- Член од
- 29 септември 2008
- Мислења
- 101
- Поени од реакции
- 12
Страна за суплементи со достава до мк ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас ја разгледѕвам оваа британскава www.thehut.com. Има еден куп, пред се облека, но и електроника и апарати за домаќинство. Гледам има доста работи кои се поефтини од нашиве бутици, а за квалитет, ваљда се добри, штом се од АнглијаНекој да ми каже страна за маици (облека) која испорачува до МК, а да не е Ибеј?
Јас често нарачувам од оваа страна.Немало проблем,некогаш касни испораката, некогаш не доаѓа но ако не дојде ќе им пишеш и ти праќаат нов пакет или ти ги враќаат парите .Јас ја разгледѕвам оваа британскава www.thehut.com. Има еден куп, пред се облека, но и електроника и апарати за домаќинство. Гледам има доста работи кои се поефтини од нашиве бутици, а за квалитет, ваљда се добри, штом се од АнглијаЈас сакав тука да прашам дали некој има порачувано од овде?
Исто и испоракава им е ефтина. 1 фунта за до Македонија? А вистина е она за до 45 евра дека не те царинат? Нека потврди некој.
Е на пример види ги овие? Шо им фали? 2 за 10 евра, а една ваква кај нас се продава мин. 600-700 денари![]()
http://www.prosport.net/C-Home/HomePage.aspxСтрана за суплементи со достава до мк ?
Прават достава до мк и како е царина данокhttp://www.prosport.net/C-Home/HomePage.aspx
Пред 6-7 г. последен пат имам нарачувано од странава.
Нека не те мрзи пролистај наназад пред да прашашПрават достава до мк и како е царина данок
Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD
Слушнав дека има некои измени во царинењето за 2013 и денес убаво се распрашав и во пошта и во царина и вака стојат работите-
1. За нарачка на производ/и до 20 евра не се плака ниту ДДВ, ниту царина
2. За нарачка на производ/и од 20 до 45 евра се плаќа ДДВ, не се плака царина.
3. За нарачка на производ/и над 45 евра се плаќа и ДДВ и царина.
Цифрите погоре се под претпоставка дека производите се со free shipping, доколку не се треба да се плати и shipping-от т.е. поштарината.
За износот на ДДВ-то и царината можете да се информирате од новиот водич за царинење за 2013 нa страната на царина под одделот АКТУЕЛНО. Царината се движи од 0 до 20%, а ДДВ-то од 0 до 18% зависно од производот.
Царината се наплаќа врз основа на вкупната назначена цена на пакетот (цената на производот заедно со shipping-от ако тој воопшто се наплаќа). Пр. Ако некој производ чини 50 евра а доставата т.е shipping-от чини 10 евра, ќе треба да се плата царина и ДДВ на сума од 60 евра, доколку за тој производ е одредено дека треба да се плати ДДВ и царина. Доколку пак сумата не е означена на пакетот, ке ви биде побарано да донесете документ каде стои цената и наплатата на производот+доставата, сума врз основа на која ке ви бидат пресметани давачките ако тие воопшто треба да се платат.
Уште една работа која треба да се напомене е дека цариниците ги отвараат пакетите заради проверка на содржината, доколку тоа се случи ке треба да платите поштенска такса од 70 до 200 денари, демек пари за вложената сила и потрошениот селотејп. Мислам дека само за производите под 20 евра не се плака оваа такса, ама не сум сигурен
Добар дел од работите ви беа веке познати, ама мислам дека информации од прва рака спакувани во еден пост фино ке ви се најдат
Прашав конкретно за страната и за суплементитеНека не те мрзи пролистај наназад пред да прашаш
Ја последен пат имам порачано ти пишав пред едно 6-7 г.Испорака до Мк имаше,никаква царина нити ДДВ платив,а како е сега не знам,ама мислам дека многу веројатно е да те царинат и да ти закачат ДДВ ако имаш нарачка над 45 евра.Јас правев нарачки и од преку 60 евра па ништо не платив.Прашај подетално во пошта.Прават достава до мк и како е царина данок
Sent from my iPad 4 using Tapatalk HD
Далеку си од порачкатаНемам искуство со порачки преку интернет, на http://www.vuckocompany.com.mk/index.php по грешка стиснав на add to cart, дали тоа сум порачал нешто?
Знам дека после тоа треба да се внесат податоци од картичката, ама не ми побара затоа се зачудив. Фала на одговорот.Далеку си од порачкататреба да внесеш информации од твојата картичка па после тоа да прифатиш порачка.
Какви се тие цени на таа страна бе.Или јас нешто грешка гледам.Една мајца 35 фунти....Малку многу да нее???И јасно дека ќе биде деливери 1 фунта, во цената е ставеноИспораката од TheHut е точно 1 фунта како што пишува на страната?