Game of Thrones

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Гледаност на епизодите, ова последнава најмногу ја имет гледано

Last Sunday saw the highest ratings ever for Game of Thrones!

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Inbar SwamazganDambeyeineimsan Starkparkinson Haramati
what is your favorite game of thrones house?
SHARE
A
Maisie Williams says:
I think the Lannisters are great because they're so complex. They're all smart and have very witty anecdotes for everything. They're mean so that's not so great but everyone has their strengths and weaknesses...the Lannisters are pretty cool!
Lannisters are pretty cool!Lannisters are pretty cool!pretty cool!

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Зошто бе сцената меѓу Тирион и Варис лоша. Мене таа сцена ме воодушеви.
И мене ми се допадна сцената, кратка е, но кажува многу за Варис. Пред се` го прави ликот да изгледа многу поспособно отколку што се мислеше. Варис не е само мајстор за шпионирање, туку неговата моќ е далеку поголема. Кога веќе успеал да пронајде човек од Есос после толку децении, можам да замислам што може да направи ако некој од неговата близина му згреши. Случајно или не, се погоди ковчегот да го отвори токму пред Тирион. Можеби сакаше индиректно да му демонстрира со каква моќ располага, чисто да се пофали пред некој. Плус и изреката 'The revenge you want will be yours in time' може да му дојде како тема на епизодата и кај другите ликови, а не само кај Тирион. Арија чекаше отприлика две години за да му се оддолжи на Сандор, Дајанерис чекаше да дојде правиот момент за на Кразнис да му покаже дека не е A Westerosi whore. Марџери мора да глуми пред Џофри дека ја интересира језивата историја на Вестерос со цел да му се пикне под кожа и да го оддалечи од Серсеи.

За Роб се согласувам дека е досаден. Дури и Кејтлин ми е поинтересна од него. Можеби бидејќи не знам кои му се плановите, не знам ни дали воопшто има некои планови. Истото важи и за Станис. Џон Сноу сезонава не покажа ништо посебно, ама ај, се` уште имам верба во ликот бидејќи ми се чини дека Мартин го спрема за нешто значајно.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Геј е бе. Колку само го жалеше Ренли кога умре. Дури Марџори го молеше да се тргне од телото за да имаат време да побегнат. И мислам ради тоа уствари во војната меѓу Ланистер и Станис, кога Серсеи се спремаше да му даде отров на синот, овие се вмешаа за да ја одмаздат смртта на Ренли.
Освен Loras Tyrell и Brienne кои го сакаа, никој друг не се замараше со смртта на Renly. Mace Tyrell сигурно не тргна во војна во одмазда на Renly, туку тргна дека виде прилика да го зголеми своето присуство и влијание во Westeros. Решил ќерка му да биде кралица а он да седне во малиот совет и тоа беше мотивот Tyrells да се замешаат. Ова може да се види во втората сезона кога Margaery изразува желба дека сака да биде THE queen и новиве сцени со Olenna Tyrell каде збори за синот. Многу богата и моќна фамилија се во Westeros, имаат голема армија и подржувачи и нормално ќе имаат големи амбиции.

Инаку јас лично мислам дека Daenerys е далеку поинтересен лик во серијава споредено со книгите. CGI ефектите, сценографијата и прекрасните локации дефинитивно влијае на тој дел од приказната. И нормално актерката изгледа супер и го игра ликот феноменално, полн погодок!

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Сте го тргнале спојлерот има многу идиоти на форумот, среќа што јас веќе го знаев !

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
They are.

Haters gonna hate.
jaime,tyrion, tywin сите се уникатни карактери, и cersei е интересна само напнува од време на време, нема некој посебен лик што ме напнува во серијава што е добра работа :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
jaime,tyrion, tywin сите се уникатни карактери, и cersei е интересна само напнува од време на време, нема некој посебен лик што ме напнува во серијава што е добра работа :)
Што е уникатното кај Џејми? Тоа што нема рака?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Сте го тргнале спојлерот има многу идиоти на форумот, среќа што јас веќе го знаев !
И јас го знаев, ама денес науив во која епизода ќе се случи. Сега ако може уште некој да ни пише како ќе се случи за да не мора да гледаме.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.599
И јас го знаев, ама денес науив во која епизода ќе се случи. Сега ако може уште некој да ни пише како ќе се случи за да не мора да гледаме.
многу работи ќе се случуваат во секоја сезона

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
допрва доаѓа неговата улога во серијата, има многу интересна транзиција моментално, нешто како теон што осеќа така и тој

G

Geezer

Гостин
Уствари сеа ми текна, колку беше језива и темна сцената кога сестра и од Кејтлин го доеше тоа дебилчето, кое бараше цицка, а имаше 10 години.
И за тоа треба да си мајстор...

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Џејми, се до третата епизода од оваа сезона, беше еден од најдобрите ( можеби и најдобар ) борец во Вестерос. Се бореше заедно со Артур Дејн, еден од најдобрите Кралски гардисти во историјата, а од него беше именуван витез на Кралската Гарда, на само 15 години, станувјќи најмлад член во историјата на Вестерос.

И најважното: Го уби Лудиот Крал, докрајчувајќи ја динсатијата која што владееше со Вестерос 300 години.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Џејми, се до третата епизода од оваа сезона, беше еден од најдобрите ( можеби и најдобар ) борец во Вестерос. Се бореше заедно со Артур Дејн, еден од најдобрите Кралски гардисти во историјата, а од него беше именуван витез на Кралската Гарда, на само 15 години, станувјќи најмлад член во историјата на Вестерос.

И најважното: Го уби Лудиот Крал, докрајчувајќи ја динсатијата која што владееше со Вестерос 300 години.
Од зад грб.

Kajgana Shop

На врв Bottom