Глеам ги набројуваш делата на сер Џејми, обидувајќи се да ја докажеш/покажеш неговата вредност (храброст). Сметам дека си заборавил еден битен настан,хронолошки баш овде, измеѓу овие твои пасуси. Нешто големо и баш во контекст на муабетот за неговата борбена спремност, храброст... Ти текнува?Rickard Stark, таткото на Ned, беше лојален на Aerys. И беше изгорен жив, а син му го натераа сам да се задави.
Koга Aerys слушна дека Robert го убил Rhaegar и оди кон главниот град, имаше план да го запали градот. " Let him be the king of ashes. " му рече на главниот пиромансер.
Ако Jaime е кукавица, тогаш не знам кој е храбар.
Тоа што му го направи на Aerys можеби не е чесно, ама не е кукавичлук. Го убиј кралот во неговиот замок, во град полн со негови војници. Откако го убиј него, одеше низ замокот да го убие Rossart, кој беше тогашна Рака на Кралот и сите пиромансери кои имаа нардби да го запалат градот. Со убиството на Aerys го спаси градот и илјадници луѓе, а сите го мразат за тоа..
не е никаков споилерПосле, во битката во Whispering Wood, ( 1ва сезона, кога Robb зароби ) тој уби тројца војници од почесната гарда на Robb. Тројца против еден. За него беше како леб да сечи.
Нечесен? Да. Кукавица? Не.
He can't HANDle the hand puns.Have a question for "The Kingslayer?" Join Nikolaj Coster-Waldau for a live Q&A next Wednesday at @HBO Connect: http://connect.hbo.com/events/game-thrones/q-nikolaj-coster-waldau/
Еве ако некој има прашања до него![]()
This.Ако Jaime е кукавица, тогаш не знам кој е храбар.
Кажи го де чим не е спојлер.Глеам ги набројуваш делата на сер Џејми, обидувајќи се да ја докажеш/покажеш неговата вредност (храброст). Сметам дека си заборавил еден битен настан,хронолошки баш овде, измеѓу овие твои пасуси. Нешто големо и баш во контекст на муабетот за неговата борбена спремност, храброст... Ти текнува?
не е никаков споилер
Џора, the friendzoned guy. Бодигардот на Тирион. Џон Сноу (верувам дека ќе се докаже). Бриен.This.
Бодигардот на Тирион - да му дадеш едно кило злато веднаш ќе го напушти Тирион. Озбилен си за него? Самиот му рече на Тирион дека за доволно големи пари би убил и бебенце. И ти го споредуваш со Џејми? Џејми, кој ја спаси Бриен од силување??Џора, the friendzoned guy. Бодигардот на Тирион. Џон Сноу (верувам дека ќе се докаже). Бриен.
Сите овие се човечишта за Џејми. Да не зборувам за Кал Дрого...
Џејми кој го турна малиот од трети кат затоа што го виде како се секса со сестра му.Бодигардот на Тирион - да му дадеш едно кило злато веднаш ќе го напушти Тирион. Озбилен си за него? Самиот му рече на Тирион дека за доволно големи пари би убил и бебенце. И ти го споредуваш со Џејми? Џејми, кој ја спаси Бриен од силување??
Џон Сноу е толку нереален лик али ај. Нели и он го уби овој колегава од Ноќната стража. Како тоа е подобро од ова што го направи Џејми?
Џора што е толку херој потсети ме? Му беше кодош на Варис. Ептен се заљуби во Дани, иначе око немаше да му трепне да ја предаде за да го вратат во Вестерос.
Чек ми текна уште нешто.
Кал Дрого бе рече дека ќе пали села и ќе силува жени. Пак ќе речам, Џејми ја спаси Бриен од силување. Кал Дрого беше појава, се согласувам. Али ова со силувањево не можам да му го простам. Дени па кога го слушна како се спопали...
Сноу го уби колегата, ама колку што се сеќавам тој самиот го нареди тоа кога веќе знаеше дека е мртов. Вака за полесно да се инфилтрира Сноу кај Менс, добро го изрежираа сето тоа.Џон Сноу е толку нереален лик али ај. Нели и он го уби овој колегава од Ноќната стража. Како тоа е подобро од ова што го направи Џејми?
Во текот на наредните епизоди, змејовите ќе бидат поголеми.