Евросонг 2013 - Шведска, 14-18 мај (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Нашиве беа нормални!? :facepalm:
А лани Калиопи беше ненормална па влезе во финале? :facepalm:
Во споредба со другите изведувачи, да, беа.А инаку се коментира евросонг 2013, а не 2012.

Есма и превртените гаќи да ги слечеше на сцена, пак немаше да влеземе.

Сеа ли најдоја и жири да воведуваат?! Да беше Калиопи годинава, топ 5 ќе беше 100%.

Ова е дефинитивно најдобрата, најкурнаската, најоригиналната песна што сум ја слушнал на избор за песна на Евровизија, па може и да се каже на Евровизија. Настап фантастичен, текст оригинален, певлив. Со вакви песни треба да се претставуваме во Европа, а не со цигански рефрени од телевизија Шутка:tapp:

Еднаш кажав дека оваа година Македонија нема да влезе според мојата анализа така бидна не предвидов туку претпоставив дека така ќе биде... Но сепак песната помина со добар настап и аудиото беше одлично секоја чест на организаторите.

Еднаш кажав дека оваа година Македонија нема да влезе според мојата анализа така бидна не предвидов туку претпоставив дека така ќе биде... Но сепак песната помина со добар настап и аудиото беше одлично секоја чест на организаторите.
Многу тешка анализа си имал.

Голем дел од вас се замарате премн за евровизија едноставно ние како нација сериозно си ја сваќаме додека цела европа си ја сваќа како мајтап и баш то е, евровизија е една голема сцена нипто друго на никој не му е гајле колку квалитетно и што ќе пријавите едноставно се бара мајтап...

Солидна вечер,несметајќи го влегувањето на унгарија и особено Грција во финале!(n)Незнам кога имале ваква ужасна песна.толку ми беа глупави грциве што не ми е јасно кој гласал за нив.Веројатно некои пијандури кои сакаат фрее алкохол.:( Ме разочараа мои фаворити швајцарците,многу лошо испаднаа на сцена,но реално немаа и некоја голема желба за влез во финале иако спотот за песната им беше супер.На бугариве ми се допадна песната,ама малку здосадиаја со она мавањето по тапаните,па и не ми криво што не се пласираа​
Јака путка беше оваа од Норвешка,:) така да заслужено влезе.​
Исланд и Романија ми беа фаворити како и Швајцарија,но откако ги слушнав Швајцарциве се разочарав.​
Најубава вечерва ми беше Романија.Само костимот му беше малку лев.Другото се беше перфекција,а за гласот и да не збориме.(y) Тоше два беше човеков...​

И на крај за Македонија.Да бидам реален,но не сум разочаран.Кога на мене самиот не ми се допадна и не навивав за Македонија зашто некој од на пример Исланд да гласа.Есма немаше никаков глас,но битно е дека го виде Малме.Влатко беше солиден,но со вмровци во тимот јасно е дека неможе да се стори многу.Изгледа тоа на сите ни е јасно,само нему не.Мој Предлог е да си продолжат да си пејат по митинзи.И тие знаеја дека со бришење на негативни коментари по youtube дека нема да стигнат никаде.​
За крај на македонциве искрено се надевам дека некогаш ќе им дојде памет да пратат некоја убава песна која ние ќе си ја избереме,и ако некој се смета во иднина за пејач дека нема да чека некоја партија да го прати и намести туку ќе направи саглам песна и ќе оди достојно да ја претстави својата земја....​

leandra жива и здрава да е до 101-на. Солзи ми течат се пресмеав со неа на твитер. :pos:

Сеа ли најдоја и жири да воведуваат?! Да беше Калиопи годинава, топ 5 ќе беше 100%.

Што ако ти кажам... дека и лани имаше жири.
troll_face.png

Не е до квалитетот на фестивалов одамна. Но лани се понадевавме, али џабе.

Оваа година на големо смрди на местенки. Турција не настапуваше, Босна такоџе, нека баталат и нашиве и така догодина уште 5-6 земји ќе се откажат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom