Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
АИК - Гетеборг , огромно дерби на најстарите 2 шведски клуба.
АИК денеска без тројца првотимци : двајца од средниот ред и првиот голман Турина кој беше најден мртов пред некој ден со својот стан. АИК има само една победа у последните 5 кола.
Гетеборг е екипа без пораз во лигата и лидер на табелата, немат клучни изостаноци. Имат 3 победи во последните 5 кола.

Ај кажите ми зашо тогаш АИК е благ фаворит и коеф му паѓа ? x2 за Гетеборг се дава @ 1.62 на bet365 шо според мене е pure value. Обично има голови на ова дерби , па и GG @ 1.85 не е лош.
Од искуство знам дека кога има ваков трагичен случај во футбалски клуб , клубот паѓа во лоша форма , пример ми се Хановер коа го загубија голманот кој им се самоуби со фрлање под воз и Хофенхаим кои тргнаа многу лошо откако Вукчевиќ на почетокот на сезоната претрпе скоро фатална сообраќајна несреќа.

Мислам дека x2 е сигурен тип ( 90% ).

АИК - Гетеборг , огромно дерби на најстарите 2 шведски клуба.
АИК денеска без тројца првотимци : двајца од средниот ред и првиот голман Турина кој беше најден мртов пред некој ден со својот стан. АИК има само една победа у последните 5 кола.
Гетеборг е екипа без пораз во лигата и лидер на табелата, немат клучни изостаноци. Имат 3 победи во последните 5 кола.

Ај кажите ми зашо тогаш АИК е благ фаворит и коеф му паѓа ? x2 за Гетеборг се дава @ 1.62 на bet365 шо според мене е pure value. Обично има голови на ова дерби , па и GG @ 1.85 не е лош.
Од искуство знам дека кога има ваков трагичен случај во футбалски клуб , клубот паѓа во лоша форма , пример ми се Хановер коа го загубија голманот кој им се самоуби со фрлање под воз и Хофенхаим кои тргнаа многу лошо откако Вукчевиќ на почетокот на сезоната претрпе скоро фатална сообраќајна несреќа.

Мислам дека x2 е сигурен тип ( 90% ).

Мене ме чуди зашто уопште се игра натпреварот а не е одложен.
Не би го чепкал уопште натпреваров ама ако би морал би играл на нерешено.
Све си мислам дека ќе биде како пријателски натпревар поради смртта на Турина.

Мене ме чуди зашто уопште се игра натпреварот а не е одложен.
Не би го чепкал уопште натпреваров ама ако би морал би играл на нерешено.
Све си мислам дека ќе биде како пријателски натпревар поради смртта на Турина.

Турина беше најден мртов во петокот мислам, а натпреварот се игра 3 дена потоа. Ваљда заради тоа. Ја истото го мислам , Гетеборг не верувам дека ќе загуби овде , а му дават висок коеф за x2 , според мене 1.30-1.35 би требало да биде реален за x2.
--- надополнето: 6 мај 2013 во 12:08 ---
А коа сме веќе кај футбалот , Сасуло денес не си се гледа ко зицер ? Мада не сум многу обожавател на Сериа Б , па Т1 2+ ми е попрв избор од 1. Не ми се верува дека после цела сезона лидери у Сериа Б и практички на чекор до промоција во Сериа А , Сасуло да испушти бодови и против Падова. Во лоша форма се , точно е тоа, но со победа денес 90% обезбедуваат пласман во Сериа А.
Наредните 2 кола игра во гости против Ланчано ( не би требало да имат проблеми тука ) и последно коло го дочекуват Ливорно ( екипа која исто се бори за промоција во Сериа А и е на само 3 бода од нив ).

Е денес ќе бидат без првиот голман и без добар напаѓач. Значи на голот ќе имат дебитант , а во офанзивната линија ќе има промени , еден суспендиран напаѓач и еден болен напаѓач. Кутуло се враќа кај Падова ( одличен напаѓач ) но не е 100% спремен.
Формата е на страната на Падова.
Е сеа коеф за Сасуло од 1.60 ми е мал, и огромен проблем ми е тоа што сеуште паѓа и е на 1.45 моментално ( bet365 ), според горенаведеното нема вредност овој коеф, па сериозно размислувам за +1,5 на Падова @ 1.55.
Притисокот ќе бида на Сасуло , и тоа огромен притисок. Очекувам нивните футбалери да бидат многу нервозни , додека Падова игра релаксирано , а кога игра релаксирано дава многу голови што се виде на натпреварот во Новара ( друг кандидат за промоција во Сериа А , гони плејоф ) , натпреварот заврши 3:3.

Сасуло нема победа дома над Падова од 2009 , и само еднаш од 2006 има победено со 2 гоал разлика.

Статистички се укажува на +1,5 на Падова.

Сасуоло сезонава 6 пати го покрил -1.5 хендикепот дома (победил со 2 или повеќе разлика)
Падова на гости 4 пати не го покрила хендикепот од +1.5 (изгубила со 2 или повеќе разлика)

Сасуоло сезонава 6 пати го покрил -1.5 хендикепот дома (победил со 2 или повеќе разлика)
Падова на гости 4 пати не го покрила хендикепот од +1.5 (изгубила со 2 или повеќе разлика)

Тоа ми е дилемата , дали Т1 2+ на Сасуло @ 1.60 или +1,5 на Новара @ 1.50.
Обично во понеделник има голови во натпреварите од Сериа Б.

Шелбурн - Бреј 1
Шелбурн ја напрај првата победа во петокот над УЦД тим сличен на Бреј од послабите таму Шелбурн играат под очекувањата од друга страна Бреј само една победа годинава и таа над Шелбурн на почетокот од првенствово.

Слиго - Дери 0-2 1,60
Дерби меч на првиот и вториот Слиго без најдобриот стрелец Елдинг 10 гола или речиси 50% од голојте шо ги имаат дадено Слиго оваа сезона.

Дрогеда - Ст.Патрикс ГГ 1,90
Сите натпревари на Дрогеда до сега им се ГГ освен оној првиот токму со Ст.Патрикс ама сега се домакини па може да чукнат некој гол

Шамрок - Дандалк Х 3,80
Малку на ризик овде Шамрок имаат еден идиот за тренер кој практикува дефанзивна игра и затоа тимот по требаше да се бори за титула има само 2 победи и еден куп нерешени Дандалк ги преброди ланските проблеми со финансиите па сега играат подобро

Start-Molde GG3+
Odense-Midtjjiland GG
Neznam koef ali planiram da gi igram ovie dve denes na 300ki

Дрогеда - Ст.Патрикс ГГ 1,90
Сите натпревари на Дрогеда до сега им се ГГ освен оној првиот токму со Ст.Патрикс ама сега се домакини па може да чукнат некој гол

И јас ја гледав оваа, 1,95 има во копачка за гг, 2.55 за гг3+
10 натпревари по ред Дрогхеда ги игра ГГ

Вреди да се проба во систем

Sunderland - Stoke кец у два колку коефициент има?

AIK without Backman(df 0/0),Moro(mf 5/0) and Quaison(mf 4/0). Lorentzon(df 4/0) is questionable.

Goteborg without Augustinsson(df 0/0),Zackrisson(mf 0/0),Allansson(mf 2/0) and Farnerud(mf 0/0)

Типови денес што ќе ги искомбинирам на различни тикети и во систем.

Дрогхеда - Ст. Патрик - ГГ / ГГ3+ 7/10
како што кажав погоре, вреди да се проба гг и гг3+

Корк сити - Лимерик - 2-3 гола 8/10
последните 8 натпревари на Корк Сити се 2-3 гола

Брентфорд - Свиндон - 1 / Т12+ 7/10
Брентфорд имаше шанса да биде втор али промашениот пенал у 95та минута ги остави зад Донкастер. Пред тој натпревар на домашен терен имаа 5 победи по ред и 9 по ред каде не загубија. Свиндон беше очаен на крај на сезоната, последните 4 гостувања ги изгубија. Предноста е кај Брентфорд тука, имаат солиден резултат од првиот натпревар и мислам дека 1 по 2.30 не треба да се испушти.

Сигма Оломуц - Теплице - 1 9/10
Не се знае кој е полош :)
Сигма оломуц нема победа 5 натпревари по ред, Теплице нема победа цела сезона на гостински терен и само три нерешени има. Како и да е коефициент од 1.80 против најлошиот гостин нема да пропуштам. А ми се чини и дека има соработка гледајќи од 1998 па навака имаат 10 победи Теплице, 9 победи Сигма и 10 нерешени. (1.95 е на супер тип)

Оденсе - Мидтјиланд - ГГ / ГГ3+ 8/10
Во последните 10 меѓусебни натпревари, 8 завршиле ГГ. И двата тима имаат во просек повеќе од 1 гол по натпревар и дадено и примено. 2.20 вреди да се проба

Старт - Молде ГГ / ГГ3+ , 1 / 1и3+
Прво што ми падна на памет е голови. Последните 8 меѓусебни им завршиле ГГ, сезонава и двата тима имаат 5/6 ГГ. 1.90 е ГГ3+ ама вреди да се проба.
Молде е очаен им фалат играчи, у лоша форма се и би ризикувал на кецот тука, 2.50 има во копачка.

Шамрок - Дундалк - Х 5/10, ГГ 6/10
Дудналк победи на сите 5 гостувања, Шамрок сеуште нема пораз дома. И двата тима играат цврста одбрана и ретко примаат голови. Нерешено е најреален исход на натпреварот. 3.50 коефициент. Може да се проба и ГГ само поради фактот што Дудналк како гостин постигнувал гол на сите 5 натпревари до сеа а исто и Шамрок како домаќин.

Шелбурн - Бреј - 1 6/10
Едно нешто што имам научено годиниве е играј против тимот што е у најлоша форма, т.е. не се обидувај ти да ја погодиш утакмицата кога ќе победат. Може и ќе ме заебе ама не би ми било криво пошто веќе 5 кола играм контра Бреј и фаќам. 2.10 коефициент за 1, иде во систем сигурно.

Брауншвајг - Котбус - 1
Со поеда Брауншвајг и дефинитивно ќе биде прогласен за нов прволигаш. Ќе има 13 бода предност на 4 кола пред крај. Иако на последните 5 натпревари на домашен терен имаат само 1 победа јас ќе играм кец по 1.75 (1.90 супер тип). Играат против тим кој нема никакви амбиции и е сигурен на средината на табелата

Сандерленд - Стоук - 1 5/10 , 2-3 8/10
Директен дуел меѓу две екипи кои се борат за опстанок. Доколку Сандерленд победи ќе ја ископлицира и онака интересната ситуација во борбата за опстанок. Со евентуална победа и на Виган утре дури 8 тима ќе се борат да го избегнат последното место што води у чемпионшип. Предност му давам на Ди Канио, пред се зашто мислам дека е добар тренер и сакам да го гледам и идна сезона во ПЛ. Кец е понесигурен тип ама 2-3 гола мислам дека ќе влезе сигурно.

Бенфика - Есторил - 1 10/10
1.30 на супер тип, Бенфика мора да победи зашто Порто им се доближи на само 1 бод.

Топче Брауншвајг е веќе Бундеслигаш , денес ќе бидат без најдобриот стрелец Кимбала и уште неколку првотимци, после минатонеделната победа над Инглоштад славеа долго , така да питање е колку денес ќе бидат свежи.
Имам забележано ,2-3 сезони наназад , натпреварите во Цвајта во понеделник над 70% идат 0-2 гола.

Топче Брауншвајг е веќе Бундеслигаш , денес ќе бидат без најдобриот стрелец Кимбала и уште неколку првотимци, после минатонеделната победа над Инглоштад славеа долго , така да питање е колку денес ќе бидат свежи.
Имам забележано ,2-3 сезони наназад , натпреварите во Цвајта во понеделник над 70% идат 0-2 гола.

Фала на исправката моја грешка, лоша математика незнам како пресметав уште 4 кола до крај кога имаат уште 2 :)
Не вреди тогаш да се игра кец, нема да се замараат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom