Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Да те е**м у кантер страјкот.Дете некое елсе нека ти напише или нека ти одговори на овој пост па убаво ќе ти се разјасни.Добро за тебе сум можда командос на кантер страјк ама ти за мене ќе си останеш малото дете кое чека мајка му да му раскаже приказна пред да заспие.
Само сонувај си ти и фантаизирај. А јас кој сум и што правам никогаш нема да дознаеш.

А да те прашам кои единици имаат бтр 80.Ќе ти кажам само волците и ебр ама тогаш ги користеа лавовите а лавовите се формираа при крајот на војната шо значи пак се волците плус сега ќе ти ставам и една слика доказ дека се волците.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/551117_350282858367965_1419415713_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/537367_323097544475034_143443035_n.jpg
еве ви го доказите и готово престанете :vozbud:

Леле ти стварно цицларче си бил бе од цицање да не си излегол па што тролаш волку.
За твоја информација Лавови учествуваа во војната после војната ги преименуваа во ЕБР а оружјето се определува според задачите и теренот.
Да,да само волците ја водеа целата војна и со точаци дури напаѓаа главното оружје им беше тандем.:pos:
Пс ако си доволно интелегентен и возрасен ќе ме разбереш.
--- надополнето: 17 април 2013 во 23:33 ---
А тајното оружје им е црешово топче а тандемот беше со три тркала што дава голема огнена моќ.и брзина.

Леле ти стварно цицларче си бил бе од цицање да не си излегол па што тролаш волку.
За твоја информација Лавови учествуваа во војната после војната ги преименуваа во ЕБР а оружјето се определува според задачите и теренот.
Да,да само волците ја водеа целата војна и со точаци дури напаѓаа главното оружје им беше тандем.:pos:
Пс ако си доволно интелегентен и возрасен ќе ме разбереш.
--- надополнето: 17 април 2013 во 23:33 ---
А тајното оружје им е црешово топче а тандемот беше со три тркала што дава голема огнена моќ.и брзина.
хеххее абе посерко изгледа сеуште тебе пелените ти ги менат.е ае баш види кога лавовите влегоа во војната таман при крајот и после ги обезбедуваа кумановските и тетовските села при чии патролирање имаат и изгубено жртви баш за твоја информација.каде сретна да сум рекол дека волците ја водеа војната јас само реков дека тие највеќе придонесоа за ослободување на градовте и селата.типичен пример тетовското кале.каде генералот панде петровски веќе ја има подготвено операцијата ама во 5.00 сабаљето вели група од 30 на волци диверзанти да тргнат на кај калето.Приближувајќи им се дошле и на растојание од 30 метри!Баш да знаеш.Им припукале и УЧК те неспремни исплашени ги оставаат своите оружја и гитла да ги нема.Баш и инфорамција од мој роднина еден од тие диверзанти снајперист ми вели горе најдов и од тие најстарите снајпери во калибар 12,7 мм шо треба да го извадиш прво кундакот па да го ставиш метакот и да окинеш.Ама ајде јас џабе тебе ти објаснувам кога пак не сваќаш. :notworthy:

brit_no1_1T_enfield_sniper_sling.jpg

вадиш кундак за да ставиш метак? е ова е најново
Да братче такви беа првите снајперски пушки со калибар 12,7 мм производство американско односно барет ако ја најдам сликата одма ќе ја ставам.
http://www.barrett.net/images/about/1.jpg
Еве ваков бил.Ако ме сватифте :icon_lol:
--- надополнето: 18 април 2013 во 12:31 ---
Videte koja e elitata vo Evropa.
Па се знае кои ке да се ама требаше австријците да дојдат и да им докажат и на другите дека во нашата мала држава има многу силни единици.Само што е најлошото е дека пред околу 2 месеци преку алфите им убациле неколку Албанци.Цел ден пцуев за тоа,и сега само волците ни се чисти,мамето нивно.:sick:

Да братче такви беа првите снајперски пушки со калибар 12,7 мм производство американско односно барет ако ја најдам сликата одма ќе ја ставам.
Еве ваков бил.Ако ме сватифте :icon_lol:
--- надополнето: 18 април 2013 во 12:31 ---

Па се знае кои ке да се ама требаше австријците да дојдат и да им докажат и на другите дека во нашата мала држава има многу силни единици.Само што е најлошото е дека пред околу 2 месеци преку алфите им убациле неколку Албанци.Цел ден пцуев за тоа,и сега само волците ни се чисти,мамето нивно.:sick:
Другар скоро секоја пушка кога че и ставиш оптички нишан е снајпер и на ова слика не се ваде кундакот тоа е домашна израбтка и ако запримети доле има место за рамка така да нема потреба да се ваде кундак за да ставиш куршум ;)

Еве ваков бил.Ако ме сватифте:icon_lol:
обично за вакви глупости знам дека сум во право, ама еве денес прашав мајстор пушкар на работа и он ми се изнасмеа :)
колку што е моето знаење, не викам дека се знам, далеку од тоа, знам дека најголемото пешадиско вооружување има 12мм или 12,3. тоа е познатиот 50калибар, се мисли на 50 стотинки од еден инч. Во превод иде половина инч. Поголем калибар од тој веќе не се употребува во пешадиски оружја, од проста причина што е многу. ако на некој му треба поголем монструм од овој
27918911_5d5d1bd1ed.jpg

нешто не е во ред со него.
100% сум сигурен дека во минатото некој некогаш правел поголем калибар за пешадиско вооружување
единствено оружје што го најдоов на нет а можеби го користи пешадија е тежок митралез
s-1911.jpg

ова е орудие а не оружје, го опслужува повеќе од еден човек (барем двајца) и е противоклопен и противбункерски митралез

со други зборови,
кога си подлажнувате прашајте го чичо гугл колку ви држи вода лагата

едит

сега најдов дека уствари е советско орудие кое може да биде на возило или како ПВО митралез, комплетно надвор од пешадија :)
P1230100_750.jpg

Другар скоро секоја пушка кога че и ставиш оптички нишан е снајпер и на ова слика не се ваде кундакот тоа е домашна израбтка и ако запримети доле има место за рамка така да нема потреба да се ваде кундак за да ставиш куршум ;)
Грешиш другар тоа е првиот снајпер со калибар 12,7 мм или како го викаат американците 50 калибар.Произведен лично од Рони Барет.И е првиот на кој треба да се извади кундакот па да се стави ако сакаш најди си на нет за него лично и ќе се увериш, да ја има рамката долу ама тоа ти е само додаток нема никаква улога.:D

другар знам еден тип кој служел војска во јна и во воена книшка му напишале " тврдоглав не послушен и не прима совети" значи исто пакуванје си и ти знаиш ли ти дека 12.7 мм снајперот е измислен некое време подоцна откако испаднал калибарот така да првиот снајпер со 12.7 мм не е измислен од рони барет а и ти неш си слушнал а не си разбрал на тиа снајпер с го виштол тиа другар ли пријател ли или братучед сигурно не се вадел кундакот можно е да се повлекува назат за да можиш да репетираш kako na ovoj
Accurate-Sig50-50-BMG-Bolt-Action-Sniper-Rifle.jpg

--- надополнето: 18 април 2013 во 21:06 ---
мислам да не те излажам како на овој снајпер е тој повратен кудак
M200.jpg

другар знам еден тип кој служел војска во јна и во воена книшка му напишале " тврдоглав не послушен и не прима совети" значи исто пакуванје си и ти знаиш ли ти дека 12.7 мм снајперот е измислен некое време подоцна откако испаднал калибарот така да првиот снајпер со 12.7 мм не е измислен од рони барет а и ти неш си слушнал а не си разбрал на тиа снајпер с го виштол тиа другар ли пријател ли или братучед сигурно не се вадел кундакот можно е да се повлекува назат за да можиш да репетираш kako na ovoj
Не не не си ме сфатил.Викам првиот американски снајпер во 50 калибар е од рони барет.Не не баш како на овој горе е што јас сум го ставил, го вадиш кундакот ставаш и рокаш таков механизам имаат и други постари пушки со голем калибар и русите за време на вв2 користеле противтенковски пушки со калибар 14,5мм на кој им се вадел кундакот па го ставаш метакот.Рони барет ја прави со истиот механизам во друг калибар плус ја прав снајпер.(y)
--- надополнето: 18 април 2013 во 21:10 ---

--- надополнето: 18 април 2013 во 21:06 ---
мислам да не те излажам како на овој снајпер е тој повратен кудак
M200.jpg
А овој сега вториот што го стави е Шајтек во калибар 408. така да гледам дека не си доволно запознаен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom