Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
500 days of Summer во главните улоги - Васил МКД. Како ?
Well, карактерот е правен според мене, Том = јас пред неколку години. Исти потези, исти идеи, исти мисири кои веруваа во љубов и романтика (not anymore after this :cool: ) се до моментот кога беше спомнат зборот кој ниедно машко не сака да го слушне, пријател.
Несекојдневен љубовен филм, односно филм за љубов исполнет со иронија, сарказам и хумор.
Како што има пишано џимеј, толку е реален што боли.

п.с. Шу шу шу... срце е Зои :love:

Добар е Dark Skies, солидно.

Башка Кери Расел....

Режисерот на Primer после 10 години со нов филм, самошто сега не е 7.000 долари буџетот и не му е прв филм, затоа построго. Upstream Color. Имено секоја почит за човекот, и овојпат е во главна улога, па врз тоа и режисер е и композитор и writer. Филмот ме измори многу и заспав па неможев да го рецензирам и оценам со нула. Одкога легна, почна да ми се допаѓа, штом ми останал во глава.. има прекрасна музика, убава сценографија, бои и атмосфера. Филмот намамува да го гледате дека не дава самиот смисла, туку стриктно се водите по ваши дедукции од контекст, и се така додека не ве измори и изгубите интерес ама сте заинатени да го изгледате, ако морам да одберам збор како рецензија би бил - претенциозност, ама сепак уметност и несекојдневност. Можам многу да пишувам, ама поинтересно би било ако го изгледат сите филмски ентузијасти од овде и го ставиме во темата за дискусија, дека реално јас незнам дали ми се допадна или не. :/

Да се пофалам, бев на новоотвореното кино, гледав руски филм Ѕвезди, европската кинематографија ја запоставив, прилично ми се допадна, посебно изненаден од камерата, во споредба холивудските кои се статично срање. Али хеј така им е полесно за ефекти. 10ка, чисто да тргне на убаво годината на киново. :)

^
Претенциозност, ептен си го погодил зборот, и баш така е ко што си напишал, некои делови имаа смисла ама некои стварно не можев да ги поврзам... ја одлучив дека генерално не ми се допадна ама сепак...:)
A исто нетипичен и несекојдневен филм, Holy Motors (2012), ама овој ми имаше за еден степен повеќе смисла, и Denis Lavant растури ама ептен, интересен за глеање.

E тоа сепак..... и мене ме копка. Инаку кога го догледав решен бев да му дадам најниски оценки.
Филмот до пола и повеќе лесно се прати, ама после дали дека секој нормален би изгубил фокус, дали поради недостигот на "онтопик" дијалози си го прави своето.. незнам. Филмот кај мене се класифицира под уметност, само незнам дали во позитивна или негативна конотација. Primer беше тежок и колку да си играа со временската линија сепак имаше зацртано линија, овој делуваше на недооформени идеи. Ама, нели... сепак..... :)))

Инаку девојката супер изглуми, поготово за филм кој делумно се потпира на глума.

^
Претенциозност, ептен си го погодил зборот, и баш така е ко што си напишал, некои делови имаа смисла ама некои стварно не можев да ги поврзам... ја одлучив дека генерално не ми се допадна ама сепак...:)
A исто нетипичен и несекојдневен филм, Holy Motors (2012), ама овој ми имаше за еден степен повеќе смисла, и Denis Lavant растури ама ептен, интересен за глеање.
Стварно Денис Лавант пред филмов не го знаев али стварно беше топ во филмов.
@тој што прв го гледаше филмов од форумов

Болиглава го исхејта филмот, затоа не му дадов шанса. А пошо сме.. јас сум Тајлер он е Дурден..
Поише емо сум јас, и плус имам аритистик сајд, можеби треба помалку да го слушам..

Болиглава го исхејта филмот, затоа не му дадов шанса. А пошо сме.. јас сум Тајлер он е Дурден..
Поише емо сум јас, и плус имам аритистик сајд, можеби треба помалку да го слушам..

:) Епа ко Upstream Color, уметност, амбиција, бла бла, вакви филмови лесни се за хејтање и оправдано можеби, и мене не ми беше којзнае што ама главно заради глумата и некои убави сцени доби некоја преодна оцена... Важно Карл да ни е жив и здрав:D

Вот, гледам расположен си нешо за "арт" филмови во последно. Така да гледај го Holy Motors. Емо страната ќе ти останит незадоволена, артистичката ќе ти е надополната баш толку за да мојш лесно да се вклопиш во муабети со неразбрани хипстери, само не вервам дека реално гледано ќе си задоволен од тие 2 сати кинематографија. Плус како си во последно расположен со "псајсајд"-оценкиве, стварно не можам да претпоставам како ќе го оцениш. :D

:) Епа ко Upstream Color, уметност, амбиција, бла бла, вакви филмови лесни се за хејтање и оправдано можеби, и мене не ми беше којзнае што ама главно заради глумата и некои убави сцени доби некоја преодна оцена... Важно Карл да ни е жив и здрав:D

Глумата на Лавант е одлична. Плус е еден од ретките кој би се пофалил дека ја лижнал Ева Мендес под мишка.

LONG LIVE KARL!

Една 10ка за сефте де.. брееееееееј

КАРЛ КАРЛ КАРЛ

Го гледаше? Ако да, сериозен си?

Не сум, незнам ни дали ќе го, ме изруга за високите оцени, а една 10ка едвај сум дал, и тоа за сефте на киното.

Не се разбираме веќе, што ни се случува we be driftin apart man..

Не сум, незнам ни дали ќе го, ме изруга за високите оцени, а една 10ка едвај сум дал, и тоа за сефте на киното.

Не се разбираме веќе, што ни се случува we be driftin apart man..

Еј, абе не те прочитав за Рускиот филм, тек сега гледам. Честито кино. Референцата за псај-оценките беше за други филмој шо ги имаш спомнато во последно. :D

And don't you get emotional on me!

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom