Game of Thrones

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Добро, како уште не сфаќате некои од вас кои го имаат фатено Теон? :facepalm:

Толку многу хинтови, дури и јас што не сум ги читал книгите сфатив кои се...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Добро, како уште не сфаќате некои од вас кои го имаат фатено Теон? :facepalm:

Толку многу хинтови, дури и јас што не сум ги читал книгите сфатив кои се...
најголемиот хинт е пишан на темава, само треба лево од постот да се погледне! :icon_lol:

иначе, мене сепак ми беше неочекуван твист ова со Теон. Не очекував дека овој другиов ќе изигра вака, после убивањето на тие шо го носеа, иако кога веќе по разговорот у тунелот ми стана јасно шо е работата. Но педерски е сепак да пише(ме) со прости зборови кој го има грабнато, секој си има своја претпоставка, макар и грешна била. :)

Станав ко Srce со цитирањево секого! :D :X3:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не гледам зошто не би пишале теорија кој го има грабнато Теон (зборам за луѓево што не ги читале книгиви). Баш ме занима дали мислите исто сите. Или откако ќе излезе работава на виделина сите ќе речат ете знаев. :icon_lol:

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Нели еден од Лордовите на Робб го прати синот-копиле да го фати Теон, не е тој ?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Значи знамето на една фамилија само видете го и ќе биде јасно што е фората. Да не уништам на некого вака па да кажам име.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Калиси :cuc: Од аутсајдер, стана фаворит за Тронот :) Моќна армија, двајца искусни војсководци и секако змејовите...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ауффф... Претпоставував шо ќе се десит на крај со Калиси, ама алал да им е, дур гледав ми се тресеа нозеве, и после тоа уште 3 пати ја изгледав истата сцена.. Ме остави без зборој последнава епизода, не знам сеа шо да очеквам за следнава.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Не гледам зошто не би пишале теорија кој го има грабнато Теон (зборам за луѓево што не ги читале книгиви). Баш ме занима дали мислите исто сите. Или откако ќе излезе работава на виделина сите ќе речат ете знаев. :icon_lol:
Кога веќе може да се пишуваат теории, Lost-стил.

Единственото вредно нешто кое Теон го поседуваше беше информацијата за тоа дали Брен и Рикон се се` уште живи. Очигледно дека таа информација ја бараа цело време од него, само тактиката им беше погрешна. На Сноу, копилето на Болтон (нели му рече you little bastard) му текнува да ја искористи финтата good cop/ bad cop за да извлече од Теон што всушност се случило и истото да го искористи за некои сопствени цели. Претпоставувам дека, како копиле, нема некоја особена функција во Куќата на Болтон, но на сметка на тоа пак има големи амбиции и претензии за Северот. Нешто што особено е важно за секое од седумте кралства е да не дозволат да го изгубат своето седиште, бидејќи во спротивно го губат угледот и што е уште поважно, банермените. Барем јас имам таква претстава. Затоа за време на опсадата од страна на Тајрел, Станис бил принуден да го држи Storm's End се` додека не испоцрка. Не знам кои се правилата за одредување на владеачка куќа на едно кралство, ама претпоставувам дека сега, кога Винтерфел е претворен во руина (за што Болтон се прават наудрени демек биле во подрум тоа време), а наследниците се разбегани на сите страни, другите големи куќи од Северот ќе сакаат да владеат со реонот. После Старк, најмоќната куќа најверојатно е Болтон (или евентуално Карстарк) и тоа е уствари финтата со Брен и Рикон. Ако ја уништат старковата лоза (иако врска немам како планираат да ги скинат Санса и Арија) Северот е нивни, а на копилето му се препишува заслугата за тоа. Теон претпоставувам дека ќе заврши неславно, освен ако Болтон не склучи некаков договор со Бејлон, па да го пратат на Железните острови како компензација. Искрено, последнава епизода ми падна малку жал за него бидејќи нон-стоп улетува во заебани ситуации кои изненадно излегуваат од контрола. Знам, претходната сезона испадна тежок гад, ама имам чувство дека и самиот не може да се пронајде како личност, каде точно припаѓа, и затоа прави такви глупости. Не дека го правдам, ама како и секогаш во универзумот на GoT, работите не се само црни и бели, лошите луѓе прават добри работи, а добрите луѓе прават лоши работи. Единствен исклучок е Џофри.

G

Geezer

Гостин
Првпат можеби, нешто да се очекуваше, да го знаевме однапред. Малку клише би рекол, ама беше јасно дека Калиси ќе го запали градот и дека ќе го убие наивниот, што мислеше дека не разбира Валириски.
Моќно на крај, сепак. Морам да признаам. Сета војска, толку патешествија, мислам дека отсега Калиси почнува со борбата за тронот. Плус двајца искусни борци до неа, три змејови, огромна војска, послушна, силна. Моментално Калиси е рамо до рамо со Ланинстерови и Старкови.

Имаше добри моменти. Ете, првпат се појави така повпечатиливо и Берик, малку сменет, ме интересира како ќе се развива ликот. Толку од Кучето, ќе си заврши со неговото, а и редно е.

Интересно е и тоа како режисерот игра со нас. Прво, го мразиме сите Џејми, поради она со Брен, поради Нед и другите гадости. За да сега, сигурен сум дека сите го жалевме поради тоа што остана без рака и поради неговиот муабет дека сака да умре. Беспомошен, без сила.
И се си мислам дека Бриен ќе се заљуби во него, или нешто во тој стил, па ќе му помогне индиректно или непосредно, ќе го ослободи, врати дома.
Слично нешто пробуваат и со Теон, ама копилето има антипатична фаца, така што не го жалам ич. Иако кога кажа дека имал само еден татко, а тоа е Нед, кога се покаја, сигурно дека во себе си рековте дека би му простиле.
Арно ама, ако умре Теон, никому нема да фали, а Џејми е таков лик, што мора да остане уште некое време во серијава.

Друго, ме накурчија што го убија Мормонт, старчето мое омилено. Замина Џон факинг Сноу и одма почнаа да се јачаат, претходно ќутеа ко пизди. Кога сум кај Сноу, мене ми е еден од топ 3 омилени ликови во серијава. Сериозно. Прикажан е одлично, храбар, млад, помалку и мистериозен, добар борец, ладен. Нешто големо очекувам од него. Можеби е малку нереално, ама навивам некако, по некоја случајност, да завршат заедно Калиси и Сноу. Онака баш одговараат

Мајџори е опасна кучка, мислам дека Санса не треба да и верува, ги манипулира сите. Штом инцесоидното створење го омекна, да не правам муабет за другите. Керсеи почна да се плаши од неа. Женска конкуренција, ми лајк ит. Плус сум и за бич фајт!

Во иднина ќе биде уште подобро. Роб ваљда ќе се опорави, ќе тргне конечно да удри на Ланинстерови, Калиси оди да ги испоубие сите, ко Брус Ли на времето, а и Станис ќе се рехабилитира. Сите прво сакаат да ги уништат Ланинстерови, ме интересира како ќе се справат со тоа. Ни див оган нема да им помогне.

Имаше и комични моменти. Кога се опростуваа од тој од Ноќната стража, Мормонт нешто брбља, па не му текињаше од кој град потекнувал покојников, па доби суфлирање од овој со косицата.
Истиот тој после прокоментира: - Не знаев овој дека мирисал толку добро.

:pos:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ MINDBLOWNNNNNNNNNN, FUCKING MINDBLOWNNNNNNNNN! морници ме лазеа добри 5 минути!!!!!!! :cuc:

Моментално иде во топ 3 епизоди! после луѓето ми се смејат кога викам дека BB + GOT се врвот од активните серии :rolleyes:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
znaci epizoda e vrv ovaa sezna seuste se mislam koj go grabna teon i ne zaprimetiv cii znaminja imase na kulata ama i ne sakam da znam podobro e taka vaka se drzam za varijanti ovoj e onoj itn ,okolu noknata straza ne znam kako e vo knigite nitu sega sakam da znam ama mislam deka do sega najzanemarena prikazna e taa pozadi zidot preskoknati se poveke raboti kaj se luggeto na mormont kako tie cudovistata im gi poklaa konjite so se desi ,ili pa ima vreme za niv............... na kalisi pa dve sezoni i trebaa da stigne do astopor sama e sega za do king landing so 8000 vojnici mozda ke i trebaat use tri cetiri i okolu toa koj prv ke go krka od nea jas mislam deka toa ke e stanis baration

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
znaci epizoda e vrv ovaa sezna seuste se mislam koj go grabna teon i ne zaprimetiv cii znaminja imase na kulata ama i ne sakam da znam podobro e taka vaka se drzam za varijanti ovoj e onoj itn ,okolu noknata straza ne znam kako e vo knigite nitu sega sakam da znam ama mislam deka do sega najzanemarena prikazna e taa pozadi zidot preskoknati se poveke raboti kaj se luggeto na mormont kako tie cudovistata im gi poklaa konjite so se desi ,ili pa ima vreme za niv............... na kalisi pa dve sezoni i trebaa da stigne do astopor sama e sega za do king landing so 8000 vojnici mozda ke i trebaat use tri cetiri i okolu toa koj prv ke go krka od nea jas mislam deka toa ke e stanis baration
Зошто мислам дека беа фазла од 8,000 ?
--- надополнето: 23 април 2013 во 17:21 ---
Мајџори е опасна кучка, мислам дека Санса не треба да и верува, ги манипулира сите. Штом инцесоидното створење го омекна, да не правам муабет за другите. Керсеи почна да се плаши од неа. Женска конкуренција, ми лајк ит. Плус сум и за бич фајт!
Санса е според мене најглупиот лик во серијава, кој стаса ја манипулира, верува во се и сешто и ако не и помогне некој од страна во 300 г*мна ќе навлезеше.

Kajgana Shop

На врв Bottom