Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
bravo ibra,bravo inter

eve listata na najdobrite igraci vo site vremina

1. Pele (Brazylia)
2. Ronaldo (Brazylia)
3. Romario (Brazylia)
4. Luis Figo (Portugalia)
5. Zinedine Zidane (Francja)
6. Diego Maradona (Argentyna)
7. Lothar Matthaeus (Niemcy)
8. Gerd Mueller (Niemcy)
9. Franz Beckenbauer (Niemcy)
10. Cafu (Brazylia)

od inter samo figo:helou:
Да.. но и Lothar Matthaeus исто така може да се спомене како играч на Интер.. има одиграно 4 сезони на Интер.. Во Интер дојде од Баерн Минхен и потоа повторно се врати во Баерн како играше до 2000 год.
А Роналдо.. Најголем дел од својата кариера го мина во Интер.. Неговите најдобри игри беа за време кога го носеше дресот на Интер.

Го знаете ли легендарниот голман Валтер Зенга. Во Интер помина 12 години...

Е, тој легендарен голман, е исто и ОГРОМЕН навивач на Интер и сега.

Моментално е тренер на Динамо Букурешт... но пред 2 години беше на Црвена Звезда.

Тогаш во тимот на Звезда беа Милан Бишевац, Милан Дудич и Милан Пурович.

Прва работа која Зенга им ја рекол: Вие тројцата од денес ќе одговарате на името Интер. Кога сте на тренинг или натпревар, сметајте дека сте прекрстени. Или ако случајно не ви одговара, ќе ве викам по презиме... Милан, е забранет збор пред мене....

Легенда....

LELE, toj Valter Zenga, bil mnogu jak, ama mnogu dobro im naprajl: ke ve vikam INTER, milan da ne se cue, sekoja cest za nego

Го знаете ли легендарниот голман Валтер Зенга. Во Интер помина 12 години...

Е, тој легендарен голман, е исто и ОГРОМЕН навивач на Интер и сега.

Моментално е тренер на Динамо Букурешт... но пред 2 години беше на Црвена Звезда.

Тогаш во тимот на Звезда беа Милан Бишевац, Милан Дудич и Милан Пурович.

Прва работа која Зенга им ја рекол: Вие тројцата од денес ќе одговарате на името Интер. Кога сте на тренинг или натпревар, сметајте дека сте прекрстени. Или ако случајно не ви одговара, ќе ве викам по презиме... Милан, е забранет збор пред мене....

Легенда....
хехеех многу хардкор е овај Зенга :)

Е ова воопшто не ми се допаѓа.. Морати изјавува дека Адриано ќе остани во Интер и во Јануари.. Мислам дека и Адри не заслужува ваков третман во Интер и треба да си ја побара среќата на друго место.. Така и тој би бил среќен а и клубот не би давал толку голема плата на играч кој не го користи ни во резервите.. А со парите од неговата продажба може да се земе некое освежување во средниот ред..

edit:
Димитар ми даде една добра идеја.. секој да го напиши дрим тимот на Интер на сите времиња..
Па еве ќе почнам јас..

Walter Zenga (Gk, Italy) за Интер настапувал од 1982-1994, и има 328 настапи

Giuseppe Bergomi (Defender, Italy) за Интер настапувал од 1980-1999, и има 519 настапи и 23 постигнати голови
Giacinto Facchetti (Defender, Italy) за Интер настапувал од 1960–1978, има 476 настапи и 59 голови.
Nicola Berti (Defender; Defensive midfielder, Italy) за Интер настапувал од 1988-98, има 229 настапи и 29 голови)
Javier Zanetti, Il Capitano (Defender, Argentina) за него мислам дека сите знаете.. Во Интер е од 1995 год. Има 558 настапи за својот клуб и 18 постигнати голови.

Luis Figo (Right/Left Midfielder, Portugal) во Интер дојде во 2005 година, има 72 настапи и 8 голови.
Youri Djorkaeff (Attacking midfielder, France) за Интер настапувал од 1996-1999 има 101 настап и 32 голови.
Lothar Matthдus (Midfielder; Defender; Sweeper; Germany) за Интер настапувал од 1988-1992, има 115 настапи и 40 голови.

Giuseppe Meazza (Striker, Italy) за Интер настапувал од 1927-1940, и има постигнато 245 голови во 348 настапи за клубот. Во сезоната 1946-1947, на возраст од 46 год. кога и ја завршува својата кариера во Интер, има 17 настапи и 2 постигнати голови.
Karl-Heinz Rummenigge (Forward, Germany) за Интер настапувал од 1984-1987, има 64 настапи и 24 гилови.
Zlatan Ibrahimovic (Striker, Sweden) во Интер дојде 2005 и е предводник на оваа нова шампионска генерација.. има 50 настапи и 26 постигнати голови.

Овие се во случај да не се повреди некој :)

Gianluca Pagliuca (Gk, Italy) за Интер настапувал од 1994-1999, има 165 настапи.
Marco Materazzi (Defender, Italy) за Интер настапува од 2001 година, има 199 настапи и 18 постигнати голови.
Paul Ince (Midfielder, England) за Интер настапувал од 1995–1997, има 54 настапи и 10 голови.
Aron Winter(Midfielder, Nederland) за Интер настапувал од 1996-1999, има 76 настапи и 1 постигнат гол.
Ivбn Zamorano (Chile, Forward) за Интер настапувал од 1996-2001 има 101 настап и 25 постигнати голови.
Jьrgen Klinsmann (Striker, Germany) за Интер настапувал од 1989–1992 и има 123 настапи и 40 голови.

Да.. но и Lothar Matthaeus исто така може да се спомене како играч на Интер.. има одиграно 4 сезони на Интер.. Во Интер дојде од Баерн Минхен и потоа повторно се врати во Баерн како играше до 2000 год.
А Роналдо.. Најголем дел од својата кариера го мина во Интер.. Неговите најдобри игри беа за време кога го носеше дресот на Интер.

ok brate:helou: ama jac vikam momentalno koj igra za inter

AC Milan President Silvio Berlusconi is interested in signing Inter Milan's out-of-favour forward Adriano

nema sanci

ok brate:helou: ama jac vikam momentalno koj igra za inter

AC Milan President Silvio Berlusconi is interested in signing Inter Milan's out-of-favour forward Adriano

nema sanci
Не бе брат.. не е интересно тоа.. нема толку голем избор.. тоа би биле оние стартни 11 и плус 2риот тим.. Тоа можеме да си нагодуваме пред натпревар кои ќе бидат стартни 11..

Вака е интересно. има многу фудбалери, фудбалски легенди кои некогаш или сега играат за Интер и од нив да се состави оној дрим тим на Интер на сите времиња..
Јас си пишав свое мислење.. па ако сакате и другите фанови на Интер изберете го својот дрим тим..

edit:
И не знам дали некој спомна нешто во врска со натпреварот помеѓу Шефилд и Интер кој се играше по повод 150 годишнината на најстариот фудбалски клуб, Шефилд Јунајтед. http://en.wikipedia.org/wiki/Sheffield_F.C.

Натпреварот заврши 5:2 во корист на Интер, Интер играше со младинскиот тим но што е интересно Марко Матераци го направи својот камбек на овој натпревар.. тој одигра 70 мин за Интер..
На натпреварот присуствуваше и Масимо Морати како и фудбалската легенда Пеле.

Sheffield FC 2-5 Inter Primavera (HT: 0-3)

Scorers: Balotelli 10, 52, Pelј 20, Slavkovski 43, Fatic (og) 63, Ward 65, Litteri 88.

Sheffield FC: Holmshaw (Boulter 55); G.Smith (Wainman 76), P.Smith (Townsend 84), Colley (Harvey 44), Winters (Carney 73), Jones, Davey (Dolby 53), Powell (Ward 60), Holmes (Wilkins 63), Thorpe (Copnell 60), Roney (Ingall 53).
Coach
: Dave McCarthy.

Inter Primavera: Belec; Filippini (D'Angelo 86), Desenclos, Materazzi (Perissinotto 71), Fatic; Maaroufi (Papa 86), Hhrin (Schiavini 86), Pelј (Gerbo 71), Filkor; Slavkovski (Napoli 55), Balotelli (Litteri 55).
Coach: Vincenzo Esposito.

Пази какви шпански серии се издешааваат во Интер:

Adriano Has To Solve Problems - Mihajlovic
Михајлович му вика да си ги среди проблемите

Ибрахимович вика дека ќе му помогне
Ibrahimovic: I Am Helping Adriano

А се умешува Берлускони кој вика дека ќе го земе Адриано
Berlusconi: We Would Take Adriano

Па после 10 минути........... Не го сака
Berlusconi Denies Interest In Adriano

И на крај се изјаснува Морати:
Moratti: Adriano Is Going Nowhere

Се умешува и Цезар:
Cesar: Adriano’s In A Difficult Situation

Пази какви шпански серии се издешааваат во Интер:

Adriano Has To Solve Problems - Mihajlovic
Михајлович му вика да си ги среди проблемите

Ибрахимович вика дека ќе му помогне
Ibrahimovic: I Am Helping Adriano

А се умешува Берлускони кој вика дека ќе го земе Адриано
Berlusconi: We Would Take Adriano

Па после 10 минути........... Не го сака
Berlusconi Denies Interest In Adriano

И на крај се изјаснува Морати:
Moratti: Adriano Is Going Nowhere

Се умешува и Цезар:
Cesar: Adriano’s In A Difficult Situation
И на крај се решава дека Адриано во Јануари ќе биде позајмен, но не се знае каде.. Така било решено на состанокот одржан вчера, на кој присуствувале агнетот на Адриано (Gilmar Rinaldi), потпретседателот на Интер (Rinaldo Ghelfi) и директорот за трансвери, односно техничкиот директор на Интер (Marco Branca).

Натпреварот заврши 5:2 во корист на Интер, Интер играше со младинскиот тим но што е интересно Марко Матераци го направи својот камбек на овој натпревар.. тој одигра 70 мин за Интер..

Кој простигнал гол* :) Просто да не поверуваш...

*hint: Презимето му завршува на ски.

Нешто друго...

Криво ми е што не влегол во игра дечково...
22771zc2.jpg

Ајде погодете на кого ви личи - добро видете му ја фацата (меаца да не погодува, веќе знае)

Нешто друго...

Криво ми е што не влегол во игра дечково...
22771zc2.jpg

Ајде погодете на кого ви личи - добро видете му ја фацата (меаца да не погодува, веќе знае)

1982-1997 Roberto vo Sampdorija ovaj roden vo Genova ?
Isto prezime ??? :)

Da pogodam ?

Дали е можно? Вонбрачно дете на Манчини? :vozbud:
All jokes aside, добро е што полека Матераци се враќа на теренот. Редно време беше. Иако можеби како што стојат работите, не ни треба помош во тој одреден дел од теренот, ама сепак... (=

Разбрав добар бил малиов Филипе (на форуми)... само, 17 има... другиот син, на Роберто, Андреа има 15 и исто е во младинците ALLIEVI REGIONALI на Интер

За Матриксот, добро што се загрева.... за брзо време се враќааааа

Хехе, интересно беше. На теренот се појавија двајца со името Пеле.
Дали ќе ја имаме среќата нашиот фудбалер да се развие во играч од тој калибар ќе видиме.

Матераци добро е што изигра без грешка, мене ме плашеше тоа. СИ помислив да не ја изгуби формата која ја темпираше на СП и која сеуште трае. Фатич стандарден како и Балотели. Балотели се повеќе и повеќе ми се допаѓа, па иако си замине Адриано, имаме достоен наследник... со италијански пасош(што во иднина ќе биде многу важно).

Друго во тимот на сите времиња ти фалат, Серџо Консеисао и Роналдо. Едни од моите најомилени играчи, кои играле во Интер...

За натпреварот со Лацио:
Очекувам три бода, со карпеста одбрана и молњевит напад, едноставно ни нема рамен во Сериа А. Особено не Лацио.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom