Game of Thrones

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Малку заостанав , само првата епизода од новава сезона ми е гледана. Ги симнувам вечерва и останатите.
Си мислам овоа жеништава не знаат што прават. Ми се допаѓаа онака како силни женски , али испадна ништо од тоа. Се нешто сакаат да замешаат прсти , али на крај испаѓа дека наебале.
На почекот оваа Денерис ме курчеше , зашто и она беше нон-стоп накурчена , сакаше некаква акција али ништо не се дешаваше. Онака ми беше , само на збор јака.
Сега ми е океј , само чекам да и пораснат овие змејовиве па да има покољ. :)
Баш Game of Thrones има јаки женски ликови кои можат да се носат рамо до рамо со машките. Дајанерис (не знам стварно што ви е со хејтот), Серсеј, Арија, Бриен, Марџери, Олена, Игрид, Оша, Рос, Јара и сигурно други кои во иднина ќе се појават.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Баш Game of Thrones има јаки женски ликови кои можат да се носат рамо до рамо со машките. Дајанерис (не знам стварно што ви е со хејтот), Серсеј, Арија, Бриен, Марџери, Олена, Игрид, Оша, Рос, Јара и сигурно други кои во иднина ќе се појават.
Cersei tuka ne....

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Сега ја гледав по втор пат, првиот пат беше без subtitles и сум испуштил нешто. Речиси е јасно веќе дека Грејџој го мачат некои војници на Роб со цел да дознаат што се случило со неговите браќа. Барем според реакцијата на овој што го спаси кога му кажуваше дека друг ги запалил децата.

Некако релацијата на Џофри и Серси од епизода во епизода се распаѓа, се надевам таа нема да заврши како Нед Старк и да умре најубавата жена во серијата.

Како тргнаа сите дојдоа до војска, кога ке дојде време за сцените со битки ќе им треба 100м само за ефекти по сезона.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Два дена пазев што отварав по нетов, за да не налетам на спојлер и вредеше!
:cuc::cuc:
П.С. И јавно сакам да им се заблагодарам на Телекабел што дури сега ја гледав епизодава.....

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Го напаѓаат девојчето дека многу се занесувала и дека имала преголеми т.е. нереални амбиции. Пази да не. :)

Како не. Го скина Џон Арин, го скина и Роберт и придонесе за смртта на Нед Старк. Значи две Раце (хах, ама смешно звучи вака) и Кралот на Седумте кралства, односно најмоќните фигури во Вестерос, се мртви поради неа. Помеѓу другото. Разликата помеѓу неа и Бриен, на пример, е што моќта на Серсеј се состои од манипулации и заткулисни игри, а не физичка сила. Моментално, нејзината фамилија е главна во Вестерос, син и` е крал, брат и` е Master of Finances, а татко и` Hand, и голема заслуга за ваквата ситуација и` се препишува на неа. Не за џабе ја кажа легендарната изрека 'Power is power'.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Го напаѓаат девојчето дека многу се занесувала и дека имала преголеми т.е. нереални амбиции. Пази да не. :)

Како не. Го скина Џон Арин, го скина и Роберт и придонесе за смртта на Нед Старк. Значи две Раце (хах, ама смешно звучи вака) и Кралот на Седумте кралства, односно најмоќните фигури во Вестерос, се мртви поради неа. Помеѓу другото. Разликата помеѓу неа и Бриен, на пример, е што моќта на Серсеј се состои од манипулации и заткулисни игри, а не физичка сила. Моментално, нејзината фамилија е главна во Вестерос, син и` е крал, брат и` е Master of Finances, а татко и` Hand, и голема заслуга за ваквата ситуација и` се препишува на неа. Не за џабе ја кажа легендарната изрека 'Power is power'.
Обично не пишувам на темава, од невнимание да не лупнам спојлер. Јака женска е Ланистерката, без сомнение. Лукава, подмолна, убава и бескрупулозна. Многу нешта направи, но сепак игра со или против исто толку добри, а можеби и подобри играчи. Некои се поотворени и со тоа поранливи, а некои допрва ќе ја матат водата.
Позицијата на речиси секоја фракција во Ветерос е таква, што речиси и да не постои некоја чии амбиции и моќ можат веднаш и лесно да се отфрлат. А од друга страна, сите си имаат слаби точки.

Kajgana Shop

На врв Bottom