Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
па зато и прашвав, 3 дена од ко го зедов, поќе време поминав во ВЦ отколку во вежбање...Јас го имам пробано, гејнер како гејнер за цената што ја има е добар избор не е преполн со шеќери и има разумна количина протиени. Јас зедов од Cookies and cream вкусот баш ми се допадна и немав никакви проблеми со варењето на истиот (на форумот се пожалија дека некои имале проблем со тоа). Инаку од малото пакување можеш да очекуваш да качиш околу 1-1,5кг со големото 3-4кг.
The Myth of 1g/lb: Optimal Protein Intake for Bodybuilders | Bayesian BodybuildingАбе другарче, јас во последно време земам протеин ако се чистам само, бидејќи надополнувам протеински внес, а сум стабилен со калориите. Не трчај да земаш од старт протеин, колку време вежбаш? Земи си креатин монохидрат и фрлај пари на храна, кркај месо, јајца, стек, туна(скапичка е додуша ете сардина можеш да земаш како поефтин избор), урда.....
Како почетник незнам зошто би форсирал да земаш протеин, остај го ти овај муабет над 2гр протеин на телесна тежина дневно, то нека си го тераат оние кои се профи и кои заработуваат од ова. Јади ова што ти го пишав и не фрлај 3000ки за протеин оти протеин се земаше до пред година и пол-две кога истиве што се по 3400 беа по 2500 денари и се наоѓаа на попуст и по 2000ки, а сега да даваш 60 евра за протеин и не вреди бидејќи ако го пиеш правилно трае само 3 недели. А една табла од 30 јајца ти е 200 денари, 1кг стек 190-200 денари, 1 сардина 35 денари, 700гр урда 90тина денари, пилешки батак 130денари 1кг.....и најаден и исхрана ќе ти биде средена.
Не толерантен си на лактоза за жал.па зато и прашвав, 3 дена од ко го зедов, поќе време поминав во ВЦ отколку во вежбање...
значи да си се префрлам на обични протеини?Не толерантен си на лактоза за жал.
Абе другарче, јас во последно време земам протеин ако се чистам само, бидејќи надополнувам протеински внес, а сум стабилен со калориите. Не трчај да земаш од старт протеин, колку време вежбаш? Земи си креатин монохидрат и фрлај пари на храна, кркај месо, јајца, стек, туна(скапичка е додуша ете сардина можеш да земаш како поефтин избор), урда.....
Како почетник незнам зошто би форсирал да земаш протеин, остај го ти овај муабет над 2гр протеин на телесна тежина дневно, то нека си го тераат оние кои се профи и кои заработуваат од ова. Јади ова што ти го пишав и не фрлај 3000ки за протеин оти протеин се земаше до пред година и пол-две кога истиве што се по 3400 беа по 2500 денари и се наоѓаа на попуст и по 2000ки, а сега да даваш 60 евра за протеин и не вреди бидејќи ако го пиеш правилно трае само 3 недели. А една табла од 30 јајца ти е 200 денари, 1кг стек 190-200 денари, 1 сардина 35 денари, 700гр урда 90тина денари, пилешки батак 130денари 1кг.....и најаден и исхрана ќе ти биде средена.
Да си земеш од аптека ензим или пробиотик.значи да си се префрлам на обични протеини?
Јас кога го користев, често се случуваше но не секогаш, ако го мешав со млеко да имам пролив. А со вода кога го мешав никогаш немав проблеми.па зато и прашвав, 3 дена од ко го зедов, поќе време поминав во ВЦ отколку во вежбање...
абе премалку е една доза негде околу 10-15 протеини иди и 200-300 калории... шо ти се вика едно сникерс ќе земам поарно..Да си земеш од аптека ензим или пробиотик.
И да не претеруваш со тоа гејнерот 1 дозерка ти е доволно.
Епа ќе си јадеш убаво тогаш ориз и пилешко и ќе си завршиш работа.абе премалку е една доза негде околу 10-15 протеини иди и 200-300 калории... шо ти се вика едно сникерс ќе земам поарно..
Предходниве 3-4 вежбам за да слабеам, 6 дена во неделата по 2-3 пати кардио. Се случува да истрчам и по 15 км дневно, да извозам и по 30 км. Сеа стигнав до кај што сакам, и време да заличам на чоек. Иначе, што работа врши креатинот? Сакав да зеам протеин, како резерва на протеини од храна.
Што мислиш дека ќе добиеш со L-Carnitine и што би ти дало предност ако го комбинираш со Razor 8?
Креатинот(монохидрат) ти дава сила и напумпаност на муслкули.Ќе можеш нешто повеќе да дигаш,ама да знаеш дека креатин врзува вода,односно треба да пиеш минимум 3-4 литри вода дневно.
Појаки мускулиНе е тоа проблем, просек ми е 5 литри дневно. Иначе, има ли последици од конзумирање креатин?
Де бе Стефане, ти пишав погоре не сум мн заинтересиран за инфо од вакви страни...еднаш се изгорев втор пат не ни пробувам да ја отворам а камоли да читам...The Myth of 1g/lb: Optimal Protein Intake for Bodybuilders | Bayesian Bodybuilding
--- надополнето: 24 мај 2013 во 21:16 ---
.