- Член од
- 19 јануари 2013
- Мислења
- 59
- Поени од реакции
- 9
Ima kaj mene vo zgrada tip sto izgleda wow a ne odi vo teretana. Samo znam deka e educiran za vezbanje i vnimava sto jade
Згибови со шаките накај лицетоБицепси! Не ми е јасно како, или дали воопшто, постои вежба која може да "удри" највеќе на бицепси? Во домашни услови, имам пробано многу варијанти на вежби со соптвена тежина, ни никако да најдам некоја која става фокус на овој дел од мускулатурата. Предлози?
Претпоставувам имаш вратило? Ќе ја фатиш шипката за класичен chin-up, или згиб со дланките накај тебе, оддалечени колку ширина на рамења. Лактите ќе ги зближиш еден со друг колку можеш. Коа ќе почнеш со вежбата ќе го држиш телото под агол за да не дигаш со грбот и да ги изолираш бицепсите. Контролирано спуштај се надоле и згрчи ги бицеппсите. За ова ти треба и малку сила во половината.Бицепси! Не ми е јасно како, или дали воопшто, постои вежба која може да "удри" највеќе на бицепси? Во домашни услови, имам пробано многу варијанти на вежби со соптвена тежина, ни никако да најдам некоја која става фокус на овој дел од мускулатурата. Предлози?
Обрати се тука "совети и исхрана" , ќе ти помогнат дечките.Почнав да вежбам пред 3 месеци.Вежбам склекови,стомачни и грбни,почнав со по 30 а сега стигнав до 100,вежбам секој втор ден и секој трет ден одам на пливајне и пливам по еден сат.добив на кондиција и на снага само проблем е со се здебелив неколку килограми и тоа во сало зато со јадам све ..и пијам кафе и кока кола да имам повеке енергија ... .Дали постои некој начин на исхрана каде ке можам да одржавам килажа и да добијам појке енергија зато шо имам тешка физичка работа и вежбам ...зборвам за храна шо дават енергија а да не е кафе и кока кола...
--- надополнето: 7 март 2013 во 15:10 ---
Почнав да вежбам пред 3 месеци.Вежбам склекови,стомачни и грбни,почнав со по 30 а сега стигнав до 100,вежбам секој втор ден и секој трет ден одам на пливајне и пливам по еден сат.добив на кондиција и на снага само проблем е со се здебелив неколку килограми и тоа во сало зато со јадам све ..и пијам кафе и кока кола да имам повеке енергија ... .Дали постои некој начин на исхрана каде ке можам да одржавам килажа и да добијам појке енергија зато шо имам тешка физичка работа и вежбам ...зборвам за храна шо дават енергија а да не е кафе и кока кола...
ова го видов сабајлево ама не ми беше јасно затоа не се умешав. дали ќе правиш една серија со 10 повторувања за грб и една за гради, нели е малку.Здраво живо господа, ми треба совет од дилбери и вежбачи, зошто тек почнав да вежбам со тегови, т.е. само една недела. Значи вежбам
1 ден нозе - 1 х 10
2 гради грб - 1 х 10
3 раце рамо - 1 х 10
4 ден одмор
/
види овде нешто мерки и материјал ако ти помогнатНего ме занима, клупа во домашни услови...дали некој си направил и што материјали требаат?
Не знам друже, најверојатно зошто првпат фаќам тег па неам поим што како и зошто.ова го видов сабајлево ама не ми беше јасно затоа не се умешав. дали ќе правиш една серија со 10 повторувања за грб и една за гради, нели е малку.
Без вратило нема телоКажете некоја вежба за грб сем ВРАТИЛО.Шо може да се прави дома.И ако некој може да каже отприлика за колку време да очекувам резултати поз.