Adobe Photoshop - совети, туториали, помош

• Креатор на темата Acid
  • Време на започнување
Член од
28 јули 2012
Мислења
106
Поени од реакции
62
Сакаш тоа што е “Во Штип“ и знакот до него да биде прозирно или сакаш твое лого и текст да бидат прозирни како она infoMedia?
За првиот случај е многу тешко да се направи, треба да го имаш оригиналниот фајл со логото, а за вториот може да се направи, треба да го смениш стилот на layer-от од normal во overlay и да намалиш opacity негде до кај 60-70% зависи, ќе си видиш сам.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Прегледај го приврзокот 56897Прегледај го приврзокот 56898Прегледај го приврзокот 56899
Фала за помошта изработено е, инаку не ми беше потребно истото туку со друго лого ама средено е :)

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Здраво, ке може ли мала помош? Ако може некој да ги среди „фенерите„ на малецково :D и нека ако не е проблем нека напише која е постапката, за следниот пат сама да пробам

Attachments

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.889
Поени од реакции
6.957
Здраво, ке може ли мала помош? Ако може некој да ги среди „фенерите„ на малецково :D и нека ако не е проблем нека напише која е постапката, за следниот пат сама да пробам
Провери пп :)

Член од
6 февруари 2013
Мислења
50
Поени од реакции
40
дечки имам проблем со инсталацијата на Adobe Photoshop CS6 .. пробав повеќе инсталиции џабе ..

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Ајде малце помош го имам CS4 е сакам да направам таква прашина на веќе моја слика како на примерот со сликата, ај мала помош некој да каже како да го направам ова

Attachments

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.889
Поени од реакции
6.957
Ајде малце помош го имам CS4 е сакам да направам таква прашина на веќе моја слика како на примерот со сликата, ај мала помош некој да каже како да го направам ова
Ваљда со render clouds и играње со layer styles, Побарај google малце :D

Член од
9 јануари 2011
Мислења
418
Поени од реакции
563
Дај ве молам се нервирам..сакам од слика само особата да ја остам другото да испадне со magic wand то се работи ...ама ко ке одам да селектирам покрај него..ЦЕЛА слика се селектира ...на нерва ми оди веке 5 сати госпо да чува

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.042
Поени од реакции
2.130
Момчета, да ми помогне некој по искусен у овие работички ако можит.
Значи ми треба мала помош.
У Фотошоп ка работам, имам како еден проект и имам задача да копирам текстче, или да дуплирам, ама да го составам од буква по буква, фактички на мене ми имат дадено некои реченици, и сега јас од тии реченици, со тај фонт шо е тексто пишан без никакви промени, со копиране на буквите треба да составам други реченици кој ми се зададени. Ако може некој да ми даде некоо клипче, или да ми објасне накратко как тава изгледе, чисто да имам некоо основа, после ке се снајдаме не е проблем.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.889
Поени од реакции
6.957
Момчета, да ми помогне некој по искусен у овие работички ако можит.
Значи ми треба мала помош.
У Фотошоп ка работам, имам како еден проект и имам задача да копирам текстче, или да дуплирам, ама да го составам од буква по буква, фактички на мене ми имат дадено некои реченици, и сега јас од тии реченици, со тај фонт шо е тексто пишан без никакви промени, со копиране на буквите треба да составам други реченици кој ми се зададени. Ако може некој да ми даде некоо клипче, или да ми објасне накратко как тава изгледе, чисто да имам некоо основа, после ке се снајдаме не е проблем.
А па момиче, ак не те мрзи, тури тука едно скринче од проектот, да видам ја шо как...Ако бојата на текстот знатно се разликува од позадината ќе ја наредееме ваа, лесна е :D
--- надополнето: 11 април 2013 во 09:29 ---
Дај ве молам се нервирам..сакам од слика само особата да ја остам другото да испадне со magic wand то се работи ...ама ко ке одам да селектирам покрај него..ЦЕЛА слика се селектира ...на нерва ми оди веке 5 сати госпо да чува
Е па така е кога не знаете за што и како е некоја алатка и на кој принцип работи...Magic wand ги селектира работите кои се слични или поточно кажано исти и соседни. Пример ако позадината е црна и имаш девојка на сликата во бел фустан, со magic wand, супер ќе ја селектира девојката со голема точност...ама ако поздината е, да кажам, недефинирана, на пример ако е сликано во парк, а девојката носи шарена облека, фармерки, блуза со 2-3 бои и плус во позадина имаш сив бетон, кафено дрва, зелена трева, ништо не можеш да направиш со magic wand, а тоа да личи на нешто...Селектирањето и одделувањето на луѓе од слика е една од најзаебаните работи. Има полесни и посложени техники како се прави тоа, секако, секоја дава резултат според комплексноста :D Јас најчесто правам со pen tool, си цртам патека околу тоа што сакам да го одделам, правам селекција од тоа, малку дотерувања на селекцијата, ова-она, мавам ctrl+j и прилично добри резултати дава. Е сега има и други техники, со кои и цела коса, на пример ако е долга, виткана, голема, волуменеста, со таа техника можеш целосно да ја одделиш од сликата ама мене тоа искрено ми е многу тешко и не се замарам да го правам :D.
http://bobipp.deviantart.com/gallery/38807283
Шо мислиш како ми се овие ставени на сликиве....? Од други слики, вадени со Pen tool ;)

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
дали некој тука се бави со фотоманипулација? и продажба на исти во shutterstock

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.889
Поени од реакции
6.957
А-хахахахахаха! ЛОЛ!
Еми така де...тие работи ги купуваат само фирми, некои кои им требаат про-фотографии и манипулации...која е шансата некој обичен човек само од шо му се сака, да фрли 10, 20 евра за слика која пример можи да му ја напрај кошијата, братучедот или пак да ја најди со срч на Гоогле :D И јас се надевам(в) со лого-дизајн дека ќе земам некоја пара од фриленсинг ама ко ќе видиш дека има уште стотици и стотици кои исто како тебе се надеваат...:cautious:

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Еми така де...тие работи ги купуваат само фирми, некои кои им требаат про-фотографии и манипулации...која е шансата некој обичен човек само од шо му се сака, да фрли 10, 20 евра за слика која пример можи да му ја напрај кошијата, братучедот или пак да ја најди со срч на Гоогле :D И јас се надевам(в) со лого-дизајн дека ќе земам некоја пара од фриленсинг ама ко ќе видиш дека има уште стотици и стотици кои исто како тебе се надеваат...:cautious:
Друже, во ред е, го работам тоа повеќе време и знам све како иде, јас прашувам дали има некој од форум за да си размениме искуства и информации. ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom