Game of Thrones

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Каква епизода!! :) Дефинитивно омилена банда после епизодава ми се Brotherhood without banners, се надевам почесто ќе ги гледаме до крај :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Овие младичиви на Берик Дондарион се одметници? Јас како што го разбрав од сите страни има по некој припадник во нивни редови без разлика на кое семејство припаѓа.

Verdict

Galadriel
Член од
21 мај 2012
Мислења
2.197
Поени од реакции
2.114
Јас се разочарав од ѕидарине, ги мислев за поинакви.
Шо очекуваше од најтешките клошари собрани од 7те кралства ? Овие новата генерација немаат ни чест ни мудрост ( со исклучок на некои ), за разлика од старата генерација на Командирот кои разликуваа нешто од нешто. Старкови последниве епизоди некако ми ги нема, акцентот е фрлен кај Калиси, која иначе ја собра најспремната војска моментално, можеби посилна и од Tywin и Robb ? Уште бродови и фалат и следи колеж :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ама ќелавото види ти сурово човече. Може лекции да им држи на другиве.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Секако дека се деси тоа што го очекував, али сценава беше ЕПСКА !!! Врвно изведено, секоја чест !!!

бев во постојано очекување и викам ќе пројде ова без еуфорија али какви 6 минути :cuc:

И зборувањето на Валириски направи да биде уште по епик, ме потсети на говорите на Дрого на Дотракиски! :vozbud:

Плус со музиката во позадина! :vozbud:

и мојата реакција беше иста ваква:

:icon_lol:

Врв! Ај сеа да ве видам вие што викавте овој дел од приказната дека ви е досаден! :D

п.с. секако задњава сцена некако ги засени претходните случувања во епиздата кои не беа ништо помалку јаки, напротив! Прејака епизода, прејака! :cuc:

H

HoT IcE

Гостин
Овие младичиви на Берик Дондарион се одметници? Јас како што го разбрав од сите страни има по некој припадник во нивни редови без разлика на кое семејство припаѓа.
You got it right.
Иначе, еве ме и мене да си пишам за епизодава лежерно сега, на мира, конечно импресијата од епизодава ми помина. Значи, генерална оценка е 10ка за епизодава, од почеток до крај тензична и ти го задржува вниманието на секое делче од секунда и минута 100%.
За Теон претпоставуав дека татко му го сместил ова, некако ми беше очигледно, ама нејќев да се мангупирам на темава со мои претпоставки, али се осеќам гордо што предвидив нешто во серијава 100% точно.
За Калиси, :cuc: одлично изведена тактика, претпоставував нешто у овој стил, ама не очекував дека ќе ги ослободи родниниве на Сулеј Мунтари, и дека ќе го запали келчото што јадеше гомна за нашата Мајка на змејови. Секоја чест, со ова докажа дека е кадарна да се носи со армија и противници и дека моментот кога ќе прејде од исток на запад има да меле се пред собом. Плус, не знам за вас, ама ептен ме палеше целиот момент со неа во серијата, начинот на кој глуми и вади говори е феноменален и ме пали, се плашам ова да не е некое психичко пореметување.:D
Со РокнРола делам ист став, и мене ми биднаа интересни тоа Братството, особено кога го спомнаа Lord of the Light. Конечно некој што дели ист Бог со црвенкапата на Станис, ќе бидне интересно како и да е, и се надевам дека конечно кучено ќе умре.
Варус такоѓе ми зема залет во серијава, и ми е крајно интересен лик од самиот почеток, сега уште повеќе се заинтересирав за неговиот лик после денешнава епизода со тој у ковчегот.
Другиве ми беа онака океј, се си течеше екстра, само малце ми бидна криво за Џејми, кого многу го мразам, али почнав да сочувствувам со него некако.
И то би било то моји људи.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
А да. Реков дека ми фали Верис во епизодите. Ете го сега со повеќе време и растури. :cuc:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
beric dondarion ми беше мн јак, го обожавав во книгите баткава, и Дени крајот беше навистина одличен :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Како е физички опишан Берик Дондарион во книгите? Што знам овде не ми остава некој голем впечаток како на лидер.

H

HoT IcE

Гостин

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
At the begin of the books he is describe as handsome with red-gold hair.[3] The hardships of war have changed him notably.
Повеќе инфо за него овде, али пази спојлери.:D
Ништо тогаш...
Знам се појави кога Нед Старк држеше говор и го прати да команда таму некоја армија.
Оти го направиле ваков неугледен како Лазар Бараков? :confused:

H

HoT IcE

Гостин
Ништо тогаш...
Знам се појави кога Нед Старк држеше говор и го прати да команда таму некоја армија.
У битка со Клиген или како и да е, изел меч у око или ножче, не го знам конкретниот превод, ти пишува у тој линкот, ја бев превише стрвен за детали и прочитав некои работи за него, така да ако сакаш да ти се разјасни читај таму.:LOL:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Ништо тогаш...
Баш е добар. Секако, последиците од војната си го направиле своето. Тој повеќе е почитуван заради неговите постигнувања во минатото, виде кога му кажа на The Hound дека ќе се бори со него како се стаписа овој.

Плус, гледаш дека кај нив (одметнициве) никој не се истакнува премногу. Сите се некако „млитави“ но итри. И Тhoros од Myr е надалеку прочуен па ете не изгледа „мачо“.

Мене Берик (актерот кој го игра) многу ми личи на Jorah Mormont. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom