♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Го пратев турниров на почетокот малце, кога се префрлија на спортклуб + неможев, бидејќи ја немам дома, што значи дека и финалето нема да го гледам...ама не знам зошто мислам дека Рафа ќе победи 2-0 без некој поголем проблем. И Рафа уште е далеку од his best, ама Ноле ми изгледа ептен несигурен, така да не верувам дека ќе успее да победи денеска, иако сакам да се случи тоа. :)

Добро бе,што кладилниците вака потценувачки кон Новак?2.80 коеф...:unsure:

Е шо потценувачки, играј го 2ка ако мислиш така, би ти било поклон :) Jас ги колнам што дале така мал коеф. на Рафа, не можам да спечалам доволно пари. :P

Очекував по 1.90 и за двајцата,не овакви драстични разлики во коефициенти :D

Очекувам победа на Ноле, стварно 2.75 коефициен е малце потценувачки ама ако, кој ќе ја бапне 1 у кладилница може и ќе си заработи.

Очекувам победа на Ноле, стварно 2.75 коефициен е малце потценувачки ама ако, кој ќе ја бапне 1 у кладилница може и ќе си заработи.
Не знам што ви е чудно, лани во финалето на Ролан Гарос 1.30 беше за Рафа.

Денес очекувам еден долг и неизвесен меч, да е во некоја друга прилика мечот не би му дал повеќе од 6 гема на Новак али во вакви услови ништо не се знае. Ипак не треба да се заборави 7 месечното отсуство на Рафа од терените, башка на турниров не е некако на својот high level. Од друга страна и Новак е доста несигурен на турниров, знаеме сите зошто, но како што одминуваше турнирот така ја креваше формата. Победник нема да прогнозирам, како што веќе реков очекувам долг и неизвесен меч во кој се надевам дека ќе победи Надал.

Имали се информација кд ке почне финале ?

Кај сега баш најде да врне. :mad:

Inaku poladnite uslovi mu odgovaraat povekje na djokovic zatoa sto topkata pagja nisko i moze da napadne poveke. Ova spored mene ke bide neizvecen mec do kraj i mozno e Rafa za prv pat da izgubi na ovoj turnir. Se nadevam deka nema da bide taka.

ebati dozdot..a i tie od Monte Karlo , ne si znaat parite , da nemat eden pokrien teren , ebati bogatashite . Potopo , abe posle tie 7 meseci pauza projdoa tri meseci od koga igra na turniri , ta ovoj mu e 5-ti veke, do koga ke gi spomnuvate . Aj sea fanovite na Delpo ushte da zborat shto praveshe okolu edna godina pauza .

Момци, дај ве молам некој нека ми даде адреса од Sopcast, или некој HD стрим..

Inaku poladnite uslovi mu odgovaraat povekje na djokovic zatoa sto topkata pagja nisko i moze da napadne poveke. Ova spored mene ke bide neizvecen mec do kraj i mozno e Rafa za prv pat da izgubi na ovoj turnir. Se nadevam deka nema da bide taka.
ne poladni uslovi , ami poteshko topche , ama ovde vo Monte ne vazi bidejki terenot ostanuva suv .Novak ke e vo prednost ako za vreme na igrata pagja nekoj siten dozd koj shto organizatorite ke go toleriraat pa topchinjata ke se poteshki . Sega za sega nema nikoj podobri uslovi , i za dvajcata se sranje uslovi

ebati dozdot..a i tie od Monte Karlo , ne si znaat parite , da nemat eden pokrien teren , ebati bogatashite . Potopo , abe posle tie 7 meseci pauza projdoa tri meseci od koga igra na turniri , ta ovoj mu e 5-ti veke, do koga ke gi spomnuvate . Aj sea fanovite na Delpo ushte da zborat shto praveshe okolu edna godina pauza .
Najgolem idiotizam e sto postavija krovovi na wimbledon.Kako da igras vo sala, od togas wimbledon izgubi znacenje, fintata e i nadvoresnite uslovi da vlijaat pa idi pobedi, snajdi se, i toa e del od teniskata igra, ako ne ajde site turniri neka gi napravat vo sala i igraj.Fala bogu sto turnirive na zemjena podloga se drzat do tradicijata i ne stavaat krov.

Изгледа не си свесен што значи за еден врвен спортист да е надвор од терените 7 месеци. Што дека освоил три титули кога немаше ниту еден достоен противник, освен Федерер кој играше со 10% од своите можности и кој ќе загубеше од било кој друг 1/4 финалист во моментот. Рафа нема изиграно ниту еден меч на високо ниво со некој од Ноле/Енди/Роџер, тие мечеви и те како му фалат. Затоа и доста често споменувам во моите постови дека најбитно е да е во топ форма за РГ, тоа е најбитното, да не допушти некој да го допре на тој турнир.

Преголема пасивност од Рафа. Ако се врати од ова, алал да му е.

Повреден бил Новак мај ес. :rolleyes: Нема шанси Надал за пресврт и неверојатната серија за жал ќе биде прекината. Честитки до Новаче.

п.с. секако дека пробувам и да го искобам сеа, ама тешко... :гик:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom