Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Хахаха у право си ... кога го имав првиот скутер ми беше кинез и си носев алат секогаш под седиште
и работа на пат, ти се случило нешто и си интервенираш :D
И јас сум исти, без алат под мотор + швицарско ноже на каиш нигде не идам. Сеа право да ти кажам се мислам и сајла една под седиште да си стаам, чисто онака да има, не се знае кога ќе му откаже некое црево (орган) на кинезот (сајла за гас, сајла за кумплунг) :D

Колку пари е полагање за А категорија ? А беше за мотори над 125 кубика, или како ?

Колку пари е полагање за А категорија ? А беше за мотори над 125 кубика, или како ?
Околу 9000 ден нека ме поправи некој ако грешам
Над 50 кубика ти треба а категорија ... Се што е до 49 можеш со б кат

Боже господе, пак ми се скина сајлата, трет пат оваа година... сега ставив помека и почесто ќе го подмачкувам топчето кај кумплугот... што среќа ќе имав јебемти :mad:

Боже господе, пак ми се скина сајлата, трет пат оваа година... сега ставив помека и почесто ќе го подмачкувам топчето кај кумплугот... што среќа ќе имав јебемти :mad:
Имав и јас слична болка... се дури еден убав ден не решив да ја извадам кошулицата и спрема неа да одам по продавници за трактори. Успеав да најдам баеги подебела сајла која влегува во кошулица со иста дебелина (одговара на лежиштата горе и долу) и од тогаш мака со кинење немам.

Ако тераш со обичните сајли, гледај да не ја затегаш во делот на рачката, целото штеловање да биди во долниот дел. Така топчето ќе биди помалку оптеретено.

Имав и јас слична болка... се дури еден убав ден не решив да ја извадам кошулицата и спрема неа да одам по продавници за трактори. Успеав да најдам баеги подебела сајла која влегува во кошулица со иста дебелина (одговара на лежиштата горе и долу) и од тогаш мака со кинење немам.

Ако тераш со обичните сајли, гледај да не ја затегаш во делот на рачката, целото штеловање да биди во долниот дел. Така топчето ќе биди помалку оптеретено.
Ќе видам со мекава сајла како ќе иде, само страв ми е да не се истегне али боље да се истегне него да се скине :)
Па следеќи пут здравје, ќе пробам со тракторска :D

Дечки имам 125 ка truva и имам 18 000 Км до сега без никаков проблем , ме интересираше дали и што треба да му сменам

Дечки имам 125 ка truva и имам 18 000 Км до сега без никаков проблем , ме интересираше дали и што треба да му сменам
со сигурност треба да смениш уље во мотор и уље во диференцијал
а треба да ги провериш следниве работи
кајш, свекица, филтер за воздух и филтер за бензин

Да ојш и да запалиш свеќа за здраве ф црква. И кило масло да остајш.

Друго шо можиш да прајш е да ја шитниш кртнијата и да купиш нормален мотор.

Да ојш и да запалиш свеќа за здраве ф црква. И кило масло да остајш.

Друго шо можиш да прајш е да ја шитниш кртнијата и да купиш нормален мотор.

Токму таќе

http://motori.hamachi.mk/index.php?option=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=&id=&Itemid=435

Знае некој нешто за моторов? 400 кубика Hamachi Supermoto? Видел/чул?
Јас ја иам 250ката портокалова, пола град имаме исти мотори :D
Ко шо глеам на 400ткава резерварот само 8ипол литра собира...

И да, цената, нов е околу 2000 и нешто еура.

Траки за на бандаш, портокалови? У Ауто Лидер да барам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom