NBA драфт, трансфери, шпекулации

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Абе вакви животињи сеа се повеке и повеке ке има со оваа генетски модифицирана храна и остали срања и суплементи...само слабо некако го владеат баскетот :D, се повеке и повеке сурови играчи ке има.

Инаку освен драфтекспрес што го спомна ксаго, и www.nbadraft.net е одличен сајт за драфтовите, со оценки, разни reviews, слабости и предности и видеа.

За Шабаз Мухамед имаше текст пред некој ден на нба.цом, дека главно заради неговото однесување тимовите се скептични околу него. Дури и биле прашани неколку ГМ и изјавиле дека може и од лотаријата да испадне, да оди под 14то место...А ми текнува дека пред година и повеке, беше проектиран да биде прв пик :tapp:

Еве го гуглав сега, и одма искочија страни кај што се себепрогласил за најдобар играч на овогодинешниот драфт ...

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Абе вакви животињи сеа се повеке и повеке ке има со оваа генетски модифицирана храна и остали срања и суплементи...само слабо некако го владеат баскетот :D, се повеке и повеке сурови играчи ке има.

Инаку освен драфтекспрес што го спомна ксаго, и www.nbadraft.net е одличен сајт за драфтовите, со оценки, разни reviews, слабости и предности и видеа.

За Шабаз Мухамед имаше текст пред некој ден на нба.цом, дека главно заради неговото однесување тимовите се скептични околу него. Дури и биле прашани неколку ГМ и изјавиле дека може и од лотаријата да испадне, да оди под 14то место...А ми текнува дека пред година и повеке, беше проектиран да биде прв пик :tapp:

Еве го гуглав сега, и одма искочија страни кај што се себепрогласил за најдобар играч на овогодинешниот драфт ...
Мухамед колку што разбрав лажирал за годините бил постар од што се преставил така да не бил доволно развиен за тие години што ги има.За тоа ке биде доста пониско на драфтот.

Инаку Ноел најверојатно е во топ 3 а со страшна повреда влегува во НБА..
Слаб ке биде драфтот годинава според мене...

Член од
5 април 2013
Мислења
3.368
Поени од реакции
6.871
Драфтот од експертите е сметан за еден од најслабите во историјата, па реално и нема што многу да се очекува. Пред се проблемот е што нема играчи кои може да станат звезди па проблемот е во оние кои ќе одат во првите 5-6 пика на драфтот кои во друг драфт би биле меѓу 5то и 15то драфтувани. А инаку има еден куп играчи кои може да влезат во роотацијата на многу тимови, така што да не ве чуди ако многу од овие деца гледаме во НБА во иднина. Проблемот е што нема звезди.

Што се однесува до играчите,

Nerlens Noel го споредуваат со Davis да, но пред се затоа што играа во истиот колеџ. Реално Noel е поблиску до Tyson Chandler (само понизок) отколку до Davis кој е далеку подобро развиен офанзивен играч. Плус и исклучително тешката повреда заради која ќе отсуствува барем до Нова Година (делумно и заради повредата му е падната килажата, но отсекогаш бил слаб).

McLemore е добар шутер и атлет, ама го нема оној менталитет на звезда за да направи чекор понатаму. Главно catch and shoot ќе функционира во НБА.

Muhammad паѓа подолго време на сите ранкинзи. Причината е што сфатија скаутите дека бил едн година постар од неговата генерација во средно каде што доминираше. Јас не мислам дека Muhammad е изгубен случај, доста е борбен и е солиден шутер, но тешко дека ќе биде звезда.

Oladipo е Tony Allen 2.0

Има еден куп пристојни центри, од кои сигурно некој ќе излезе дека е добар: Len, Adams, Gobert, Zeller, Plumlee, Olynyk, Dieng, Whitey, Jaiteh, Nogueira... Ми се чини толку многу центри никогаш немало во еден драфт. Е сега кој од нив ќе биде бескорисен а кој ќе биде на ниво на стартер во НБА тешко е да се процени. Мене ми се допаѓа украинецот Len најмногу ама и тој е повреден до Септември.

И на крај според мене веројатно најдобриот играч од овој драфт по 7-8 години Tray Burke. Малечок плејмејкер, кој има комплетна игра и по многу потсеќа на Chris Paul, макар што тешко дека ќе биде толку добар. Други играчи на кои ме потсеќа се Tony Parker и Мike Conley но Burke е подобар шутер.

Горе долу со неколку исклучоци ова се сите кои се битни во драфтов. Се на се ништо посебно.

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Малце ги пратам Дјук како универзитет, и од таму најмногу впечаток ми имаат оставено Пламли(Plumlee) и брат му на Кари ,Сет Кари. Овој Кари тешко дека ќе го драфтуваат иако е добар шутер, му предвидуваат дека ќе има шанса преку летото да се докаже. Пламли има сериозна шанса да биде еден од најдобрите 2ца центри заедно со Зелер и ако го земат во ОКЦ, мислам дека супер ќе им дојде во играта зашто е бајаги подобар офанзивно од Перкинс а не е баш катастрофа и во одбрана. Дефинитивно него ќе го следам сезонава. Од другиве мислам дека Бурк ќе биде ROY, од тоа што гледав како игра, мислам дека дечкото ќе биде слично нешто ко Лилард статистички. Другиве ги немам пратено, само знам дека Ноел уште од почеток на година беше форсиран за 1 пик, црна дамка му е тоа што рано испадна со Кентаки, иако имаа еден од најјаките тимови.
Бајаги текст сум пишал иако немав намера:D

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
И јас ги пратам Дјук, Пламли е ѕвер, имаше шанса и лани да биде драфтуван ама се реши за уште една сезона на колеџ и може да се каже дека беше перфектен, многу напредуваше во последните две години. Интесно е што брат му лани беше драфтуван од Индијана, иако лично сметам дека е тежок труп.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.368
Поени од реакции
6.871
И јас ги пратам Дјук, Пламли е ѕвер, имаше шанса и лани да биде драфтуван ама се реши за уште една сезона на колеџ и може да се каже дека беше перфектен, многу напредуваше во последните две години. Интесно е што брат му лани беше драфтуван од Индијана, иако лично сметам дека е тежок труп.
Plumlee мене искрено воопшто не ми се допаѓа. Секогаш сум против постари играчи кои имаат напумпани статистики против помлади деца кога е во прашање драфтот. Plumlee има 23 години и е еден од најстарите во драфтот, додека повеќето негови противници во NCAA се меѓу 19 и 21-22. На нивна возраст Plumlee беше за никаде. Секогаш е сомнително кога успеваш да се покажеш само против помлади играчи.

Член од
5 април 2013
Мислења
3.368
Поени од реакции
6.871
Помина и драфт лотаријата. Први повторно ќе бираат Кливленд (стварно не знам ако може толку среќа да имаат), втори ќе бираат Орландо, а трети Вашингтон. Понатаму е според резултатите во регуларниот дел од сезоната.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
добро е за вашингтон повторно висок пик, следната сезона ако се здрави сите, плејоф сигурно ќе играат...

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
e jeremy lin ako ima 94 kila....togas dwight howard kolku ima?300?
Лин има 92 кила, а за споредба Хауард има 120 кила за разлика од Ноел кој има 103.
Најдобри играчи според мене од овој драфт:
- Портер
- Бурк
- МекКолум
- Оладипо

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
добро е за вашингтон повторно висок пик, следната сезона ако се здрави сите, плејоф сигурно ќе играат...
Вашингтон го имаа еден од најлошите тимови воопшто во историјата на лигата, секоја чест како успеаја да нанижат скоро 30 победи.

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Вашингтон го имаа еден од најлошите тимови воопшто во историјата на лигата, секоја чест како успеаја да нанижат скоро 30 победи.

Најлош тим хммм ... Да кажеше за Шарлот лани и годинава и за Орландо годинава ајде де али за Вашингтон.Стартуваа ужасно дека Wall беше повреден инаку сигурно и многу подобар скор ке имаа.Beal како руки беше одличен талент и Ariza,Nene и Okafor се топ играчи + имаа 2-3 солидни тројкаши.

Инаку според мене најголем талент од овој драфт е Tray Burke иако најверојатно нема да биде селектиран како прв пик поради тоа што Кливленд го има Irving како плејмејкер.

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Според мене првите 5 пика:
1. Кливленд - Ноел
2. Орландо - Бурк
3. Вашингтон - Портер
4. Шарлот - МекЛимор
5. Феникс - Оладипо/Бенет

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Кливленд нема да го земе Ноел, ако го земе значи ќе го трејда...
Ноел, е најдобриот играч на драфтов после МекЛемор, но Кливленд ќе му даде време и простор на Вејтерс да се развија и МекЛемор отпаѓа...

Ноел е повреден до Јануар, скоро пола сезона , значи Кливленд ќе земе играч што може одма да ги направи посилни, или играч кој ќе го трејдаат за 2-3 проверени ветерани....

Постои и веројатноста да го земат Ноел, да го чекаат, да пишат пропало и на сезонава и да чекаат догодина има страшен драфт, но
не верувам дека Кајри би можел да истрпи една сезона без плеј оф, така да според мене ќе идат на Ноел, и ќе го трејдаат...

Евентуално да идат на Ото Портер им фали тројка...

Орландо се спремаат за МекЛемор уште кога му дозволија на Редик да замине...

Ако Кливленд го одбере МекЛемор, Треј Бурк иде ќе го прескочат они Ноел, и ќе си го тераат Вучевиќ

Ноел, добро би му дошол на Вашингтон, ако биде слободен, ако пак идат Ноел и МекЛемор бр 1 и 2, Бурк, не им е потребен на Вашингтон, они ќе идат Ото Портер, би влегол тука на тројка, да си делат минутажа со Ариза

Шарлот, и они ќе го прескокнат Бурк, пошо си го имаат миленичето на Џордан Кемба, плус Рамон е тука, исто и на двојка са добри со Гордон и Хендерсон, одпаѓа и Оладипо, евентуално ако сакаат да го трејдаат Гордон, само нема кој да сака да го земе неговиот договор, на центар ги имаат се подобриот Маленс и Бисмак, и они ќе ида според мене на крилен играч, Џордан знаел да се коцка па мислим дека овде ќе рипне Бенет...

На Феникс му треба висок, атлетски играч, имаат ниски играчи и шутери, според мене би им легнал еден од Коди Зелер или Алекс Лен, да му подпомага на Гортат, евентуално Дарио ШАриќ... Мој пик Зелер, но мислим дека Оладипо е премногу добар играч да се пропушти на оваа позиција и ќе идат на него, па ќе го трејдаат у Портладн за тој 10-тиот пик ( каде постои шанса да ги чека Зелер или Лен) и некој играч....

Њу Орлеанс Пеликанс :pos:многу ми е смешно, мислим дека е најсмешно име у историја на НБА...
Треј Бурк, немаат добар класичен плеј, мора да се растерети Ерик Гордон од топката, а од Док син му немаше некоја блескава сезона...

Сакраменто, најверојатно ќе го трејда Тајрик Еванс, за нешто повисоко, а неговата позиција ќе му ја дадат на СЏ МекКолум...

Мојот Детроит ќе иде на тројка, најверојатно ќе му биде продолжен договорот на Калдерон, и ќе стартуваат со Најт на 1 и 2, имаат многу слободен селери кап, ќе идат на Игудала, Мајо, и Џош Смит, можеби и двајца од овие, на центарските позиции ги имаат Монро и Драмонг, и ќе идат на тројка, моја желба, иако свите го испопљукавте е Шабаз...
Исто ко лани со Драмонд, кој иако на почеток на сезона беше проектиран топ 3 пик, падна до 9-то, така и со Шабаз годинава, Џо Думарс има њух за вакви играчи, така да нека не ве чуди ако Детроит го собере Муахамд, евентуално Пламли....

Минесота зема центар, Алекс Лен или Коди Зелер...

Портланд го зема тој од овие двајца што нема да го земе Минесота, и ќе си го прати у Феникс, со плус некого за Оладипо !!

:)

Значи мојто топ 10 мок драфт би бил
1. Ноел
2. МекЛемор
3. Портер
4. Бенет
5. Оладипо
6. Бурк
7. МекКолум
8. Мухамад/Дарио ШАриќ
9. Коди Зелер/Алекс Лен
10. Алекс Лен/Дарио Шариќ

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Кливленд нема да го земе Ноел, ако го земе значи ќе го трејда...
Ноел, е најдобриот играч на драфтов после МекЛемор, но Кливленд ќе му даде време и простор на Вејтерс да се развија и МекЛемор отпаѓа...

Ноел е повреден до Јануар, скоро пола сезона , значи Кливленд ќе земе играч што може одма да ги направи посилни, или играч кој ќе го трејдаат за 2-3 проверени ветерани....

Постои и веројатноста да го земат Ноел, да го чекаат, да пишат пропало и на сезонава и да чекаат догодина има страшен драфт, но
не верувам дека Кајри би можел да истрпи една сезона без плеј оф, така да според мене ќе идат на Ноел, и ќе го трејдаат...

Евентуално да идат на Ото Портер им фали тројка...

Орландо се спремаат за МекЛемор уште кога му дозволија на Редик да замине...

Ако Кливленд го одбере МекЛемор, Треј Бурк иде ќе го прескочат они Ноел, и ќе си го тераат Вучевиќ

Ноел, добро би му дошол на Вашингтон, ако биде слободен, ако пак идат Ноел и МекЛемор бр 1 и 2, Бурк, не им е потребен на Вашингтон, они ќе идат Ото Портер, би влегол тука на тројка, да си делат минутажа со Ариза

Шарлот, и они ќе го прескокнат Бурк, пошо си го имаат миленичето на Џордан Кемба, плус Рамон е тука, исто и на двојка са добри со Гордон и Хендерсон, одпаѓа и Оладипо, евентуално ако сакаат да го трејдаат Гордон, само нема кој да сака да го земе неговиот договор, на центар ги имаат се подобриот Маленс и Бисмак, и они ќе ида според мене на крилен играч, Џордан знаел да се коцка па мислим дека овде ќе рипне Бенет...

На Феникс му треба висок, атлетски играч, имаат ниски играчи и шутери, според мене би им легнал еден од Коди Зелер или Алекс Лен, да му подпомага на Гортат, евентуално Дарио ШАриќ... Мој пик Зелер, но мислим дека Оладипо е премногу добар играч да се пропушти на оваа позиција и ќе идат на него, па ќе го трејдаат у Портладн за тој 10-тиот пик ( каде постои шанса да ги чека Зелер или Лен) и некој играч....

Њу Орлеанс Пеликанс :pos:многу ми е смешно, мислим дека е најсмешно име у историја на НБА...
Треј Бурк, немаат добар класичен плеј, мора да се растерети Ерик Гордон од топката, а од Док син му немаше некоја блескава сезона...

Сакраменто, најверојатно ќе го трејда Тајрик Еванс, за нешто повисоко, а неговата позиција ќе му ја дадат на СЏ МекКолум...

Мојот Детроит ќе иде на тројка, најверојатно ќе му биде продолжен договорот на Калдерон, и ќе стартуваат со Најт на 1 и 2, имаат многу слободен селери кап, ќе идат на Игудала, Мајо, и Џош Смит, можеби и двајца од овие, на центарските позиции ги имаат Монро и Драмонг, и ќе идат на тројка, моја желба, иако свите го испопљукавте е Шабаз...
Исто ко лани со Драмонд, кој иако на почеток на сезона беше проектиран топ 3 пик, падна до 9-то, така и со Шабаз годинава, Џо Думарс има њух за вакви играчи, така да нека не ве чуди ако Детроит го собере Муахамд, евентуално Пламли....

Минесота зема центар, Алекс Лен или Коди Зелер...

Портланд го зема тој од овие двајца што нема да го земе Минесота, и ќе си го прати у Феникс, со плус некого за Оладипо !!

:)

Значи мојто топ 10 мок драфт би бил
1. Ноел
2. МекЛемор
3. Портер
4. Бенет
5. Оладипо
6. Бурк
7. МекКолум
8. Мухамад/Дарио ШАриќ
9. Коди Зелер/Алекс Лен
10. Алекс Лен/Дарио Шариќ
Орландо ќе оди на нов плеј оваа година, најверојатно Бурк, пошто за 2ка го имаат Афлало а може и Харклс да игра 2 иако не е негова природна позиција. Евентуално Орландо ако оди на МекЛимор па повторно да завршат со 20 победи и да одат на Маркус Смарт наредната сезона, бидејки тој остана на колеџ во Окц
за уште една година.
Вашингтон ќе оди на Портер затоа што ќе проба да се ослободи од Ариза пошто има голем договор а не ги исполни очекувањата. Ќе пробаат да го трејдуваат Ариза, и да го вметнат Ото во првата петорка.
Шарлот ќе оди на најдобриот играч кој ќе биде достапен на драфтот бидејки од сите страни им фура моментално.
Феникс ќе оди на Оладипо или Бенет, офанзивни атлетични играчи бидејки беа предпоследни во поени по утакмица оваа сезона.
Пеликаните ќе одат на плеј ако е достапен Бурк или пак некое крило а ако планираат да го трејдуваат Гордон можно е и шутер да земат.
Сакраменто ќе го земе МКВ најверојатно или пак Бенет доколку е достапен.
Детроит ќе треба да донесат одлука.Или ќе пуштат да си оди Калдерон па ќе одат на плеј или пак ке го остават калдерон и ќе одат на 3ка. Најголем потенцијал за да биде новиот Квејм Браун го има Шабаз. Можно е и да го трејдуваат пикот за да земат докажано крило.
Инаку на Драфт Комбајнот новиот ГМ на минесота изјави дека ќе одат на 2ка, т.е. МекКолум или Кентавиус Калдвел Поуп.
Портланд ќе оди на стартен центар пошто Хиксон ќе си оди, или пак на шутер од клупа бидејки имаа најслаба клупа оваа година.
Шариќ ќе биде late-first round нема шанси лотарија да оди.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Што мислите за Шариќ кај ќе заврши ?
Гледам најмногу "шета" низ драфтов.....од 8-9 пик до 20 и некој го шетаат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom