Јохан се врати дома! :)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Кој феил беше ова со говорот шо му го напишал некој и пеењето? на Есма/

Али битно за музиче и за сеир за прослава некоја се собира Македонец а за работи од многу поважно значење нигде ги нема.

Нека го оставаат на раат човекот, 8 години, со деца, со родители, со роднини не се видел како што треба, они земале го гњават :tapp:

За жал, нема да го остават. Ни денеска, ни понатаму...

Не може ништо кај нас да помине без критики!
Човекот ги одлежа 8 години затвор заради нас ,заради Македонија,8 години и читам денес Македонци како пишуваат дека срамота било пречекот за Јохан,ма убијте се!Затоа немаме заедништво, сплотеност!
Не прочитав Албанец да го напише тоа ,тие сега за сега молчат,туку наши Македонци!
Самите на себе сме најголем непријател!

Не може ништо кај нас да помине без критики!
Човекот ги одлежа 8 години затвор заради нас ,заради Македонија,8 години и читам денес Македонци како пишуваат дека срамота било пречекот за Јохан,ма убијте се!Затоа немаме заедништво, сплотеност!
Не прочитав Албанец да го напише тоа ,тие сега за сега молчат,туку наши Македонци!
Самите на себе сме најголем непријател!

Кај го прочита тоа, никаде не сум видел критика заради пречекот на Јохан.

Дали го прошетаа на плоштадот Скендербег да види во шо сме претворени ? Алоо бе нека не ве фајча емоции шо дека си дојде ако ги отвори очите малце појче че види дека залудно очи си вадел со браќана... -.- А да и за пречекот, ептен вештачки ми изгледа, ептен, место да го остаат чоекот да си кажи искрено шо му лежи на срце, му дале грујовци ливче и сеа читај... абе ....

Не го споредувајте Јохан со Љубе. Секој кој има барем два грама осет да процени човек ќе знае дека Љубе е политички профитер и глумец на кој во дно на душата уво не го боли за Македонија нешто слично како и менторот му Љ.Ѓ. и останатите лидери на коалицијата. Кај Јохан многу добро се гледа дека е човек кој живеел и ќе живее за Македонија. Бил член на Комитите, бил обезбедување и пред се бил во првите редови за време на војната.
Од моја страна би му посоветувал прво добро да се одмори а потоа да добие некоја квалитетна државна функција се разбира во согласност со неговите реални можности и капацитет, а не како Љубе да бара преку лебот погача. Но некако сум сигурен дека тоа нема да се случи, се гледа дека се работи за скромен човек.

Една од првите работи кои ги кажа е дека сите Бранители на оваа земја треба да се почитуваат и ценат ...

Се надевам дека ќе има прилика да се сретне со Ангелов па да види колку истите се почитувани и ценети, и тоа баш од тие што денес го пречекаа.
Че му го скрој планот најјакиот патриот Никола не се секирај ти, или че биди со него или против него па за 2-3 години че гледаме "Тој Јохан ситниот платеник...бла бла предавник... бла бла" ...

Битно оние крвопиине од Влада си направија митинг, се исшлепаа на еуфоријата на човек што меѓу народот претставува непомирувањето со судбината од 2001, а во меѓувреме го направија секој можен про-албански потег и им ја дадоа државата на тацна .

Не знам како имаат образ да се појават на плоштад пред народот и да се сликаат на споменикот на паднатите бранители знаејќи дека пред неполн месец го назначија за “нивни ресорен министер’’ токму нивниот убиец.

Сум видел пун кур језиви и нелогични работи во животов, ама ова од денес мама им еба на сите. За ова треба да плаче секој чесен македонец.

каде ќе ви идат тие души смрдени бе пичка ви матерна ?!​

Битно оние крвопиине од Влада си направија митинг, се исшлепаа на еуфоријата на човек што меѓу народот претставува непомирувањето со судбината од 2001, а во меѓувреме го направија секој можен про-албански потег и им ја дадоа државата на тацна .

Не знам како имаат образ да се појават на плоштад пред народот и да се сликаат на споменикот на паднатите бранители знаејќи дека пред неполн месец го назначија за министер нивниот убиец.

Сум видел пун кур језиви и нелогични работи во животов, ама ова од денес мама им еба на сите. За ова треба да плаче секој чесен македонец.
Кој си направи митинг?
Луѓето дојдоа за Јохан и секој можеше да дојде,зошто немаше никој од опозицијата за да не биде митинг?
Зошто ги мешате работите?
Зошто мора се да се политизира,Јохан заслужи дочек,и крај,кому смета нека ќути !
Разберете дека Македонија ја изгуби војната 2001 год.и од таа причина ќе имаме министер Талат,но зарем заради тоа треба враќањето на Јохан треба да биде без внимание и почит?

Човекот одговараше за тоа што требаше да одговара. Дали основано или неосновано не сме ние тие кои треба да кажуваме. И поминаа тие години кои ги помина во затвор, поминаа нешто повеќе години кога најголемиот дел од овдешните форумџии меѓу кои и јас бевме сведоци на лоши настани, воедно само обични набљудувачи по телевизиските екрани бидејќи некои бевме мали за да знаеме како се држи оружје, други беа доволно големи но не доволно храбри за да бидат таму каде што треба да бидат. Лошо е тоа што се направи ротанција ,,на фигури" и положби како во шахот каде некој влезе во кожата на другиот и го лапна поголемиот дел.
Не секој човек е способен да ја сака татковината, не секој човек ја користи привилегијата како државјанин да води љубов со татковината. Но секој има право да се постави како што сака, лошото е кога некој од страна се потсмева на овој првиот, со таа поинаква способност од неговата, дали поради тоа што не му е јасна, не ја сфатил, премногу го отворил умот што мисли дека тој е БОГ на земја и може да живее независен од останатите бидејќи се тие прилично глупички и затворени.
Тоа што го направи Јохан го направи под капата на државата, за државата, за ние овде да можиме да кемчиме и дробиме слободно што ни чини а што не. Срањето базди од повеќе места, меѓу кое едно е Рамковен. Против притисокот и глупоста на надворешните помоќни фактори не можеме ништо да направиме, како што не можеме ништо против глупоста на оние ексцентричните чоеци, па и тука, па и надвор на улица.
На крајот на краиштата од тие сините немаше ниту едно претставниче , бидејќи во свеста им е стегнато непознавањето за нешто што се нарекува Македонија, патриотизам, наспроти Југославија и друже Тито.
Некои глумат патриотизам, некои доживуваат патриотизам, а некои не доживуваат ништо, оти досадна им се гледа таквата игра. Секој како љуби, не осудувај некој поинаков.

Maкедончето е наштимано да плука по радоста и кефот на другиот што не ги разбира.

Dali znae nekoj za shto lezhel zatvor 8 godini Johan?

Neznam pa sakav da prasham..

Наводно убил два-тројца цивили, ама поверојатно убил (односно учестувал во полициска акција ) во која се убиени неколку вооружени терористи добро забарикадирани и замаскирани во цивилни куќи притоа менувајќи цивилни и воени униформи во неколку минути оти толку им беше „храброста“. Јасно е сега?

Не знам како имаат образ да се појават на плоштад пред народот и да се сликаат на споменикот на паднатите бранители знаејќи дека пред неполн месец го назначија за “нивни ресорен министер’’ токму нивниот убиец.

каде ќе ви идат тие души смрдени бе пичка ви матерна ?!​
Добро курајбер. Го помина тестот. Докажа дека си верен опозиционер. :coffee: Честитки

Он топик
Можи не е нај нај херој ама далеку од тоа дека е предавник. Потпишал амнестија :tapp: Ние изгубивме во војната 2001 што поради глупави грешки што поради надворешни притисоци. Сигурен сум дека тие што плачите дека потпишал да ве стават во Хаг ќе потпишите дека сте црнци и педери истовремено. За машките. Женските она другото.
Бог да чува и да брани

Ве читам, и ви се чудам.

Сакам да ве прашам нешто.
- Дали сте вие нормални ?! o_O

Човекот во 2001 година си ја бранеше државата, додека многумина од вас си ги прчеа и ич не им беше гајле, каков ќе биде исходот.
Млади луѓе гинеа, Македонски деца, за тоа посраните албанчишта, (ДА АЦИДЕ И ДА МОДЕРАТОРЧИЊА), ПОСРАНИ албанци, кои само кога не дишат се добри, да не ни ја земат државата.

И сега кога ве читам, и кога ја читам статијата "Нормален, ли си брат" искрено ми се сере !

Па дајте олабавете, човекот има железни јајца, за разлика од повеќе од пола машки род, издржа до крај, и сега кога се врати дома заслужува малце почит.

575DE50830D9814136B3A38F8938B42C.JPG

Ако не вреди за ова, за што вреди тогаш да се живее ?

И сега го знам исходот :

1. Ќе ме прашате зошто не сум се бил јас во 2001 година во војната ?
Одговор: Затоа што тогаш имав само 8 години.

2. Постарите ќе речете, не си ги разбрал фактите, мал си бил.
Одговор: Можете да ми се фатите, со вашите факти, јас верувам во тоа што сум видел .

3. Ацид или некое модераторче ќе рече: - Ти си патриотски настроен, шириш омраза, и на формумот нема да му фали еден таков напаленко...
Одговор: Најмалце што сакам, е да ширам омраза, и не сум којзнае колкав патриот, само да, ги мразам планинарите !

И под 4. Можете после ова слободно да ме банирате, откако си кажав што имам.

Му посакувам на Јохан добредојде, многу секс со пичкиштево лево од него, незаборавни моменти со децата, многу среќа, здравје, и да убие што е можно повеќе шошонци. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom