Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки вчера го гледав Intouchables и дефинитивно почнувам уште почесто да гледам филмови од европска продукција. Неверојатен квалитет минува незабележан. Се изнасмеав со филмот и се растажив. Комплетно парче. Браво.
Европски, релативно нови, што мислам дека не се доволно забележани, а положиле кај мене :)
Sister (2012)
Kon-Tiki (2012)
Tabu
Tyrannosaur (2011)
Café de Flore (2011)
Another Year (2010)
Barney's Version (2010)
In a Better World (2010)
The Illusionist (2010)
The Trip

bdS1fSM.jpg

Европски, релативно нови, што мислам дека не се доволно забележани, а положиле кај мене :)
Sister (2012)
Kon-Tiki (2012)
Tabu
Tyrannosaur (2011)
Café de Flore (2011)
Another Year (2010)
Barney's Version (2010)
In a Better World (2010)
The Illusionist (2010)
The Trip
еве еден таков oд мене :)
quartierlointain2.jpg

Quartier lointain (2010)
ја прегледував програмата на Кинотека за април и само овој ме заинтересира од поглед на приказната, искочи доста интересен...
белгиски, драма-фантазија, според манга....
за еден средовечен човек кој се враќа у детството за време на тинејџерските години и се обидува да спречи еден настан кој ќе му го обележи животот у негативен смисол а и да ја дознае причината за тој настан, и воедно ја користи таа шанса и да ужива повторно во детството...
Носталгичен, емотивен филм така со интересна мистериозна приказна, допадливи ликови, добра глума, саундтрак....
како маана може приказната можеше да биде подобра на моменти, поразработена, подинамична...се добива таков впечаток дека не е искористен целиот потенцијал

Добро чоече од каде ги наоѓаш гифовиве?

Seven Psychopaths :pos:
Одличен филм и уште поодличен Сем Роквел. Добри беа и Колин Фарел и Кристофер, но Сем најповеќе се истакна. Филм кој не треба да се предвидува што се ќе се случи следно, приказната е одлично осмислена и одлично сработена од страна на актерската екипа. Го гледаш филмот, се смееш и уживаш. (извинете за моите аматерски коментари бидејќи сеуште сум тапчо :) )

Сцената каде што го опишува the final shootout. :pos:
... and then he pulls out the shotgun :pos:

Одличен е нек си е*е мајката. :icon_lol:

Ме интересира што (или кој) го одредува правото на емитување на еден филм во одредена држава?
Со други зборови, зошто кај нас некои филмови покасно стигаат во кината ?
Не мислев само за нас, има и во други држави каде стигаат покасно...
Дали е тоа до бројот на населението и неговиот ГДП?

Ме интересира што (или кој) го одредува правото на емитување на еден филм во одредена држава?
Со други зборови, зошто кај нас некои филмови покасно стигаат во кината ?
Не мислев само за нас, има и во други држави каде стигаат покасно...
Дали е тоа до бројот на населението и неговиот ГДП?

Парите.

Просто проширено (знам дека се парите) :) :
Значи колку е спремно тоа кино да вложи во филмот и колку е спремно да си ги врати парите со картите што ќе ги продаде?
И на крај, која земја ќе даде поише пари (односно кое кино ОД КОЈА ЗЕМЈА) ќе го има филмот најпрво... ?

Просто проширено (знам дека се парите) :) :
Значи колку е спремно тоа кино да вложи во филмот и колку е спремно да си ги врати парите со картите што ќе ги продаде?
И на крај, која земја ќе даде поише пари (односно кое кино ОД КОЈА ЗЕМЈА) ќе го има филмот најпрво... ?

Па ваљда издавачките куќи си имаат ценовник по региони.

Кино да не отвараш ?

Ако отвараше ќе ти велев да отвореше едно и во Прилеп.
Доста кенкаш бе, први сте у тоа реотварањето на кината, ние од Велес шо да речеме....
Попрво Македонија во ЕУ ќе влезе, отколку кино во Велес да отворат.

Доста кенкаш бе, први сте у тоа реотварањето на кината, ние од Велес шо да речеме....
Попрво Македонија во ЕУ ќе влезе, отколку кино во Велес да отворат.

Пресели се во Прилеп. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom