Скопско vs. Златен Даб

• Креатор на темата Креатор на темата Lincoln Burrows
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобро македонско пиво

• Вкупно гласачи
    304
Ее сељо се покондури :icon_lol:
Лајк за амбалажава

nov-zlaten-dab-1.jpg

Фрлете се на страна, отсега ќе пиеме македонски Туборг :D И не тролајте кирилица ова она. Си пишува Product of Macedonia и macedonian premium beer :)
Бледа копија на ЛАШКО ццц

Бледа копија на ЛАШКО ццц
Битно има ПРОМЕНА, која многу лесно може да донесе големо освежување на пазарот, во смисла на потрошувачка и популарност. Останува времето да покаже ;)

Битно има ПРОМЕНА, која многу лесно може да донесе големо освежување на пазарот, во смисла на потрошувачка и популарност. Останува времето да покаже ;)
па нормално Маркетинг трик :icon_mrgr:

Скопско е катастрофа по вкус. А добро прилепчаниве го променија пивото или само дизајнот?

Дабов е германско пиво, нема трте мрте :icon_lol:

Новата амбалажа на ЗЛАТНЕКЕН ДАБОРГ :pos:
Етикетава ми личи ко да сакаат да те прелажат да купиш по грешка мислејќи дека е Heineken или Tuborg :D
Потегот е за поздрав, редизајн, модернизација'n'shit, али можеле нешто пооригинално да направат. Енивејз, многу одамна немам пиено пиво, ако ме спопадне деновиве желба ќе земам баш да видам дали е истиот Даб од пред 5-6 години.

Етикетава ми личи ко да сакаат да те прелажат да купиш по грешка мислејќи дека е Heineken или Tuborg :D
Потегот е за поздрав, редизајн, модернизација'n'shit, али можеле нешто пооригинално да направат. Енивејз, многу одамна немам пиено пиво, ако ме спопадне деновиве желба ќе земам баш да видам дали е истиот Даб од пред 5-6 години.

Не знам за други, кај мене е контраефект со новиот дизајн.Посебно етикетата, ова со отворањето им е паметно.Меѓу новиов и сега веќе претходниот дизајн второто ми е пооргинално, свое итн. shit.
За вкусот, зависи...помеко е од Скопското и послично на западните производи, не за џабе носеа технолози од Запад.1-0 за Даб овде, Скопското е чудно миризливо подолг период.

Sent from my computer while drinking Kenbach 0,75 :icon_mrgr:

sega koga kje mu recam na konobarot daj mi pasteta pivo kje me prasa dali tuborg ili dab -.-

Čemu Zlaten Dab?

....зошто не е ЗЛАТЕН ДАБ?
....немој дека има банер на порталот да ми го напраите постов попара! Што и фали на кирилицата? Нек си лупаат други етикети за извоз....или golden oak или zlatni dab (hrast) - не знам што е идејата вака?

Креативност -100, мислам срамота е даб да фигурира како бренд, кога крадат целосни реклами од светски брендови, ниско. А скопско го посраа му ебаа мајката, да ти ебам државата без едно пиво асално.

Срамота за копирањето на другите брендови пиво и уште посрамотаи огроме минус за тоа што е напишано на латиница! Ќе најдеш ли руски производ што се продава во Русија чие име е на латиница!? Па побогу тие дури и странските брендови ги кирилизираат а не пак своите сопствени ДОМАШНИ! Бескичмењаштво проклето.

Само ако најдете маана на ова:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom