Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Градот под марковите кули ќе добие нова и најмодерна кино сала. Денеска започнаа
градежните активности за изградба на новото кино на просторот на сегашниот ресторан до Центарот за култура.

Градоначалникот Марјан Ристески посочи дека соработката со Локалната Самоуправа и Министерството за култура, кое во изминатиот период финансираше неколку проекти во Центарот за култура во вкупна вредност од 7,5 милиони денари продолжува со нови инвестиции и вложувања во оваа национална установа од областа на културата.

За изградба на новото кино ќе биде инсталирана најсовремена опрема со сите најмодерни придружни содржини. Преку 200.000 евра се обезбедени од Министерството за култура за набавка на овој тип опрема. Во наредниот период се очекува да започне и реконструкцијата на самата сала со потребниот инвентар, мебел и комплетно внатрешно реновирање на ентериерот и екстериерот за се да биде во најсовремен европски стил.

Во рамки на кино салата ќе има и кафатерија по сите светски трендови со пиење кафе, пуканки, се она што оди со гледањето на филмови.
Неодамна при посетата на Министерката Канческа-Милевска во Прилеп беше предаден и новиот дигитален проектор како дел од проектот за набавка на проектори за Центрите за култура низ државата.

http://kurir.mk/republika/opstini/113764-FOTO-Prilep-dobiva-najmoderna-kino-sala

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.652
Поени од реакции
59.636

Во наредниот период се очекува да започне и реконструкцијата на самата сала со потребниот инвентар, мебел и комплетно внатрешно реновирање на ентериерот и екстериерот за се да биде во најсовремен европски стил.

Во рамки на кино салата ќе има и кафатерија по сите светски трендови со пиење кафе, пуканки, се она што оди со гледањето на филмови.
Каков е тој најсовремен европски стил и по што се разликува од американскиот на пример?
Исто и прилепчани треба да не радуваат што ќе можат да купат кафе и пуканки како секаде по светов, оти до сега страдни беа.

Што пари земаат овие за текст? :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Абе па и ти курир се во прашање, ништо не треба да те чуди.

G

grande-juve

Гостин
Oslo, August 31st (2011)

И Норвешка има филм :), исто спора драма како The Hunt само друга е темата, можеби и малку подепресивен ама исто филмот го носи еден човек, Anders Danielsen Lie заслужено си ги заработил парите, 8ца, сепак во споредба со Данскиот послаб за 0.5 :).

Вчера го гледав и Blow-Up (1966), прекрасен филм на Michelangelo Antonioni, must watch... не ко овој

го симнав само заради големите имиња од форумов што застанаа позади него, али ич не ме бендиса:unsure:.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
го симнав само заради големите имиња од форумов што застанаа позади него, али ич не ме бендиса:unsure:.
Tоа е тоа, секогаш може да се погоди некој таков филм, мене ми се свиѓаше ептен што режисерот успеа да наметне доста силна емоција, знаејќи за каков монструм се работи т.е. финалната сцена да не откривам детали, исто така одлична камера - сценографија, како и местоположба на снимање се работи на кои многу лесно паѓам, така што мене ми направи ќеиф :)

G

grande-juve

Гостин
Tоа е тоа, секогаш може да се погоди некој таков филм, мене ми се свиѓаше ептен што режисерот успеа да наметне доста силна емоција, знаејќи за каков монструм се работи т.е. финалната сцена да не откривам детали, исто така одлична камера - сценографија, како и местоположба на снимање се работи на кои многу лесно паѓам, така што мене ми направи ќеиф :)
Јасно, на пример The House of the Devil (2009) ти беше полн погодок(y)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Јасно, на пример The House of the Devil (2009) ти беше полн погодок(y)
Се мислам дали во иднината ќе имаме некоја технологија базирана на селективно бришење на меморија, да гледам еден ист филм едно 50 пати, :D The House of the Devil е токму тоа, толку едноставно, а екстремно ефективно, minblown!

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Глеам за Oblivion уште нема DVDRip, па ај некој ако го гледал на кино снимка нека го каже името на торентот за да ги симнам. :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.444
Поени од реакции
6.120
Глеам за Oblivion уште нема DVDRip, па ај некој ако го гледал на кино снимка нека го каже името на торентот за да ги симнам. :)
Го имаш на замунда Oblivion 2013 CAM BLUR XviD MP3 MiLLENiUM .

G

grande-juve

Гостин
Le Trou

Jean Keraudy was the stage name of Roland Barbat. He was known for his multiple prison escapes, most notably from France's La Santé Prison.
He served as the inspiration for the character of Roland Darban in José Giovanni's 1957 novel The Hole (French: Le Trou). The two met while cellmates.
In the 1960 film production of The Hole, director Jacques Becker cast him to play Darban.

Резултатот е еден од најреалните и најдобри затворски филмови што сум ги гледал. Да не зборам за фантастичната глума... 9-ка.(y)(y)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.193
Le Trou

Jean Keraudy was the stage name of Roland Barbat. He was known for his multiple prison escapes, most notably from France's La Santé Prison.
He served as the inspiration for the character of Roland Darban in José Giovanni's 1957 novel The Hole (French: Le Trou). The two met while cellmates.
In the 1960 film production of The Hole, director Jacques Becker cast him to play Darban.

Резултатот е еден од најреалните и најдобри затворски филмови што сум ги гледал. Да не зборам за фантастичната глума... 9-ка.(y)(y)
Одкајгосимна?

Kajgana Shop

На врв Bottom