Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас мислам дека причината за поразот и за слабата игра беше во формацијата 4-3-3 односно во офанзивниот ред каде мурињо направи грешка со поставувањето на мансини ибра и кварезма да играат заедно зошто? затоа што ибра не е напраен за да игра класичен шпиц многу пати знае да се повлекува по крилните позиции и да центрира што беше случај и денеска но кога се повлекуваше во средината немаше никој на кого да му додаде така пропагаше акцијатада беше адриано или круз на местото на кварезма или мансини тогаш ке беше друга приказната и ке имавме многу појке шанси во првиот дел. А што се однесува до Матераци и Бурдисо мислам дека одиграа одлично во дефанзивата и двајцата причината за голот освен во офсајдот ја гледам и кај киву за тоа што го остави кака да центрира кај сака и мислам дека киву денеска беше најслабиот играч на интер а не матераци, маикон како и секогаш спремен да одигра два натпревари, слаб беше кварезма иако имаше некои потези но гатузо со другарите кршеа кичми вечерва и беше премногу густо, значи според мене да игравме 4-4-2 со ибрахимович и адриано во шпицот ке постигневме гол во првиот дел и ке игравме подобра игра, појке срека во јануари :salut:

Одамна на сите ни е јасно дека ни фали еден класичен плејмејкер, ама ќе мораме без него до јануари, можеби Мурињо ќе сфати дека вака се мачиме и ќе реши да превземе некој чекор.

За очекување беше дека Милан ќе ја има иницијативата зошто има многу посилен среден ред. Можеби се ќе беше поинаку доколку не го примевме погодокот од офсајд, но сега тоа се е минато и мораме да се концентрираме на следните натпревари.

Можеби ја загубивме битката но не и војната

ова држи вода...на интервју на NBA утакмица Чикаго вс Јута (знаете кога играше БАТО ЏОКО - ЏОРДАН у чикаго 5-6 години играа у финале и секогаш Чикаго тепаа) него ова сакав да го кажам... Чикаго на полувреме губат од Јута 10 разлика...му прават интервју на Џоко: Дали мислите дека 10 коша не се премногу? ЏОКО = Уште е рано... на 3 четвртина... Чикаго губат 14 коша...уште еднаш интервју на Џоко: 14 коша мислиме дека се премногу разлика кои може да се анулираат за 12 минути? ЏОКО: Ви кажав еднаш ќе ви кажам уште еднаш, сеуште е рано да се прогнозира.... На крај завршува утакмицата со 4 поена + за Чикаго.... Повторно интервју на ЏОКО = Не е важно како ќе се почне и како ќе се одвива утакмицата, битно е како ќе заврши!!!!!!!

И оваа мисла ми е врежана во глава и затоа овој пораз не го сметам за ништо...Само едно мало освестување...Уште поубаво што е во оваа рана фаза за да се разбудат за да може на крај да избегаат +7 бода најмалку....

П.С. инаку се кладев у 50 евреи дека Интер ќе биде шампион на крај со еден Миланез... Кладбата гласи: Или Интер да биде шампион или било кој...што значи само ако Интер освои ја земам 50 евреи...ако било кој стане шампион ја губам...така да...ја не гледам каде е проблемот!!!!!!!!!!

Forza Inter Forza Nerrazuri!!! Јас сум среќен не знам за вас...треба и вие...РАНО Е УШТЕЕЕЕЕ!!!!!!!!:helou:

Не се кирај брат има сили МИЛАН проработеа сега следува најдоброто од МИЛАН.позз

Брате без навреда ама се гледа дека си уште некое сполетано Јаврииче и дека фудбалот и не е некоја преокупација за тебе...оди бирај друга дисциплина у животот...играј си таму шах на диви води...или пак иди прај со некој ферка: 100 метра со морска пења....не ме зезај милан проработеа???тоа е исто како да кажеш штедилницата ТАТ проработе....

Јас мислам дека причината за поразот и за слабата игра беше во формацијата 4-3-3 односно во офанзивниот ред каде мурињо направи грешка со поставувањето на мансини ибра и кварезма да играат заедно зошто? затоа што ибра не е напраен за да игра класичен шпиц многу пати знае да се повлекува по крилните позиции и да центрира што беше случај и денеска но кога се повлекуваше во средината немаше никој на кого да му додаде така пропагаше акцијатада беше адриано или круз на местото на кварезма или мансини тогаш ке беше друга приказната и ке имавме многу појке шанси во првиот дел. А што се однесува до Матераци и Бурдисо мислам дека одиграа одлично во дефанзивата и двајцата причината за голот освен во офсајдот ја гледам и кај киву за тоа што го остави кака да центрира кај сака и мислам дека киву денеска беше најслабиот играч на интер а не матераци, маикон како и секогаш спремен да одигра два натпревари, слаб беше кварезма иако имаше некои потези но гатузо со другарите кршеа кичми вечерва и беше премногу густо, значи според мене да игравме 4-4-2 со ибрахимович и адриано во шпицот ке постигневме гол во првиот дел и ке игравме подобра игра, појке срека во јануари :salut:

oва го имам кажано неколку пати , во право си играме со 2 крила кој немаат кон кого да упатат центаршут , во челзи беше лесно мур го имаше дрогба , ако веќе сака да го игра ибра нека сврти на 4 - 4 - 2 или нека го игра како trequartista позади адри и круз во 4 - 3 - 1 - 2 ( мада тука ќе страдат крилата). иако џабе е ние да збориме гледајќи го мурињо знам дека ќе научи од своите грешки и брзо ќе се вратиме на старите патеки

oва го имам кажано неколку пати , во право си играме со 2 крила кој немаат кон кого да упатат центаршут , во челзи беше лесно мур го имаше дрогба , ако веќе сака да го игра ибра нека сврти на 4 - 4 - 2 или нека го игра како trequartista позади адри и круз во 4 - 3 - 1 - 2 ( мада тука ќе страдат крилата). иако џабе е ние да збориме гледајќи го мурињо знам дека ќе научи од своите грешки и брзо ќе се вратиме на старите патеки

Во последните неколку интервјуа Мурињо нонстоп повторува , се што ве интересира овде во Италија се тактики , тактики , такитки , тактики , самиот рече , не е битно со која формација ке се истрча на теренот , него филозофијата на фудбал која се имплементира во истата.
Еве ти пример , два тима со ист квалитет на играчи играат иста формација на 4-4-2 а едниот прикажува далеку подобра игра . Проблемот се индивидуалните инструкции на играчите , тука треба да се работи , иначе 4-3-3 не е лош систем само денес и играчите потфрлија , посебно Мансини и Кварезма а аналогно на истото и Ибра . Човек учи од сопствените грешки , Манчио не беше таков но Мурињо убеден сум дека е , ќе видиме што наумил за иднина , не верувам дека е тврдоглав и дека ке форсира нешто што сите денес го видовме .

Во последните неколку интервјуа Мурињо нонстоп повторува , се што ве интересира овде во Италија се тактики , тактики , такитки , тактики , самиот рече , не е битно со која формација ке се истрча на теренот , него филозофијата на фудбал која се имплементира во истата.
Еве ти пример , два тима со ист квалитет на играчи играат иста формација на 4-4-2 а едниот прикажува далеку подобра игра . Проблемот се индивидуалните инструкции на играчите , тука треба да се работи , иначе 4-3-3 не е лош систем само денес и играчите потфрлија , посебно Мансини и Кварезма а аналогно на истото и Ибра . Човек учи од сопствените грешки , Манчио не беше таков но Мурињо убеден сум дека е , ќе видиме што наумил за иднина , не верувам дека е тврдоглав и дека ке форсира нешто што сите денес го видовме .

да така е...мада мн ми се испуни срце што конечно глеам тренер што реагира као шо треба...ако изгубивме нема сеа да ја анализирам пак утакмицата знаеме сите дека несреќно изгубивме...изгубивме битка без борба...ама не е тоа тоа...сакав да кажам видовте...губиме со 1 разлика....60 мин се подготвуваат 2 класични шпиц играчи...Адри и Градинарот...едниот влегува на одбрамбен играч Матрикс...другиот на Крило - Мансини...потоа ни даваат црвен картон...не ставаме одбрана вадиме деструктивец Виера ставаме офанзивен плејмејкер Дејо Четник...играта се отвори мн повеќе...сакам да кажам Мур игра со МУДА нема кај него 2-3 ОДМА се реагира...резултати одма...и сега...

Сепак најбитната разлика беше во тоа што Анчелоти Милан го води 7 години,а Мурињо на Интер 7 недели...

Абе премногу внимание посветуваме на овој пораз, како да е крајот на светот, бар дел од нас, само да напоменам Рома изгубија од Палермо 3-1, од Џенова 3-1 и изиграа нерешено дома со Наполи 1-1 иако имаа играч повеќе цело второ полувреме, Милан изгубија од Болоња 1-2, од Џенова 2-0, Јуве изиграа нерешено до Катанија дома, 0-0 со Сампдорија гости, а Интер изгуби од Милан со играч помалку 20 минути со само 1-0...криза?! Уживајте, сино-црниот мозаик брзо ке се склопи .

Сепак најбитната разлика беше во тоа што Анчелоти Милан го води 7 години,а Мурињо на Интер 7 недели...

Блондираното е одговор на твојот пост .

Абе премногу внимание посветуваме на овој пораз, како да е крајот на светот, бар дел од нас, само да напоменам Рома изгубија од Палермо 3-1, од Џенова 3-1 и изиграа нерешено дома со Наполи 1-1 иако имаа играч повеќе цело второ полувреме, Милан изгубија од Болоња 1-2, од Џенова 2-0, Јуве изиграа нерешено до Катанија дома, 0-0 со Сампдорија гости, а Интер изгуби од Милан со играч помалку 20 минути со само 1-0...криза?! Уживајте, сино-црниот мозаик брзо ке се склопи .

Блондираното е одговор на твојот пост .
Не е исто пораз од Милан и пораз од Катанија.
Само со победи против Рома и Јубе ќе се излечаат раните...а во Јануари против Милан.

Не е исто пораз од Милан и пораз од Катанија.
Само со победи против Рома и Јубе ќе се излечаат раните...а во Јануари против Милан.

Раните ке се излечат кога Кварезма ке почне да си ги оправдува вложените средства за него и кога ке се смени начинот на игра ,на тоа најмногу треба да се фокусира Мурињо , а резултатите сами по себе ке дојдат . Први на ред се Вердер ,мечот ке биде пренесуван на МТВ 1, па потоа следи и мечот со Болоња , кој ке биде пренесуван на Телма , така да ке имаме можност да видиме каква ке биде играта против овие тимови. Денес Серија А не е само Милан, Јуве, Рома, Милан и Интер .

Не не надиграа но и ние не ги надигравме.Најреално ќе беше х но немавме среќа.Анчелоти добро не простудирал и не ни даде да играме а нашата игра се крилата и бековите,одма штом примеа топка тие и Ибра беа фаулирани Катузо ги сокрши еднаш не одзема топка без да не направи фаул.За разлика нашиот Камбијасо(најдобар според мене од нашите)кој не знам колку топки одзема и тоа скоро сите без фаул и Виера исто одигра на ниво.На оваа тактика на Милан можеби ако го имавме Мунтари и тој ќе беше добро да е во средина со Камбијасо и Виера.Се на се досаден меч.На крај можевме и да изедначиме но Адри немаше среќа.Секако важно ќе беше денес да победиме но најважно е да се радуваме на крајот.

Интересна изјава на Кварезма:
Да имаше некој да ме научи на тимски фудбал сега ќе бев најдобриот светски фудбалер, а вака во Порто бев freestyler и забавувач на публиката, но и мајстор.
А сега покрај мене е специалниот Хозе Мурињо.
Овој пост сум го напишал пред 20-ина дена 09-09-08, 01:07
Сепак Кварезма треба уште многу да учи...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom