Game of Thrones

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Јас не разбирам каква потреба имате да влегувате во темата без да ја изгледате епизодата. Изгледај си ја па после дојди, читај.

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Многу добра епизода, посебно крајот! Иако не сум многу голем фан на Денерис, морам да признаам дека ова беше една од најдобрите сцени во цела серија.

Исто така многу ми се допадна новиот Берик и неговиот " We are ghosts... " говор. И Торос беше супер. Тие двајца глумци ми ја прават приказната на Арја многу поинтересна.

Јас се разочарав од ѕидарине, ги мислев за поинакви.
Не требаше да се изненадиш. Скоро сите членови на ноќната стража се испратени таму по казна. Раст, тој што го уби Мормонт, беше силувач. Другите се убијци, крадци...најлошиот вид криминалци.

Сепак има некои кои се добри луѓе. Некои воопшто не беа мешани во убиството на Мормонт, како Сем, Ед и Грен. Ама за жал, таквите се малку.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Ах каква епизода. Се наежив на некои сцени и дијалози што ги чекам со години да ги слушнам и видам на ТВ!

Една од поомилените сцени во оваа епизода ми беше интимната приказна што Varys му ја раскажува на Tyrion за дента кога станал евнух. Varys е многу интересен лик, права бубашваба. Многу е јака симболиката на целата таа сцена. Jaime, Varys, Joffrey, Theon, The Hound, сите одлични епизодава.

Понатаму одлично се погодени актерите за Olenna Tyrell и Tywin Lannisters, толку добро ги играат што би ги гледал нивните сцени на repeat по цел ден. Бабата на најбогатата фамилија во Westeros а на спротивната страна дедото на една од најмоќните и највлијателните кралски куќи. Два премногу слични ликови кои се карактеризираат со трпеливост, итрина и огромна моќ (не мора да парадираат како Joffrey и да ја покажуваат својата сила). Tywin со поглед убива а пак Olenna со нејзиниот поган јазик! :D

Крајот иако знаев што точно ќе се случи искрено ме остави без зборови како сето тоа беше изведено. Goose bumps.

И на крај морам да го спомнам мојот омилен лик Dolorous Edd, или еден од омилените ако сакате, серијата има десетици одлични ликови и тешко е да се одбере еден. "Never knew Bannen could smell so good". Неможе да не го сака човек. Ако некој го интересира може на Google да ги најде сите негови цитати, но можеби не се толку смешни како во книгите вака извадени од контекст. Мене ми е ептен фаца. :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ало дечки, сакате заради торенти бан да си кркате? Не научивте дека не смеат торенти да се објавуваат?

Инаку никој не спомна, а заборавив и јас. Теон ама го зафркнаа. :eek: И пак немам поим кој го киднапира, ама повеќе хинтови очекувам овие епизоди.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Инаку никој не спомна, а заборавив и јас. Теон ама го зафркнаа. :eek: И пак немам поим кој го киднапира, ама повеќе хинтови очекувам овие епизоди.
Претпоставувам луѓето од Старк го имаат киднапирано за да дознаат дали децава се убиени. Но исто така можно е и некои непријатели на Старк да се замешани.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.863
Поени од реакции
10.343
Да бе шо му е финтата на тој што го заеба Теон?

Не, озбилно, фали уште да ви напишат со фонт 200 на цел екран кој го киднапирал Теон. Повеќе хинтови да дадат и смешно ќе излезе.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.406
Поени од реакции
25.269
Во серијава горе-долу сите приказни се интересни за следење. Има подинамични и помонотони но сепак интересни. Ама морам да признам дека единствено досадна, онака убер досадна ми е приказната со Роб Старк.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Иначе цело време очекував Калиси да му каже нешто во стил "Who is the bitch now, bitch?" :D

Kajgana Shop

На врв Bottom