Зошто има работи кои едноставно не би требало да ги јадеме, или треба да ги избегнуваме што почесто - иако се јадат и се вкусни. Пржената храна на пример. Нутриционистите и оние кои внимаваат на исхраната (повеќе од мене во секој случај) ќе ме надополнат.а зошто мислиш дека нешто не треба да се јади?
зборувам за јестива храна.
Све треба да се јади, само зависи во која комбинација, и најбитно во која количина.Зошто има работи кои едноставно не би требало да ги јадеме, или треба да ги избегнуваме што почесто - иако се јадат и се вкусни. Пржената храна на пример. Нутриционистите и оние кои внимаваат на исхраната (повеќе од мене во секој случај) ќе ме надополнат.
Ова треба, или не треба? Не си јасенБел шеќер-сахароза и воопшто шеќер во големи количини, рафиниран /хидрогенизиран зејтин, житарки во големи количини посебно пченица, кравјо млеко (пастеризираното е помалку штетно од стерилизираното), аспартам и сите видови хемиски засладувачи.
Тие се добар лаксатив баш во таа количина, од која причина би биле штетни?житарки во големи количини.
Acid, од кога Аспартам треба да се јаде? Знам дека зезаш ама ај нека ти биде, сите тие работи не треба да се јадат .Ова треба, или не треба? Не си јасен
Многу работи се лаксатив ама не значи и дека се корисни и рицинусот е лаксатаив ама не го јадеме .Тие се добар лаксатив баш во таа количина, од која причина би биле штетни?
е не го јадеме затоа што е пургативМногу работи се лаксатив ама не значи и дека се корисни и рицинусот е лаксатаив ама не го јадеме .