Internazionali BNL d'Italia | 13-19 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Internazionali BNL d'Italia?

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
значи се збори за доминантост а не за предност која новак ја стекна буквално на мастерсот во лондон пред тоа федерер беше прв.во секоја друга статистика беа скоро изедначени федерер и џокович некаде и федерер имаше подобар скор така да не ја глеам ја нигде доминацијата за новак.2011 да, ама 2012 е само ваше пристрасно гледање на работите.беше најдобар ама доминација во никој случај.тоа ке ви го потврди и меѓусебниот скор на овие 2ца
--- надополнето: 16 мај 2013 во 01:25 ---
не ти го прочитав убаво постот знам мн добро што значи Race to London не ми треба објаснување од тебе зашто на крај ке се избациш и дека новак е најдобар во историјата толку ти треба тебе
aman be , nepopravliv si , pa daj i ti ko ovoj sudijata na Troicki shto ne mu prizna poen ...2012 god osven polufinaleto na Wimby Novak sekade igrashe finale kaj shto se pojavi i uspea da osvoi 4000 poeni poveke od Federer (samo za 2012) ...megusebniot skor za 2012 e 3 sprema 2 za Novak ...shto treba drugo da objasnuvam ...pred da pishesh daj poguglaj malce ako veke ne se sekavash ili ne si pratel dovolno vnimatelno... i pak tie detski pretpostavki ,,на крај ке се избациш и дека новак е најдобар во историјата толку ти треба тебе,, ... koj go kazuva toa i ne e toa diskusijata , ili nemash fakti i pak odma spinovi
--- надополнето: 16 мај 2013 во 01:37 ---
i pak ne si vo pravo i ne pratish definitivno tenis , vadish od rakav podatoci ... ,,значи се збори за доминантост а не за предност која новак ја стекна буквално на мастерсот во лондон пред тоа федерер беше прв ,,
taa razlika od 4000 poeni e pred London i ne tropaj netochni infa , se blamirash

aman be , nepopravliv si , pa daj i ti ko ovoj sudijata na Troicki shto ne mu prizna poen ...2012 god osven polufinaleto na Wimby Novak sekade igrashe finale kaj shto se pojavi i uspea da osvoi 4000 poeni poveke od Federer (samo za 2012) ...megusebniot skor za 2012 e 3 sprema 2 za Novak ...shto treba drugo da objasnuvam ...pred da pishesh daj poguglaj malce ako veke ne se sekavash ili ne si pratel dovolno vnimatelno... i pak tie detski pretpostavki ,,на крај ке се избациш и дека новак е најдобар во историјата толку ти треба тебе,, ... koj go kazuva toa i ne e toa diskusijata , ili nemash fakti i pak odma spinovi
значи прво разграничи го зборот ДОМИНАЦИЈА збориш дека одамна пратиш тенис и повозрасен си веројатно така што би требало овие поими да ти бидат јасни.во секој аспект во 2012 имаа ист број на мастерси со победи порази беа изедначени титули исто меѓусебен скор никаква разлика па и надал беше повреден па лесно можеше да се дојде до титули.немам потреба да да барам на нет инфо многу добро го пратам тенисот за да барам кој што освоил

Еве едно прашање и да ја завршиме дискусијата тука, бидејќи неколку мислења сте офф топик на темата. Или ако толку се инаетите за видливи работи, продолжете ја на општата тема за АТП.
karamela123 Од каде таа разлика на Новак, и тоа дури 4000 поени?

значи прво разграничи го зборот ДОМИНАЦИЈА збориш дека одамна пратиш тенис и повозрасен си веројатно така што би требало овие поими да ти бидат јасни.во секој аспект во 2012 имаа ист број на мастерси со победи порази беа изедначени титули исто меѓусебен скор никаква разлика па и надал беше повреден па лесно можеше да се дојде до титули.немам потреба да да барам на нет инфо многу добро го пратам тенисот за да барам кој што освоил
значи лепи ранг листата не го прави новак доминантен не знам дали треба да ти црта човек зашто не ги разграничуваш работите.постојат многу работи за кои се гледа кој бил добар кој не во тековната година.федерер не играше на 3 мастерси во 2012 иначе ако не ти е јасно нешто

Океј, Федерер најјак за 2012:cuc:
Крај на дискусијата! Се понатаму што не е поврзано со турнирот ќе го бришам.

Доста му беше еден час на Долгополов.
Во наредно коло Новак сигурно нема така лесно да помине, ќе игра со победникот од мечот Бердих - Андерсон, моментално Бердих води 7-5, се игра вториот сет.
Одлична игра од страна на Новак, сепак и Долгополов не е на нивото, и премногу форсира некои удари, кои изгледаат понекогаш и аматерски, а и пристапот на играта таков му е, неозбилно ама баш ич.

Гулбис - Рафа... меч што вреди да се гледа. :)

Го удри возот Надал а ? За доброто на турниров нека се совземе и нека го врти мечов :D

Форумов е катaстрофа денеска, инае Надал едвај, Гулбис многу силен, да е по искусен не гледам како денес Надал би победил. Федрер лесно 6-1/6-2, не ја гледав, ама ќе гледам реприза на каналов има цели мечеви (HD) за само неколку часа после завршувањето на мечот, мавајте сабскрајб :)

добар роџер добар има отворен пат до финале, иако утре нема да биде баш лесно со јержи со оглед на тоа како федерер игра цела 2013та не се знае кога може да изненади во негативна смисла.али за сега одличел во Рим

Каква тачка е овој Јанович. Да му е посредена главата, чудо може да направи.

Каква тачка е овој Јанович. Да му е посредена главата, чудо може да направи.
И те како. Иако е 203цм висок е доста подвижен тенисер не е како овие класичниве сервери Раонич, Иснер, Квери и слична багра. Ги има сите удари. Супер форхенд, повеќе од солиден бекхенд, добра игра на мрежа, добар слајс и одлична серва. Само во главата уште многу му фали.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom