Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
ја неам бучење/свирење од тој ресивер кое ми пречи
да ако се доближиш има зуење фала богу, некад на рандом моменти знае да му се упали хард дискот и краткотрајно да крцка ама не смета во секојдневниот живот
ја сепак би побарал нов да сум на твое место

Џабе ќе барам, ме направија будала одма дека до мене е проблемот... се сомневам дека не е нов уредот. туку дека е вратен од негде па мене ми го начукале.. уште неколку работи што ми сметаат:нема дисплеј на предната страна од уредот, па незнаеш на кој канал си моментално; не покажува саат кога е изгасен уредот од истата причина; нема копче на далечинското за целосна листа на каналите, па морам ко луд да ги вртам сите канали еден по еден; наместено 4:3 во подесувањата, а пак дел од каналите ги дава во 16:9 формат, па гледам помала слика на тв-то.... да не зборам и за тоа дека нема или не работат преводите на дел од каналите (една од причините што избегав од близу), плус ми фали discovery world и fox .... Се заебав поштено изгледа :(

Џабе ќе барам, ме направија будала одма дека до мене е проблемот... се сомневам дека не е нов уредот. туку дека е вратен од негде па мене ми го начукале.. уште неколку работи што ми сметаат:нема дисплеј на предната страна од уредот, па незнаеш на кој канал си моментално; не покажува саат кога е изгасен уредот од истата причина; нема копче на далечинското за целосна листа на каналите, па морам ко луд да ги вртам сите канали еден по еден; наместено 4:3 во подесувањата, а пак дел од каналите ги дава во 16:9 формат, па гледам помала слика на тв-то.... да не зборам и за тоа дека нема или не работат преводите на дел од каналите (една од причините што избегав од близу), плус ми фали discovery world и fox .... Се заебав поштено изгледа :(
друже не се сите рисивери исти и не сите имаат напред саат, а тоа со сликата се подесува во зависност од телевизорот на 99,9% од каналите сликата можеш да ја наместиш да биде 16:9 освен на zone reality каде од секогаш си стоела како коцка 4:3 . не си се заебал верувај .

media receiver 300 , ниту саат ниту ништо , напред стојат само точките за on/off/ и снимање.
T-Home-Media-Receiver-300.jpg

Закажав снимање и сеа го барам ама не можам да го најдам.. Или се немат снимано или незнам кај да го барам? Кај е точно мојте да ми објасните?

Закажав снимање и сеа го барам ама не можам да го најдам.. Или се немат снимано или незнам кај да го барам? Кај е точно мојте да ми објасните?

Мени > Снимање > Види снимено ( за да го видиш сниманото) или Мени > Снимањe > Закажани снимања (за да видиш што се е закажано за снимање).
--- надополнето: 27 април 2013 во 19:51 ---
media receiver 300 , ниту саат ниту ништо , напред стојат само точките за on/off/ и снимање.

Чудно, јас го имам истиот и нонстоп има саат, покажува и дали се снима или не како и тоа дали е вклучено ХД-то или не.

Мени > Снимање > Види снимено ( за да го видиш сниманото) или Мени > Снимањe > Закажани снимања (за да видиш што се е закажано за снимање).
--- надополнето: 27 април 2013 во 19:51 ---

Чудно, јас го имам истиот и нонстоп има саат, покажува и дали се снима или не како и тоа дали е вклучено ХД-то или не.
E го немат Синамње кај мене? Можно е? Порано 100% сум сигурен дека беше тука..

Денеска проблеми... одеднаш се успори нетот, само скајп едвај по малце остануваше жив се додека и тој не испушти душа. Пуштам телевизија не работи, вртам на поддршка и телефонот не ми работи... па им се јавив од моб, дечкото ми вика исклучи го од позади рутерот и вклучи го после 5 мин.
Го сторив тоа и после пак беше ептен спор/не отвора скоро ништо, нема телевизија, нема телефон... го гасам пак рутерот 10 минути, го вклучувам и тоа LOS свети црвено.. шо значи нешо смрди, рестартирам 2 пати пак црвено, и се јавувам од моб на поддршка, ми вика види дали е видливо оштетен оптичкиот кабел му викам колку шо можам да видам не, и го запиша проблемот ќе пратат екипа... у меѓувреме јас го рестартирам по 3 пат рутерот и се среди све.

Арно ама после 2 саати повторно истите проблеми... со неколку рестарта се врати во нормала, овој пат без црвено светење на LOS... се надевам нема да се повтори.
И сеа сум така измеѓу проблем и не знам дали да им се јавам да откажат праќање екипа ама заеби, што си е сигурно сигурно, нека доат.

А така.

Добро бе да му е*ам мајката ми скурчеа веќе со Youtube, кај споро се лоадираат кај на моменти видеата кај јебе со квалитетот, (селектираш 1080p а изгледа ко 360p) завршува по неколку секунди видеото (пишува 4:32 а тоа завршува на 0:19) и тон други проблеми. Реинсталирав Flash Player пробав со различни browser-и исто е.
Има некој вакви проблеми, покрај тој со лоадрањето?

завршува по неколку секунди видеото (пишува 4:32 а тоа завршува на 0:19) и тон други проблеми.
И јас имам одамна ваков проблем ама ептен ретко се дешава, еднаш на 50 видеа така да не ми пречи...

Добро бе да му е*ам мајката ми скурчеа веќе со Youtube, кај споро се лоадираат кај на моменти видеата кај јебе со квалитетот, (селектираш 1080p а изгледа ко 360p) завршува по неколку секунди видеото (пишува 4:32 а тоа завршува на 0:19) и тон други проблеми. Реинсталирав Flash Player пробав со различни browser-и исто е.
Има некој вакви проблеми, покрај тој со лоадрањето?

И мене ми се случува ова повремено со youtube, незнам дали е до т-хоум или до самиот youtube...

Мојт некој да стегнит на далинското на мени и да ми сликат то шо ќе му излезит?

Бaш тоа.. Како е можно кај мене да го нема Снимање? Го ресетирав рутерот џабе е пак го немат.. До пред некое време го имаше ама сеа не знам шо е проблемот.. Ви се имат десено или да ги барам овие од Т-Хоме?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom