема да биде интересен ако кажам...

оцена:

Глума - 10/10
Околина - 7/10
Звук - 10/10
Овералл - 10/10
Уште името на филмот да го напишеше... На Seven Pounds мислиш??

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
А на кој друг би мислел кога го имам стаено коверот од Seven Pounds !?!? :uvo:
Претпоставив дека е така нешто затоа не пишав прееска. Не се гледа коверот кај нас. Веројатно кај тебе се гледа, кај нас не излегува слика. Често се случува вака незнам зошто...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Претпоставив дека е така нешто затоа не пишав прееска. Не се гледа коверот кај нас. Веројатно кај тебе се гледа, кај нас не излегува слика. Често се случува вака незнам зошто...
Јавно се извинувам тогаш ! нема љутиш :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom