Тренинг во домашни услови!

Член од
19 јануари 2013
Мислења
59
Поени од реакции
9
Ima kaj mene vo zgrada tip sto izgleda wow a ne odi vo teretana. Samo znam deka e educiran za vezbanje i vnimava sto jade

Член од
19 јануари 2013
Мислења
59
Поени од реакции
9
Edna vezba sto moze da se pravi doma, iako e mnogu teska. Zastanuvas sporti zid i posle toa se navaluvas i gji krevas nozete i gji stavas na zid. Potoa probuvas da se spustis do dole i pak da se krenes. Napravi kolku repeticii mozes.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
55
Поени од реакции
44
Бицепси! Не ми е јасно како, или дали воопшто, постои вежба која може да "удри" највеќе на бицепси? Во домашни услови, имам пробано многу варијанти на вежби со соптвена тежина, ни никако да најдам некоја која става фокус на овој дел од мускулатурата. Предлози?​

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Бицепси! Не ми е јасно како, или дали воопшто, постои вежба која може да "удри" највеќе на бицепси? Во домашни услови, имам пробано многу варијанти на вежби со соптвена тежина, ни никако да најдам некоја која става фокус на овој дел од мускулатурата. Предлози?​
Згибови со шаките накај лицето

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Претпоставувам имаш вратило? Ќе ја фатиш шипката за класичен chin-up, или згиб со дланките накај тебе, оддалечени колку ширина на рамења. Лактите ќе ги зближиш еден со друг колку можеш. Коа ќе почнеш со вежбата ќе го држиш телото под агол за да не дигаш со грбот и да ги изолираш бицепсите. Контролирано спуштај се надоле и згрчи ги бицеппсите. За ова ти треба и малку сила во половината.
Тоа е највеќе што можеш за бицепс, колку толку ќе го елиминираш грбот и ќе удриш на бицепсот, ама сепак ова е compound вежба па и другите мускулни групи ќе помагаат. Најдобро е со бучици.

Член од
4 февруари 2013
Мислења
5
Поени од реакции
5
Почнав да вежбам пред 3 месеци.Вежбам склекови,стомачни и грбни,почнав со по 30 а сега стигнав до 100,вежбам секој втор ден и секој трет ден одам на пливајне и пливам по еден сат.добив на кондиција и на снага само проблем е со се здебелив неколку килограми и тоа во сало зато со јадам све ..и пијам кафе и кока кола да имам повеке енергија ... .Дали постои некој начин на исхрана каде ке можам да одржавам килажа и да добијам појке енергија зато шо имам тешка физичка работа и вежбам ...зборвам за храна шо дават енергија а да не е кафе и кока кола...
--- надополнето: 7 март 2013 во 15:10 ---
Почнав да вежбам пред 3 месеци.Вежбам склекови,стомачни и грбни,почнав со по 30 а сега стигнав до 100,вежбам секој втор ден и секој трет ден одам на пливајне и пливам по еден сат.добив на кондиција и на снага само проблем е со се здебелив неколку килограми и тоа во сало зато со јадам све ..и пијам кафе и кока кола да имам повеке енергија ... .Дали постои некој начин на исхрана каде ке можам да одржавам килажа и да добијам појке енергија зато шо имам тешка физичка работа и вежбам ...зборвам за храна шо дават енергија а да не е кафе и кока кола...

Член од
27 април 2011
Мислења
2.310
Поени од реакции
3.066
--- надополнето: 7 март 2013 во 15:10 ---
Обрати се тука "совети и исхрана" , ќе ти помогнат дечките.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Секоја вечер по 500 склека и 300 стомачни, склековите и стомачните се различни варијации + 100-150 трицепс стандардни вежби

Член од
4 февруари 2013
Мислења
5
Поени од реакции
5
da sedam doma i da ne pram niso drugo mozda i bi naprajl tolku,sega sum na 150 dnevno sklkovi stomacni i grbni i nogu pijam alkohol za vikend zato i vvezbam ako ne vezbam ke bidam alkoholicar...i mnogu jadam i zato so mnogu jadam bisakal da jadam neso ili nekoja pravilna ishranai uz sve so jadam jadam i poi 10 jajca na den samo belki i mozam da napram samo 50 sklekovi po serija zato so sum 100 kg tezok i ne znam zaso sve mi e vo stomak pretvoreno eden den vezbam sklekovi grbni i stomacni ...drug den plivam i vozam 10 km so velosiped i use eden den vezbam na vratilo i use eden den vezbam biceps so tegovi ....jadam po 10 belki od jajca na den i meso kakvo ke stignam ...sekeri koristam samo ko ke pijam kafe i pijam po tri na den po dve lajcina mali ...a jadam sve drugo vo ogromni kolicini ko na primer oriz i meso i salati ...po cetri pati na den ak se napijam za viken i 5... rabotam so zeleza i rabotata mi e teska ....dsnevno na raka mi pominvet po 10 toni zelezo i pak sve vo stomak mi ojt ...i sega ne znam so da pram ak prestanam da jadam ne ke mozam da vezbam i da rabotam i ak jadam mnogu se debelam ...se nadevam eden den ke stignam do 500 sklekovi ...ama pak mnogu jadam ...so pojke vezbam pojke jadam i sakam da znam so da pram kaj mozam da zastanam da napram neso od sebe....

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.807
Поени од реакции
11.422
Здраво живо господа, ми треба совет од дилбери и вежбачи, зошто тек почнав да вежбам со тегови, т.е. само една недела. Значи вежбам
1 ден нозе - 1 х 10
2 гради грб - 1 х 10
3 раце рамо - 1 х 10
4 ден одмор
теговите се оние класика топ шоп - значи 4 мали по 4,5-5кг и 2 големи 7кг
Не ми е поентата да станам шифоњер, туку дејвид хаселхоф од бејвоч.
Пред тоа вежбав само чучњеви, пленк, столче, склекови, точак, трчање и стомачни едно година дена секој ден. И сеуште го правам истото.
За исхраната ок, одамна сум на режим така да не ми е проблем (177cm-78kg), само ме занима дали ми е добар распоредот на вежби, што треба што не треба да вежбам и слично, фала однапред за секој совет, критика, ватевер...\m/

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.807
Поени од реакции
11.422
Фала на исцрпниот одговор
Него ме занима, клупа во домашни услови...дали некој си направил и што материјали требаат?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.786
Поени од реакции
12.259
Здраво живо господа, ми треба совет од дилбери и вежбачи, зошто тек почнав да вежбам со тегови, т.е. само една недела. Значи вежбам
1 ден нозе - 1 х 10
2 гради грб - 1 х 10
3 раце рамо - 1 х 10
4 ден одмор
/
ова го видов сабајлево ама не ми беше јасно затоа не се умешав. дали ќе правиш една серија со 10 повторувања за грб и една за гради, нели е малку.
Него ме занима, клупа во домашни услови...дали некој си направил и што материјали требаат?
види овде нешто мерки и материјал ако ти помогнат
http://tsampa.org/training/blog/archives/2005/07/ сликите најдолу за материјалот
http://www.ehow.com/how_4930029_make-weight-lifting-bench.html
http://www.ehow.com/how_5642795_build-weight-training-bench.html

Инаку @Klinton правеше некои справи, прашај го за практични совети, тапацири...
http://forum.kajgana.com/threads/Справи-за-вежбање-направени-дома.59611/
http://forum.kajgana.com/threads/Бенч-клупа.66436/

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.807
Поени од реакции
11.422
ова го видов сабајлево ама не ми беше јасно затоа не се умешав. дали ќе правиш една серија со 10 повторувања за грб и една за гради, нели е малку.
Не знам друже, најверојатно зошто првпат фаќам тег па неам поим што како и зошто.
Она муле баш.
Фала за линковите.

Член од
17 мај 2013
Мислења
210
Поени од реакции
142
Кажете некоја вежба за грб сем ВРАТИЛО.Шо може да се прави дома.И ако некој може да каже отприлика за колку време да очекувам резултати поз.

O

Orion.

Гостин
Кажете некоја вежба за грб сем ВРАТИЛО.Шо може да се прави дома.И ако некој може да каже отприлика за колку време да очекувам резултати поз.
Без вратило нема тело

Kajgana Shop

На врв Bottom