Зошто не инволвираш во убавата "мирољубива" дискусија која си ја терате со Чорбаџијата за докажување на исправноста на вашите две разлчини вери
нас муслиманите?
--- надополнето: 18 април 2013 во 11:18 ---
Добредојде на форумот!
Гледам дека си поборник на протестантизмот,т.е. на изворното Христово учење без никакви примеси на идолатрија во него, како што тоа некои "цркви" го прават, па би ме интересирало вашето објаснување кое го имате за
Првото Јованово Послание (5:7-8) :"(Зашто тројца се Кои сведочат во небото: Таткото, Словото и Светиот Дух; и Овие Три се едно).
И тројца се Кои сведочат на земјата: Духот и водата и крвта, и овие три се согласни."
Зошто седмиот пасус е ставен во загради?( Види овде:
http://www.mkbible.net/biblija/index.php) Дали е дополнително вметнат текст во основниот текст во Библијата?
Ова неслучајно го прашувам бидејќи овој пасус е единствениот во Библијата каде на едно место е спомнато Тројството, а кое пак е зедено за темел во христијанското верување?
Не сум поборник на протестанизмот, ниту се согласувам во потполност со нивните учења.
Јас едноставно ја читам библијата, и се трудам правилно да ја разберам, така како што пишува. Кога би ти одговорила на ова прашање, би ти одговорила онака како што јас сум дознала дека е исправно, и верувам во тоа. А доколку очекуваш да ти одговорам на протестантски начин, нема да можам, бидејќи тогаш би пишувала за тема со која не сум запознаена
И, да мене овој линк што ми го прати ме збуни малку, затоа што имам читано библии од различни издавачи куќи и преведувачи, и никаде не сум го сретнала овој дел од стихот каде што се спомнува тројството.
Ниту во библијата што ја читам сега не го пишува,така да најверојатно станува збор за додаден текст :/
--- надополнето: 18 април 2013 во 13:01 ---
Зашто бе Omer, да не Ве вклучам? Па нели сте најмирољибовата религија у Вселената, што значи: по мирољубиви од мојата вероисповест...
А ако прочиташ во мојот пост, ќе видиш и сам зашто сум Ве споменал.
--- надополнето: 18 април 2013 во 12:03 ---
Redoks,
значи според Тебе, покајанието е небитно прашање, така?
Не, апсолутно не. Не си ги извртувај те молам работите како што ти одговара. Јас реков дека ни ти самиот незнаеш што бараш, затоа што неможе останатите овде на форумов моите одговори да ги сметаат за добри, а само ти да не ги сфаќаш, и да бараш некоја твоја замислена, реална „поента“. Мислам дека проблемот е во тебе друже, а не во останатите.
И те молам ако некаде сум напишала такво нешто дека покајанието е небитна работа,
посочи ми, бидејќи ако поентата не ми смисловно погодена на некој пост, ја ќе си се извинам.
--- надополнето: 18 април 2013 во 13:02 ---
Мики ти си закон... ја пратам темава последниве неколку дена и сум во тек со сите постови. Вчера на 5-6 страни, надолго и нашироко ти одговори на сите твои глупи и небитни прашања кои очигледно ги поставуваш бидејќи немаш попаметна работа - не дека сакаш стварно да дознаеш нешто - и сега доаѓаш до закључок дека според
Redoks појаканието е небитна работа.
--- надополнето: 18 април 2013 во 13:02 ---
Мики ти си закон... ја пратам темава последниве неколку дена и сум во тек со сите постови. Вчера на 5-6 страни, надолго и нашироко ти одговори на сите твои глупи и небитни прашања кои очигледно ги поставуваш бидејќи немаш попаметна работа - не дека сакаш стварно да дознаеш нешто - и сега доаѓаш до закључок дека според
Redoks појаканието е небитна работа.
--- надополнето: 18 април 2013 во 13:11 ---
Andrejrulz,
зашто си го арчиш денов со глупи и небитни прашања?...
И зашто да не сакам да дознаам, кога веќе знам, а само сакав да добијам одговор на моето прашање?
Redoks не даде одговор на моето прашање, туку цело време се врткаше со едно и исто: „...така пишува во Библијата...„, а кога ја прашав како се практикува напишаното, соговорничката остана без текст па ме набеди дека сум поставувал „збунувачки„ (???) прашања...
Во ниеден момент не останав без текст. Све шо ти кажав ти го поткрепив со библиски цитати, затоа што ако сама не го направев тоа, ти пак немаше да бидеш задоволен, и ќе бараше референци на моите информации, за сам да повериш дали е точно. Јас и пред некој пост ти спомнав, дека незнам дали ги проверуваш моите информации со стиховите, за да видиш дали е така како што ја викам , ама јас сепак ќе ти ги пишувам. Ако несакаш да ти кажувам што вели библијата, ќе речеш дека тоа е мое размислување.. ако ти даам извори од други книги на темел на библијата, ќе речеш дека тоа се некои туѓи човечки размислувања.. И сега уште не си задоволен? Јас ти дадов точни информации со факти и докази. И иако многу членови на форумов ме предупредија да не си го арчам времето со тебе, зошти нема фајде од тоа, по незнам кој пат ти кажувам дека ако уште не ти е јасно, оди и провери ги на претходните страници моите одговори, на кои ти цело време и го поставуваш одново, и одново истото прашање.
Само трагичното е што човек ти посочува на една поента, а ти доаѓаш до сосем трет заклучок... и уште не си задоволен !!!!!! ... коа ќе видам такво нешто буквално ми иде да се отрујам !
П.С. провери си некои мои претходни постови на кои ти немаш одговорено, па тогаш ќе ти стане јасно кој останал без текст ![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)