Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.792
Поени од реакции
11.377
Знам за него, ама што ќе му плаќаш 10%... гастербајтери има на тони, се туку ќе се најде некој да донесе што треба.
Ок тоа е друга опција, јас ти ја пишав оваа што иде успешно сега за сега.

F

FallenHypaspist

Гостин
Рок-тезга бенд со целосен состав (тапани, 2 гитари и бас) бара солиден вокал (по можност од посилниот пол, поради потребите што ги носи репертоарот, но и не мора). Репертоарот содржи песни од старата рок/психоделичен рок и метал школа како што се песни од бендови како Deep Purple, Led Zeppelin, Black Sabbath, AC/DC, Pink Floyd, Dire Straits, Joe Cocker, Jefferson Airplane, The Doors, Eric Clapton, Scorpions, Hendrix, Iron Maiden, Judas Priest, итн итн. Гранџ воглавно Alice In Chains и Pearl Jam, но и песни од други жанрови кои се покажале како квалитетни, на пр песни од Gorillaz, Portishead, Тооl, RHCP... нешто од нашата култна сцена како Архангел, Мизар, Last Expedition и сл. YU-НЕ или пак со тешки исклучоци.

Човекот што го бараме мора да биде сериозен и посветен.
Комплетно опремени, со приближно предвидени локации за свежи свирки.

Ако некој е заинтересиран, или знае некој што е заинтересиран, дури и да не е нека му спомне :) ПП.

ПС - Се работи за бенд од Скопје.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
boss ds - 2 distorzija enibadiiiii ??

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
кај има солидни кинески акустични гитари во ск ? и да не бидат класични

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Колку пари имаш на располагање?
уште неам ништо размислувано , имам стаг класична ама ич не ја свирам така ми дреме , и општо не свирам мн мн акустична , повеќе електрична затоа мислев некое кинеско срање да зеам :D што имаш на ум ти чим вака прашуваш :d

C

Crazy Diamond

Гостин
уште неам ништо размислувано , имам стаг класична ама ич не ја свирам така ми дреме , и општо не свирам мн мн акустична , повеќе електрична затоа мислев некое кинеско срање да зеам :D што имаш на ум ти чим вака прашуваш :d
Јас не би ти ги препорачал тие од кинеската на плоштад. Имаш доста добри гитари до 5000 во Мими Музика. Место да дадеш 3000 за тоа срањето од кинеската, поубаво дај уште некоја 1000-ка повеќе и ќе имаш многу поквалитетна гитара. Ѕирни и на претходниве страни на темава, за истово прашуваше и некој друг член. :)

Член од
14 март 2013
Мислења
2.875
Поени од реакции
8.678
Јас не би ти ги препорачал тие од кинеската на плоштад. Имаш доста добри гитари до 5000 во Мими Музика. Место да дадеш 3000 за тоа срањето од кинеската, поубаво дај уште некоја 1000-ка повеќе и ќе имаш многу поквалитетна гитара. Ѕирни и на претходниве страни на темава, за истово прашуваше и некој друг член. :)
Дека кинески побара, иначе и ја би играл на овие. :)

Член од
15 март 2013
Мислења
7
Поени од реакции
2
Ај да пробам уште еднаш да прашам...
Некој да не има стара истрошена (не мора да е во употреблива состојба) електрична гитара.
Ми треба за украс на зид на кафиќ.
Нешто што ви збира само прашина и што не сте размислувале дека можете да го продадете.

Најдов на Пазар3 некаков Behringer за 4иљадарки, ама дури и таа ми е грев да ја гребам за да изгледа старо и иссвирено :(, а плус за намената ми се многу пари.

Исто ако има некој некаков предлог каде да најдам, добродојдено е... сега веќе сум во цајтнот и стварно ми треба хелп пошто акустични стари имам ама не ми се уклапаат у шема.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.862
Поени од реакции
6.656
Ај да пробам уште еднаш да прашам...
Некој да не има стара истрошена (не мора да е во употреблива состојба) електрична гитара.
Ми треба за украс на зид на кафиќ.
Нешто што ви збира само прашина и што не сте размислувале дека можете да го продадете.

Најдов на Пазар3 некаков Behringer за 4иљадарки, ама дури и таа ми е грев да ја гребам за да изгледа старо и иссвирено :(, а плус за намената ми се многу пари.

Исто ако има некој некаков предлог каде да најдам, добродојдено е... сега веќе сум во цајтнот и стварно ми треба хелп пошто акустични стари имам ама не ми се уклапаат у шема.
Прашај некој што поправа стари гитари сигурно ќе може да ти најде таква гитара. Нова гитара колку и да е ефтина греота е да ја гребеш, ја ко живо суштество ја глеам :D

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
ај вака, појачалотото коа ке го подоптеретам ( за претстава пре гејн до 4 и пост гејн до 4 ) повеќе од ова почнува да ми крчат звучките ( а за пример пре гејн до 4- 5 и пост гејн до 6ка појачани треба без мука да грми )

овој модел на појачало е само што го има преработувано владо , звучките му се скорпион 12ки и беа на мотање пред некое време зашто мислев до тоа е зашто тогаш и на не многу појачано мн крчеше и се среди малце али неможам да го оптеретам ,го пробавме со маршал глава и појачалото грмеше у маракана дури не ми го ни озвучија ( зашто неможеше потивко од тоа :D ) значи не е до звучките , ајде некој што разбира повеќе појачала нека каже што мисли едно другарче ми рече дека можно е лампите да биле веќе стари ... ако се лампите у прашање гледав у мими 700 денари една , и успат знае ли некој колку зима владо за мењање лампи ово оно и на крај знам дека најубаво е да го однесам до кај владо па да го разглеа ама и најубаво ке биде ако знам одприлика што е и колку пари да бидам спремен да фрлам :D

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Не знаев кај да пишам, па ај тука... Да не знаете некоја страна, или пак како да наоѓам ноти за македонски песни (понови/постари) ?

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
дс - 2ката ја давам за 2500 !! поефтино нема значи нигде ајмо :D

Kajgana Shop

На врв Bottom