Doc holidej
I'm your huckleberry!
- Член од
- 6 септември 2012
- Мислења
- 78
- Поени од реакции
- 52
Национализмот не води кон ништо добро. Едно единствено добро неможам да најдам во таа појава/чувство/пропаганда, кој како го разбира. Ниту пак знам за земји на кои истиот им донел нешто добро. Само ти го затвара видикот и перспективата за некои други нешта. Што би рекла јас, те ограничува.
Ако некој знае нешто добро што го носи национализмот со себе, слободно нека го произнесе, баш ме интересира.
Vidi nemoj pogresno da me svatis,jas vaka go definiram nacionalizmot,znaci ne onoj vo preterani i ekstremni uslovi
znam deka toj necini i licno jas ne se zamaram so nacionalizam,zasto toj gi otvora site glupavi akti i odnesuvanja na covekot zatoa sto e kakov takov napraven i sozdaden za da donesuva samo negativnosti,no nacinalnosta licno jas,samo jas ja gledam drugacje srceto mi e onamu kade sum roden,site spomeni neli..i ja sakam tatkovinata,no nesakam nekoj da gazi po nea i pluka,ne ja nesum nacionalist ja sum protiv nego,no ete loso e sto nacionalizmot e vo preterani granici...kako grcine poradi toa sto se takvi izgledaat ni pomalku ni poveke nego debilski...

Се знае дека Нација е замислен ентитет на еден друг замислен ентитет наречен народ спакуван на одредена географска територија со замислени црти на карта наречени граници и со правно-економски субјекти кои подлежат на даночниот и политички систем на таа територија.