Студентскиот иначе ги има преку 200 Албанци, нивни е сметај директорот и тие влегуваат без проблем, а и јадење и се друго за нив има а за нас не.
И не ми е јасно што ви смета ако се доселуваат од другите градови во населбата, прва работа и тие не го прават тоа од што сакаат туку од мака. Истиот тој ебан град Скопје го градиме цела македонија и од нас се зема за да се гради во него, во останатите градови немаме ниту работа ниту ништо, во другите работи црнчи народ за 6000 ки месечно, трошоците горе долу за 1000 денари се разликуваат од Скопје. Инаку верувај дека ич не ни е кеф цел живот да се малтретираме и се што се собирало со поколенија во фамилијата да ги закачиме во стан во скопје (кафез), туку од мака е што се однесува до мене да имам сигурна работа и платена нема да цапнам во Скопје, а камоли да се преселам таму. Али то е то сурова реалност порано се бегало од селата во градот, а сега се преселуваме од градовите во Скопје и затоа можат и грци и сите да не не викаат Македонија туку Скопје оти само таму се финансира.
--- надополнето: 30 април 2013 во 21:45 ---
Почна да ебава работа и тој, то најефтин беше али во последно време има се исчуручено и намалено. Порано со стек ме најадуваше а сега 2 треба за да се најадам. Со плескавица јадев пред 2 месеци последно и не ме бендиса ниту шарската ниту лесковачката. То лепчето шо го дава ко сунѓер е надуено, а ми е сумлив дека во плескавицата и соја почна да пика.