♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не ми е мене за алибито доколку играат во финале. Ако се сретнат и ако изгуби Надал тоа ќе биде или поради одличната игра на Новак или поради слабата на Надал, зависи од мечот. Бар јас не сум таков да барам изговори кога мојот пулен ќе изгуби.

Znaci Nadal stanal trup na mreza, a be so strav da se odi na mreza aj ostaj toa pa i nefunkcionalni topki pusta odma opasnost pasing da mu napravat. Aj valjda nema da se povtori sranje igrata od denes.

Утре со Цонга очекувам меч различен за 360 степени од денешниот. Нешто налик финалето со Ферер. Ќе го згази мислам. Денеска играше преслабо, 70-80% од форхендите во сервис поле му паѓаја што не е својствено за него. Многу лесни форхенди ги маваше или мрежа или аут...

Тоа е тоа, еднаш се дешава Надал да има слаб ден. Денес тотално поразличен Рафа за разлика од вчера, неизнудените грешки се на минимум, доминира од основната линија, ги погодува неговите вообичаени форхенди и пасинг шотови и буквално Цонга е прегазен.

П.с. Раонич ЛОЛ

Деветтата титула е се поблизу. :cool:

Не трчајте пред време, ако утре игра Ѓоковиќ против Надал ќе биде двојно потешко од денес. Од 5-1 до 5-5 да му стигнат на земја, тоа треба барем малку да ве загрижи.

Се слагам со РнР. Реков и вчера, ќе кажам и денес, Надал не е воопшто на својот максимум на турниров. Денес се виде огромна разлика во однос на дуелот со Димитров, само 12 неизнудени грешки, добра игра, пред се доминантна, али не смее против утрешниот финалист(ваљда Новак) да си дозволи такви осцилации. Ипак финале е, без разлика на тоа што е на земја, сепак не би отпишал никој пред време. Рафа секако ќе е фаворит против кој и да игра, но како викаат, прво рипни па кажи оп. Да не летаме однапред.

Ne e na vrvno nivo Rafa kako sto treba da bide seuste, e sega prasanjeto e dali i nole e na vrvno nivo, i mislam deka se tka nekade i dvajcata, ke resi koj ja saka pobedata poveke, dali na rafa ke mu bide bitno da go osvoi Monte carlo kako da e prvpat ili na nole dali mu e pobitno osvojuvanjeto na ovoj turnir. Mislam deka poveke ke bide mentalna borba vo finaleto.

само поофанзивно да изигра утре Ноле да не тактизира многу...

Јас искрено се надевам, а и очекувам реално утре Рафа да експлодира... нешто слично како против Ферер во Акапулко, во 2 сета ќе го тепа Ноле... :) 6-2 6-4... резултатски можеби ќе е убедливо, ама секој гејм ќе е тесен. Во секој случај, ова е моја прогноза... останува да видиме. :D

Пазете, Џокович ќе биди дупло мотивиран за да го освои турниров, со што ќе биди прв во историјата што ќе има освоено 8 од 9 мастерси. Рекордот го делат моментално Агаси, Федерер и Џокович со 7 од 9.

Гледам според резултатот доста убедлив бил Новак денеска, некој што ја гледаше да пише нешто повеќе, играта како му беше, дали е во нагорна линија?

Гледам според резултатот доста убедлив бил Новак денеска, некој што ја гледаше да пише нешто повеќе, играта како му беше, дали е во нагорна линија?
seushte e vo treta brzina ,dodusha servisot mu beshe podobar a i pochna pocesto da gi igra ramnite forhendi za razlika na spinovite .Igrashe kolku shto treba , ne forsirashe , ja kontrolirashe igrata celo vreme , a i Fognini gresheshe bajagi . Novak odigra denes 4-5 fenomenalni drop shotovi.
Utre , sudejki po deneshnata igra na dvajcata ,mu davam prednost na Novak ...postepeno go podiga nivoto na igrata i kako shto Igor ochekuva Rafa da eksplodira kako protiv Ferer ,jas mislam deka ke e obratno , samo da nema vetar . Za motivot ,tuka i dvajcata se ramnopravni ...Nadal sekoj mech go igra maksimalno posveteno , a Novak shansata da vleze vo istorijata mu e dovolen motiv . Za lanskata slaba igra vo finaleto opravdano beshe zaradi smrta na dedo mu . Ke vidime , utre e momentot na vistinata

Добро бе,што кладилниците вака потценувачки кон Новак?2.80 коеф...:unsure:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom