од каде гавран ??Одличен почеток, сега за сега. Убаво ги обработуваат новите личности.
И да, зарем не можат Ајра и Бран да им пуштат по еден гавран на мајка им и Роб,да им кажат кај се?
![]()
Па Гишчарскиот дијалект, на кој зборат во Астапор е селска варијанта на Валиријскиот, како што тоа се Италијанскиот, Шпанскиот... во однос на Латинскиот.Патем, сигурен сум дека Калиси го разбира ајванот кога јаде бурек, што е и намерно направено за да ни се згади гадот и лесно да и простиме на Калиси за измамата, во стилот: „и ние би го убиле ѓубрето“.
Мене глумецот ми е ептен трефнат, баш по описот во книгите. Таков треба да биде ладен, без емоции и неговиот збор е последен. Имаше и некоја шега што во моментов неможам да се сетам во стил да изнудиш насмевка од Stannis е премија.Актерот нема никаква харизма која претпоставувам ликот во книгата треба да ја има. Улогата му е напишана за никаде, нити има интересни дијалози нити пак доаѓа во ситуација да одглуми добра сцена.
Stanis izglea ko da e brainwashed....ko da nema sopstven zbor....mi nalikuva deka ke zavrsi ko Theoden pod kontrola na Saruman I Grima i ke mu treba nekoj ko Gandalf da go razbudi....Без разлика, филмски гледано тој лик е промашен. Актерот во филмот не доловува ладен лик без емоции туку досаден лик. И кога е сам во сцената со некои помалку важни ликови околу него, тој не доминира во сцената, го нема она централно место како Калиси или џуџето во нивните сцени во кои со нетрпение очекуваме да видиме што е следно што ќе кажат и што ќе направат. Нема добра скрипта за него а тој нема ни движења ни гестикулации ни ништо... ретко го подигнува или менува тонот, нема сцени за паметење како што имаат останатите.
Слабо, многу слабо според мене.
Од новите ликови малиот од Love Actually е одличен избор, и женската што ќе се мажи за лиглето. Новата помошничка на Калиси е вон конкуренција.
не му го дава северот, а роб сака северот да биде независно кралствосеа не ми е јасно зошто Станис ја бара главата и на Роб Старк, кога претоа потенцира дека нивните куќи се големи пријатели
Роб Старк.
Роб Старк.
Добра беше фората кога го прашуваа за детаљи...![]()
Е ѕвер сум значи. Абе кога доаѓам од работа сум утепана значи, ова е доказ. Мислев на оној најлево. Ги познав Џон Сноу и Роб Старк.Srcee go home you are drunk ако не го препозна Роб Старк мада верувам мислеше за овој најлево а пиша најдесно ( пак ќе ти кажам go home you are drunk), мене ми личи на овој што му се посреќи последнава епизода ама не сум сигурен, можеби е нов лик што не сме го виделе до сега
дааааааааааааа бе![]()
Гендри?? Хмм мене појше ми личи на брат и на Кејтлин Старк. Или на некоја ептен млада верзија на Литлфингр.Go home, you are drunk Фил Ајви, копилето на Роберт, другарот на Арја е овој. Gendry.
Podrick Paine најголемиот ебач во GOT.Е ѕвер сум значи. Абе кога доаѓам од работа сум утепана значи, ова е доказ. Мислев на оној најлево. Ги познав Џон Сноу и Роб Старк.
.
Де бе, не е толку стар момаков!Гендри?? Хмм мене појше ми личи на брат и на Кејтлин Старк. Или на некоја ептен млада верзија на Литлфингр.
и Манс Рејдер (тој шо ти мислеше дека е чичко му на СноуОд новите ликови малиот од Love Actually е одличен избор, и женската што ќе се мажи за лиглето. Новата помошничка на Калиси е вон конкуренција.
Станис е by the book лик.сеа не ми е јасно зошто Станис ја бара главата и на Роб Старк, кога претоа потенцира дека нивните куќи се големи пријатели