Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
^
Претенциозност, ептен си го погодил зборот, и баш така е ко што си напишал, некои делови имаа смисла ама некои стварно не можев да ги поврзам... ја одлучив дека генерално не ми се допадна ама сепак...:)
A исто нетипичен и несекојдневен филм, Holy Motors (2012), ама овој ми имаше за еден степен повеќе смисла, и Denis Lavant растури ама ептен, интересен за глеање.
Стварно Денис Лавант пред филмов не го знаев али стварно беше топ во филмов.
@тој што прв го гледаше филмов од форумов

Болиглава го исхејта филмот, затоа не му дадов шанса. А пошо сме.. јас сум Тајлер он е Дурден..
Поише емо сум јас, и плус имам аритистик сајд, можеби треба помалку да го слушам..

Болиглава го исхејта филмот, затоа не му дадов шанса. А пошо сме.. јас сум Тајлер он е Дурден..
Поише емо сум јас, и плус имам аритистик сајд, можеби треба помалку да го слушам..

:) Епа ко Upstream Color, уметност, амбиција, бла бла, вакви филмови лесни се за хејтање и оправдано можеби, и мене не ми беше којзнае што ама главно заради глумата и некои убави сцени доби некоја преодна оцена... Важно Карл да ни е жив и здрав:D

Вот, гледам расположен си нешо за "арт" филмови во последно. Така да гледај го Holy Motors. Емо страната ќе ти останит незадоволена, артистичката ќе ти е надополната баш толку за да мојш лесно да се вклопиш во муабети со неразбрани хипстери, само не вервам дека реално гледано ќе си задоволен од тие 2 сати кинематографија. Плус како си во последно расположен со "псајсајд"-оценкиве, стварно не можам да претпоставам како ќе го оцениш. :D

:) Епа ко Upstream Color, уметност, амбиција, бла бла, вакви филмови лесни се за хејтање и оправдано можеби, и мене не ми беше којзнае што ама главно заради глумата и некои убави сцени доби некоја преодна оцена... Важно Карл да ни е жив и здрав:D

Глумата на Лавант е одлична. Плус е еден од ретките кој би се пофалил дека ја лижнал Ева Мендес под мишка.

LONG LIVE KARL!

Не сум, незнам ни дали ќе го, ме изруга за високите оцени, а една 10ка едвај сум дал, и тоа за сефте на киното.

Не се разбираме веќе, што ни се случува we be driftin apart man..

Еј, абе не те прочитав за Рускиот филм, тек сега гледам. Честито кино. Референцата за псај-оценките беше за други филмој шо ги имаш спомнато во последно. :D

And don't you get emotional on me!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Го имам симнато Upstream Color веќе некое време, ама сега кога grande juve го стави во ист контекст со Holy Motors најверојатно ќе го избришам. :)

Не дека имам проблем со ваквите филмови. Можеби и To The Wonder е претенциозен, ама мене ми се допадна пред се` поради убавите кадри. Ликовите и дејството ми беа небитни.

Го имам симнато Upstream Color веќе некое време, ама сега кога grande juve го стави во ист контекст со Holy Motors најверојатно ќе го избришам. :)

Не дека имам проблем со ваквите филмови. Можеби и To The Wonder е претенциозен, ама мене ми се допадна пред се` поради убавите кадри. Ликовите и дејството ми беа небитни.
Значи сите три се претенциозни, тоа што мене ми се допаднал Holy Motors се брише со тоа што тебе ти се допаднал To the Wonder, така да слободно без предрасуди глеј си го Upstream Color:D

Side Effects (2013)

Тазе филмче од Содерберг, драма/трилер, Руни Мара и Џад Лоу супер си изглумија, филм со неколку ефективни пресврти, почнува споричко ама после те внесува... добар, го препорачувам, 8-че.
Пријатно сум изненаден од филмот и од мене си доби 8ца
side-effects-catherine-zeta-jones.jpg

E тоа сепак..... и мене ме копка. Инаку кога го догледав решен бев да му дадам најниски оценки.
Филмот до пола и повеќе лесно се прати, ама после дали дека секој нормален би изгубил фокус, дали поради недостигот на "онтопик" дијалози си го прави своето.. незнам. Филмот кај мене се класифицира под уметност, само незнам дали во позитивна или негативна конотација. Primer беше тежок и колку да си играа со временската линија сепак имаше зацртано линија, овој делуваше на недооформени идеи. Ама, нели... сепак..... :)))

Инаку девојката супер изглуми, поготово за филм кој делумно се потпира на глума.
И јас изгубив фокус некаде на средината, ама на крајот се поврзаа работите. Не многу, ама барем добив некаква претстава за дејството. Не многу, да повторам. Повеќето од времето се досадував ептен, ама издржав до крај, изгледа јак сум со трпение периодов. :)

Во секој случај, несекојдневен филм, што би рекол ти уметнички. Очекував да биде полош, но тоа не значи дека би го гледал по втор пат. За девојката се сложувам, за мене таа беше најјаката страна на филмот.

• Ми се допаѓа
И јас изгубив фокус некаде на средината, ама на крајот се поврзаа работите. Не многу, ама барем добив некаква претстава за дејството. Не многу, да повторам. Повеќето од времето се досадував ептен, ама издржав до крај, изгледа јак сум со трпение периодов. :)

Во секој случај, несекојдневен филм, што би рекол ти уметнички. Очекував да биде полош, но тоа не значи дека би го гледал по втор пат. За девојката се сложувам, за мене таа беше најјаката страна на филмот.

Јас одпосле заспав, изморен да рецензирам, не за текот на филмот, мистеријата го вози, секој сака да види како ќе финишира. После 2 денови, добива бел бумбар, пролаз, барем за хипстери и ентузијасти е во ред.

Инаку, Insensibles или Painless, слабо, 5-ка. Разочаран од хорор жанрот.
21 & Over уште послабо, 4-ка. Разочаран од комедија жанрот.

The Sapphires, комедија, ама не 100 отсто комедија, онака лесно feel good филмче со супер соул музиче, и базирано според вистинска приказна, ме расположи :).

Иначе @Psyside, The Entity(y), посебно главната глумица.

Јас одпосле заспав, изморен да рецензирам, не за текот на филмот, мистеријата го вози, секој сака да види како ќе финишира. После 2 денови, добива бел бумбар, пролаз, барем за хипстери и ентузијасти е во ред.

Инаку, Insensibles или Painless, слабо, 5-ка. Разочаран од хорор жанрот.
21 & Over уште послабо, 4-ка. Разочаран од комедија жанрот.
Да, и мене вниманието ми го задржа филмот до крај, најверојатно бидејќи очекував да се појаснат работите. На крај ми стана јасно што се случува, ама не ми значеше тоа којзнае колку.

Коинциденција (или не?), планирав сега да го гледам Insensibles дека на IMDb видов шпански, хорор, фантазија, дете и си го поврзав со Pan's Labyrinth. Сега најверојатно ќе оди во канта и на негово место ќе дојде овој.

• Ми се допаѓа
Иначе @Psyside, The Entity(y), посебно главната глумица.

Доста подценет филм :) и да, добра актерка + згодна.

Иначе имате препорака за Dark Skies, имаше неколку моменти кои ме стресоа добро..да не спомнувам што Кери Расел е во една од главните улоги :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom