Македонски специјални единици (полициски и воени)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Како бре според овие слики ти удврди дека станува збор за припадници на Волците - мора да си некој многу јак воен експерт!
пСО се состои од бСН (Баталјон за специјална намена), РБ (Ренџерски баталјон), Штабна чета и Чета за логистичка подршка.Според бојата на баретката и гледам има некоја жена одпозади станува збор најверојатно за Логистичка подршка!
Да да сум бе братче.Половина фамилија ми беа у војната 2001.2 ранети и 3 без повреди.Видеото што е за 2001 на танушевци тој што пука со минофрлачите ми е чичко капетан артилерија се пензионираше пред 2 години,значи прво со минофрлачите пукаат после со вбр http://s9.postimage.org/42gk309in/128718_tmb_90730305_1.jpg.
Од нив ми се информациите директно кажани ми кажувааше за некои нешта и што не треба да се знаат и за некои нешта кои ни претседатело не знаел ако сакаш да ти ги кажам ќе ти пишам у инбох.
Инаку фала многу за одговорот-помошта за идентификување на единицата.:cool:

Црвена баретка - бСН - Баталјон за специјална намена
Зелена баретка - Рб - Ренџерски баталјон
Сина баретка - Чета за логистичка подршка

Црвена баретка означува елита во полк, Зелена баретка означува единица команодос единица (се надевам знаете што значи тоа), Сина баретка означува единица за поддршка логистичка и сл!
хахахахахахаахахаха другар солзи ми потекоа од тебе, :pos: :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Господ здравје да ти даде
јас сум во „логистичка чета“ не сум знаел дека треба сина беретка да носам :)
сината беретка е на пСО не лупајте зелени зорле
ако е волк носи црвена
ако е ренџер носи зелена
може да биде и волк и ренџер ама ако е старешина и е во командата на пСО носи сина-модра
црна ти се вп
ама си ме изнасмеал :)

Епа Били , спукај утре таму на тоа надредените, вркса немале, ви ги мешале беретките цело време :P:D

хахахахахахаахахаха другар солзи ми потекоа од тебе, :pos: :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Господ здравје да ти даде
јас сум во „логистичка чета“ не сум знаел дека треба сина беретка да носам :)
сината беретка е на пСО не лупајте зелени зорле
ако е волк носи црвена
ако е ренџер носи зелена
може да биде и волк и ренџер ама ако е старешина и е во командата на пСО носи сина-модра
црна ти се вп
ама си ме изнасмеал :)

Може бе и така да е, не спорам ти реков најверојатно е логистичка чета а ако знаш која единица е таа на сликата слободно напиши, нема потреба од такви коментари!
Ренџерски баталјон
--- надополнето: 17 април 2013 во 21:41 ---

Пошо е офицер! Најчесто логистичката подршка е составена од офицери т.с со завршена воена академија!

И бСН го носат тој амблем, тој е амблемот на пСО сите баталјони кои се под таа команда го носат и тој амблем на едното раме а на другото од која единица/баталјон припаѓат!

Напишав офицер а најверојатно старешините се и офицери така?

Ренџерски баталјон
--- надополнето: 17 април 2013 во 21:41 ---

Пошо е офицер! Најчесто логистичката подршка е составена од офицери т.с со завршена воена академија!
си разбрал нешто не си доразбрал пријателе
точно е дека внатре во единицата во ПСО има логистичари, служат за послуга исклучиво во нивната единица и обично се тоа војници кои се послаби во резултатите, но сепак сеуште се добри за специјалци.
Чети за логистичка поддршка постојат во секоја касарна за да ја опслужува самата касарна, некаде поголеми или помали некогаш и повеќе на број. Како и да е тоа е комплетна различна единица и род и нема веза со ПСО освен што повремено ги снабдува со МТС
Причина што овие дечки носат модри беретки е затоа што тие се командири (на вод, чета, батаљон, полк)
тој е командир и на волци и на ренџери, а потекнува од една од тие единици (најчесто волци)
дај ако не знаете не тресете зелени, тресете единствено вака кога ќе се насмееме слатко :)

си разбрал нешто не си доразбрал пријателе
точно е дека внатре во единицата во ПСО има логистичари, служат за послуга исклучиво во нивната единица и обично се тоа војници кои се послаби во резултатите, но сепак сеуште се добри за специјалци.
Чети за логистичка поддршка постојат во секоја касарна за да ја опслужува самата касарна, некаде поголеми или помали некогаш и повеќе на број. Како и да е тоа е комплетна различна единица и род и нема веза со ПСО освен што повремено ги снабдува со МТС
Причина што овие дечки носат модри беретки е затоа што тие се командири (на вод, чета, батаљон, полк)
тој е командир и на волци и на ренџери, а потекнува од една од тие единици (најчесто волци)
дај ако не знаете не тресете зелени, тресете единствено вака кога ќе се насмееме слатко :)

Најмногу ме неривраат такви типови како тебе што арогантно одговараат на постовите.А оствари од кај сме сигурни дека е така ајде дај доказ.Форум е овој не е муабет па да се знаеме, овде фактите ги поткрепуваме со докази!

арогантни типови како мене немаат потреба тебе да ти се докажуваат :) зошто би си го откривал идентитетот на дете?

Најмногу ме неривраат такви типови како тебе што арогантно одговараат на постовите.А оствари од кај сме сигурни дека е така ајде дај доказ.Форум е овој не е муабет па да се знаеме, овде фактите ги поткрепуваме со докази!
Брат да не се лажеме, али арогантноста кај тебе е застапена во сокој втор пост,мислам ,no har feelings , сваќам дека си поткрепен за темава ( ако не се лажам од тоа што сум го читал по темава , и факултативно, нешто ко струка ти е ова ) али... ;)

арогантни типови како мене немаат потреба тебе да ти се докажуваат :) зошто би си го откривал идентитетот на дете?

Далеку од дете бев и ја дел од АРМ како тебе али заради подобра кариера и иднина не сум веке таму!
Брат да не се лажеме, али арогантноста кај тебе е застапена во сокој втор пост,мислам ,no har feelings , сваќам дека си поткрепен за темава ( ако не се лажам од тоа што сум го читал по темава , и факултативно, нешто ко струка ти е ова ) али... ;)

Во право си ама на никој не сум му напишал не тропај глупости, зелени и сл!

Тука не се мешам , само сакав да укажам на нешто.Мене страшно ме интересираат овие теми , и би сакал и во иднина да разменуваме мислења , и да дебатираме, али без ароганција , и со зауздено его.

Далеку од дете бев и ја дел од АРМ како тебе али заради подобра кариера и иднина не сум веке таму!

каде беше ти во арм? кажи вп

каде беше ти во арм? кажи вп
Овде ти се се воени херои,специалци и командоси ама на counter strike.
Почнувајќи од Semper Fi па натака.Па затоа не губи време на дебати брат иако вистината би им ја кажувал повторно ќе се инатат на своите фантазии од видео игри.

Јас преспав едно 3-4 сати во канта кај ренџерите .... фино лепо да не одам 20 минути за ѓубре да фрлам мислев дека е добра идеја само пистста да ја поминам за да стигнам до кантите од волците и ренџерите ... don't do that го научив на полошиот начин , после тоа ме частеја кафе и чоколади и падна смеење :)

Свака им част за вежбите , коа бев пожарен или на стража гледав каква обука имаат и тоа е за респект

Овде ти се се воени херои,специалци и командоси ама на counter strike.
Почнувајќи од Semper Fi па натака.Па затоа не губи време на дебати брат иако вистината би им ја кажувал повторно ќе се инатат на своите фантазии од видео игри.
Да те е**м у кантер страјкот.Дете некое елсе нека ти напише или нека ти одговори на овој пост па убаво ќе ти се разјасни.Добро за тебе сум можда командос на кантер страјк ама ти за мене ќе си останеш малото дете кое чека мајка му да му раскаже приказна пред да заспие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom