П
Паган-др
Гостин
Почнаа да носат реквизити за проширувањето на Првомајска.
Комши,Pizza Hot,Pizza Di Napoli,Пекара Москва..Други не ми текнуваАј кажете убави местенца за јадење, позади расадников отворија купишта нови продавници, сендвичари итн. Има нешто фино?
Абе Оле си е Оле, ништо ново не се признаваАј кажете убави местенца за јадење, позади расадников отворија купишта нови продавници, сендвичари итн. Има нешто фино?
Дувлото на урбаната мафија, покрај Водно...Да ти ибам и урбана мафија и доселеници и све маме и се еба на населбава.Да заминев у странство пред 10 години и да се вратев денес немаше да знам кај сум,некој микс од Шутка и Аеродром е ова или мојата населба??
И јас немам пробано во Пица хот, само поминав и фино изгледаше, пристојно, а Москва беше пекарата во близина на Тедико? Има и некои нови кафичи во тој дел. Пицерија Ди Наполи е супер, вршат и бесплатна достава (во Кисела Вода мислам) од кај нив имам пробано и имаат вкусни пици и сос. Исто и во една понова (ваљда) бурекџилница имаат солиден бурек, пецива и слично. Имаше едно смешно име, Дуче мислам. За Оле не знаев дека уште работи, ама ќе и наминам деновиве и на неа. )))Абе Оле си е Оле, ништо ново не се признава
Уште од старт да ти кажам во пекара Москва не ми се направи ќејфот, за пицериите не знам
Таа е ваљда, меѓу зградите е збутанаИ јас немам пробано во Пица хот, само поминав и фино изгледаше, пристојно, а Москва беше пекарата во близина на Тедико? Има и некои нови кафичи во тој дел. Пицерија Ди Наполи е супер, вршат и бесплатна достава (во Кисела Вода мислам) од кај нив имам пробано и имаат вкусни пици и сос. Исто и во една понова (ваљда) бурекџилница имаат солиден бурек, пецива и слично. Имаше едно смешно име, Дуче мислам. За Оле не знаев дека уште работи, ама ќе и наминам деновиве и на неа. )))
каде има албански фамилии..?Абе Оле си е Оле, ништо ново не се признава
Уште од старт да ти кажам во пекара Москва не ми се направи ќејфот, за пицериите не знам
--- надополнето: 30 април 2013 во 09:49 ---
Дувлото на урбаната мафија, покрај Водно...
Ги наредија зградине, можеш да излезеш од тераса и директно да влезеш кај тој од спротивна зграда, преку прозор.
На секој чекор нова зграда градат. Зградите се напунија со жители од други градови, Македонци од Чаир, а сум забележал и доста Албански фамилии.
Баш да видиме до кога ќе се трупа населбата со нови згради.
Единствено позитивно е што ги потсредија паркчињата
леле бе кој го направил ова човек да неможе раат да напише ш и п та ркаде има албански фамилии..?
У новите згради кај Расадникот врие Албанци,од сигурни извори знам иам роднина што работи во општина,се нервираше човекот,ама то е.каде има албански фамилии..?
--- надополнето: 30 април 2013 во 16:50 ---
леле бе кој го направил ова човек да неможе раат да напише ш и п та р
Има тикви,јас живеам во новите згради кај Расадникот,и се се доселеници од Струга,Охрид,Кавадарци,Неготино,Виница..У новите згради кај Расадникот врие Албанци,од сигурни извори знам иам роднина што работи во општина,се нервираше човекот,ама то е.
Има во некои од зградите, ама мислам повеќето се во студентскиов Пелагонија, барем така ми личи пошто се симнуваат на таа станица.каде има албански фамилии..?
Toчно,во студентскиот има,во зградите нема ниту еден,јас живеам веќе 2,5 години таму,никогаш не сум чул некој да збори на албански освен една зграда кај што ја градеа едни од Чегрене,КумановскоШто им фали на љуљашките бе, јас секоја вечер се љуљам
Бтв http://www.mkd.mk/makedonija/skopje/novata-gradonachalnichka-belichanec-gi-legalizira-divogradbite
Продолжување на старата политика. Удри на ново градење. Нека се гради до умирачка.
Во програмата викаше ќе се решек проблемот со дивоградбите. Не знаев дека под решавање се мислело на нивна легализација
Има во некои од зградите, ама мислам повеќето се во студентскиов Пелагонија, барем така ми личи пошто се симнуваат на таа станица.
Нема да ги познаеш, само кога гракаат во автобус
Кај БУЦО ти е то долгото лепче со виршла, 50ден без помфрит, 60 со помфрит е. Инаку како му се исплати , абе друже студентскиот дом Пелагонија има 900 луѓе, таму седам и јас и ти кажувам дека многу ни е слаба исхраната и сакаш не сакаш мора да бараш чаре таму. БУЦО вади пари ко ненормален, многу е гнасен и еден заб или блуза нова да си купеше да му ебам стоката.Таа е ваљда, меѓу зградите е збутана
Си работи Оле (т.е. сестра и работи сега ), секој ден освен недела. Во просек сигурно секој трет ден јадам од таму
Плус тостовите од Санрајс, или од Цујо некоја ѓоносана кифла со крем (освен бурекот се друго е ѓон), под услов ништо друго да не работи
Околу економско отворија 2872893789137 сендвичари, јас не знам како им се исплати. На секој чекор има сендвичара.
И никако не успевам да видам од која сендвичара купуваат она долгоно лепче со виршла (ама долго како во Фреш што правеа порано). Седам ко циганче пред сите сендвичари гледам во ценовникот и не можам да најдам каде се продава нешто такво
Кај макси дисконтот, на автобуската, отворија паланчикара.
Се има, палачинки нема
Не знам каква е таа палачинкара, а се продаваат и хамбургери, чизбургери, чикенбургери, хот дог, милион врсти на сендвичи итн.