Леле немој. Не го поднесувам телефонот. Го има девојка ми едно пола година. Преценето срање.
Барем за типо, дезајрце помалце плаќаш, обичен уред, тоа и добиваш, за мирово не вредат париве.
А воопшто не е дискутабилно, во секој аспект е подобар. Екранов на мирово иако е 16м нема острина, иконите им се познаваат коцки по ќошињата и е мал, за разлика кај блејдов освен шо имаш поголем екран и изгледа каде каде поквалитетно, имаш мекост и острина. Побрз е башка, подолго трае батеријата и е поефтин. За овие два тврдам дека е инфериорен мирото! Мене ми е мака дури што ќе го дадам, беше приверемено онака и да го средам. Поефтин entry level android уред мислам дека не се наоѓа.
Незнам зашто така лошо мислење за мирото. Ваљда не и се погодил на девојка ти.
Веќе пола година и јас го имам и презадоволен сум. Ниедна замерка. И еден другар пред месец-два го зеде, лизга. Зависи и дали ќе ти се погоди како што реков погоре. Мојов лета, со адекватно негување (ајде вака да се изразам
) телефонот е машина.
Освен поголемиот екран и поприкладната цена, блејдот во ништо друго не е подобар од мирото. Подобриот процесор и подобрата батерија такви се само на хартија. И двата ги имам работено и можам да кажам (од мое искуство секако) дека се еднакво брзи и горе долу исто држи батеријата (блејдот има појака батерија, ама поголем екран од мирото. Поголем екран = поголема потрошувачка на батеријата. Кога ќе собереш, исто му доаѓа) . Hell, мирово ми тера 5-6 дена без мн да го чепкам. И незнам зашто забелешки и за острината на екранот. Не е совршен, ама не е ни очаен. Солиден е, ништо полош од тој на блејдот. Фирмата (пред се), подобрата камера, блицот, предната камера, боите итн. се предности кај мирото.
Се на се, не е голема разлика меѓу телефониве, тука негде се. И тој и тој има плусови и минуси, како и секој телефон. Тоа ми беше поентата, не може да не е дискутабилна нивна споредба.
Не ме разбирај погрешно, одлично телефонче е и блејдот. Меѓутоа се е до вкусот и потребите.