Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Pelister 2008

Ветеран
Член од
28 ноември 2010
Мислења
1.047
Поени од реакции
554
Знам дека мислењето не ми е за оваа тема ама ако знај некој нека ми пиши ПП , оти секогаш кириличните преводи не ми ги чита како хиероглифи и како да се направи таа грешка . Фала и извинете.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Ај малце хипстерај.

Што е поентата на крајот на 12 angry men? Само така се завршува и готово? meh.
Добро, Iron Man 1 и 2 беа добри а 12 angry men нема поента? Да ја немаше Ане на аватар до сега никој немаше муабет да ти прави.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Добро, Iron Man 1 и 2 беа добри а 12 angry men нема поента? Да ја немаше Ане на аватар до сега никој немаше муабет да ти прави.
Ајрон Мен 1 беше онака ок. 2ката беше добар.
12 angry men е добар филм што има антиклимактичен крај.

И сега некој ќе ми каже дека битно било карактерот на ликовите глумењето и се тоа.Ама еве сега замислиете ГоТ после 7книги и Х сезони завршува со реченицата "И тогаш малиот Перо се разбуди од чудниот сон што го имаше за некое си место со 7 семејства сите со свои интереси и свои особини. Тогаш дојде сестрата Мира и го извести малиот Перо дека бил долго време во кома и дека тоа што Перо го сонувал не е вистина туку само дел на неговата имагинација. "

Сигурно прва реакција нема да биде "Па добро не е битен крајот битно ликовите беа добри и приказната беше интересна"

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.445
Поени од реакции
6.120
Ајрон Мен 1 беше онака ок. 2ката беше добар.

И сега некој ќе ми каже дека битно било карактерот на ликовите глумењето и се тоа.Ама еве сега замислиете ГоТ после 7книги и Х сезони завршува со реченицата "И тогаш малиот Перо се разбуди од чудниот сон што го имаше за некое си место со 7 семејства сите со свои интереси и свои особини. Тогаш дојде сестрата Мира и го извести малиот Перо дека бил долго време во кома и дека тоа што Перо го сонувал не е вистина туку само дел на неговата имагинација. "

Сигурно прва реакција нема да биде "Па добро не е битен крајот битно ликовите беа добри и приказната беше интересна"
Баш ме интересират на крајот шо очеквеше ? Пошо викаш филмот во глобала ти бил интересен али крајот те изневерил ? Си очекувал некој бум на крајот или ? Штета што реално беше претставена атмосферата во поротата,па не беше оставен простор за некој чудесен незаборавен крај... глеај го и преработката од 97,ако случајно црно белата снимка ти предизвикуваше некакви тегоби.

Иначе налетав на едно интересно постаро психо трилерче кое пријанто ме изненади -Frailty (2001). Не напишав рецензија пошо ќе ја полнев со спојлери.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Баш ме интересират на крајот шо очеквеше ? Пошо викаш филмот во глобала ти бил интересен али крајот те изневерил ? Си очекувал некој бум на крајот или ? Штета што реално беше претставена атмосферата во поротата,па не беше оставен простор за некој чудесен незаборавен крај... глеај го и преработката од 97,ако случајно црно белата снимка ти предизвикуваше некакви тегоби.
Не ми сметаше црно белата снимка.

Не очекував ништо посебно, ама што знам некако ептен од нигде никаде ми дојде крајот.
90 минути напната атмосфера помеѓу 12 луѓе за на крај сите среќни и задоволни да си излезат од судницата туку така.
Барем некако да завршеше по клише ќе ми беше ок. Онака сите на крај да сфатеа нешто од целиот тој процес за себеси, за животот. Нешто во тој стил.
И сега некој ќе каже дека последниот што го смени гласот сфатил дека не требало толку да биде строг кон своите деца (пошто нели на крај сликата ја искина) ама сето тоа беше 5 секунди работа. Се некако пре суптилно заврши.
И зошто Хенри Фонда единствен во случајот виде нешто што другите не видоа.
Знам дека тоа се објаснува во филмот и има смисла ама ете јас некако потајно мислев дека ќе има некоја поголема причина за тоа зошто Фонда беше во одбрана на детето додека сите беа против него. Барем 5 минути подолг да беше филмот да објаснеа нешто..што знам дека Фонда порано бил во затвор краток период иако бил невин па сега се обидува да ја изнесе правдата на виделина ќе ми помогнеше да спијам навечер мирно :D

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Антиклимактичен :facepalm:

Постовите ти се антиклимактични! Што год тоа да значи...

На 12 Angry Men јас не се помрднав од место, толку ме држеше во напнатост. Прво, треба да уживаш во дијалозите, глумата, карактерите. 12АМ е класика, крајот не е за да извади филмот туку филмот треба да биде комплетно остварување. Случајот е небитен и ако си се фокусирал на случајот си го промашил филмот.

Сега ако толку ти се гледа ваков филм со климактичен крај, пробај со Runaway Jury.

И немој си го хејтал Гленгари Глен Рос оти те ставам 3 месеци на игноре и ти фрлам клетва поврзана со Рафа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Човек да не смее да напише мислење за филм, сите ќе му се нафрлат. Од сега и ја како Плух. Ништо што нема боја не смее да се гледа.

Не реков дека филмот не е добар. Ај нема везе.
Ова е како да те убедувам дека навиваш за погрешната екипа и дека си требало да навиваш за Реал или Јунајтед пошто многу луѓе во светот го сакаат токму тој клуб :D

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Па и да речеше дека филмот е добар ќе ти скокневме. Што е тоа „добар“? Како Iron Man добар или како Фајкла добар...?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Па и да речеше дека филмот е добар ќе ти скокневме. Што е тоа „добар“? Како Iron Man добар или како Фајкла добар...?
Добро нормално дека е подобар од Ајрон Мен, иако филмови од различни жанрови не се споредуваат.
Ама еве пошто те интересира како мислам дека е добар да речеме дека е подобар од "A Clockwork orange" :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Што ти е гледано од овие:

- Reservoir Dogs
- The Man From Earth
- Glengarry Glen Ross
- Dial M for Murder
- Rear Window
- The Breakfast Club
- Hard Candy

?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Што ти е гледано од овие:

- Reservoir Dogs
- The Man From Earth
- Glengarry Glen Ross
- Dial M for Murder
- Rear Window
- The Breakfast Club
- Hard Candy

?
Само првиот :)

(се осеќам како на испит/психајатар да сум :ROFLMAO: )

Kajgana Shop

На врв Bottom