[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
а зашто јас очекував у форма на срце да биде :cautious: бар едно у форма на срце да исечаат пред сликање :love:

а зашто јас очекував у форма на срце да биде :cautious: бар едно у форма на срце да исечаат пред сликање :love:
Битен е вкусот, не формата :pipi:
Вкусот е идентичен со медено срце, затоа се вика колачот така а не мора стриктно да се вадат форми на срце. Ама ако некој има такви калапчиња и желба да ги напраи нека стаи слика :D

Битен е вкусот, не формата :pipi:
Вкусот е идентичен со медено срце, затоа се вика колачот така а не мора стриктно да се вадат форми на срце. Ама ако некој има такви калапчиња и желба да ги напраи нека стаи слика :D
вака преку пц коа ги гледам битна ми е формата и точка :D
верувам секој може и со нож да формира срце : )
првиот што ке го направи тоа има глас од мене :P
ај сега да ве видам :sneaky:

вака преку пц коа ги гледам битна ми е формата и точка :D
верувам секој може и со нож да формира срце : )
првиот што ке го направи тоа има глас од мене :P
ај сега да ве видам :sneaky:
Епа напрај срциња, никој не ти брани. Сигурно ќе имаш некој глас :icon_lol:

Како и да е, јас ги направив медените „срца“. Фотографии подоцна :)
Во кој број на тава го праеше? Уште тоа ми треба да знам па утре да ги засукам ракавите и да напраам нешто, со надеж дека ќе ми испадне нешто што би можело да се јаде, а не да иде од рерна у канта. :P

Во кој број на тава го праеше? Уште тоа ми треба да знам па утре да ги засукам ракавите и да напраам нешто, со надеж дека ќе ми испадне нешто што би можело да се јаде, а не да иде од рерна у канта. :P
Во број 36...

Иначе, еве ги фотките :)
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Ако се решите да правите форми, ќе ви треба плус чоколадо зошто не стигнува 100 грама, трпение и полесна гардероба. :icon_lol: Колачот нека ви биде скроз изладен и внимателно зошто може да ви пука, а и самата смеса е малку леплива.
И не брзајте да ги сликате и пробате пред убаво да се стегне чоколадото, како мене на пример. :)) Еве слики:

dsc0621pp.jpg

dsc0636uk.jpg

Инаку, повкусни се од купените медењаци. :)

Не претерувајте со сликиве! Нема да знам за кого да гласам. :unsure:
Настрана гласањето, колку поефтина варијанта се и колку повкусна, бенефит плус од целава идеја. :)

Браво Мац екстра ти излегол колачов, плус се познава машка рака дека е на сликата :)
Ете го и рецептот на форумот отворен во позадина, за неверниците! :)

9ac61908ac3311e2a59b22000a9f3c66_7.jpg

A и да се види дека ги следиме инструкциите... Чоколадото е топено на пареа :)

f21973faacd111e287df22000aaa05e7_7.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom