S
Stef Bachatero
Гостин
Што специфично те интересира ?Дали некој купувал производи од Биокулт и како е задоволен, за житариците мислам?
Што специфично те интересира ?Дали некој купувал производи од Биокулт и како е задоволен, за житариците мислам?
Ај да не го тупам, на кратко СВЕ. До сега имам користено ленено семе само, сега сакам да ги пробам: амарантот, киноата, хељдата.Што специфично те интересира ?
Ако сакаш да пробаш земи али нема некој голем ефект да осетиш.Ај да не го тупам, на кратко СВЕ. До сега имам користено ленено семе само, сега сакам да ги пробам: амарантот, киноата, хељдата.
Некако ценава им е многу надувана...
Тенк ју, така и си мислев.Ако сакаш да пробаш земи али нема некој голем ефект да осетиш.
Нормално на прво место ќе ставиш исхраната па се друго.
Ако мислиш дека е нешто воу за тие пари имаш многу подобар избор.
И ако е органски не значи дека е здраво,само за да биде органски ставаат повеќе пестициди да може да биде органско производство...
Храна со назнака органско не може да има повеќе пестициди. Постојат одредени стандарди што продуктите мора да ги исполнуваат за да ја добијат таа ознака. Меѓу нив се вбројуваат и: без синтетички пестициди, без генетско модифицирање, без одредени вештачки ѓубрива.Ај да не го тупам, на кратко СВЕ. До сега имам користено ленено семе само, сега сакам да ги пробам: амарантот, киноата, хељдата.
Некако ценава им е многу надувана...
Зависи какво ако е црвено од јадрото(kernel) на палминовото масло тогаш е добро и полезно.Палминото масло дали е поздраво (добро, колку е воопшто некое масло здраво) од сончогледовото или маслиновото? Некои сајтови проповедаат во корист, други на штета на ова масло па земав едно шише. пишува потекло Индонезија, ако е тоа битно
Каков ѓумбир користиш? Немој оној во прав, при мелење испаруваат корисните состојки.Што мислите за микс од 2 л вода, по една кафена лажичка ѓумбир и цимет, една лажица мед и 2 исцедени лимони? Веќе користам (посебно) чај од ѓумбир, лимон во 250 мл вода и мед и цимет во пола чаша вода ама мешавина од сево ова не. Заборајв само за колку време се пие, за ден или два.
тој во кесички. Треба да земам за рендање.Каков ѓумбир користиш? Немој оној во прав, при мелење испаруваат корисните состојки.
пробав, има малку гаден вкус заради ѓумбирот, ама се пиеНемам пробано со цимет, ако мислиш дали би си сметале еден со друг, сигурно не си сметаат. Само незнам што вкус би имало. Ај пробај па пиши.![]()
Земи си грутки ѓумбир, сега барем има. Баш тоа сакав да ти напоменам за циметот, еве пример јас имам приметено кога ќе претерам со цимет ми создава афти, затоа и го избегавам, имам слушнато и од други дека го имаат овој проблем.тој во кесички. Треба да земам за рендање.
пробав, има малку гаден вкус заради ѓумбирот, ама се пиеРаботата е што циметот што сум го земал според овој текст не е баш добар (пишува со потекло од Индонезија, треба да е од Шри Ланка). Ништо, засега додека не најдам таков цимет ќе сменам само на рендан ѓумбир (треба да видам на пазар или во некоја продавница), мед и лимон со вода.
Амарант и Киноа има во Биокулт? Да не знаеш колку пари се?Ај да не го тупам, на кратко СВЕ. До сега имам користено ленено семе само, сега сакам да ги пробам: амарантот, киноата, хељдата.
Некако ценава им е многу надувана...
Еве што ќе правам утреКаков ѓумбир користиш? Немој оној во прав, при мелење испаруваат корисните состојки.
Ја така преку лето правам ладен чај од ѓумбир, лимон и мед. Ептен добра ствар, посебно кога ќе фатат жештиниве.
Немам пробано со цимет, ако мислиш дали би си сметале еден со друг, сигурно не си сметаат. Само незнам што вкус би имало. Ај пробај па пиши.![]()
тоа иде добро со матичен млеч од тој фанцускиот у зегин шо го има во ампулите