JOE
Пелистер Битола
- Член од
- 31 март 2007
- Мислења
- 3.060
- Поени од реакции
- 714
- Локација
- Bitola
- Веб-сајт
- forum-ckembari.cjb.net
Греота сме вака кога читам текстови...
СЕ ОТВОРИЛА ФАБРИКА КОЈА КЕ ВРАБОТИ 300 ВРАБОТЕНИ !! ОВА Е УСПЕХ ЗА МАКЕДОНИЈА !
Луѓе 21 век сме... ова е само перење на мозок... Што се не направија западните држави цветаат ние незнаеме како изгледа уживанција во животот ради истите гомна...
Кажете ми колку вреди рестартирањето на сите пропаднати фабрики кај нас Охис ова она да не ги набројувам... Сигурно не вреди како што вредат направените споменици... Оградата од 1 милион евра... Не ме јеби чоече... Со 1 милион евра ќе се рестартираат колку толку одредени делови од Охис... Да не зборам Коњот на Ацета незнам колку беше проценет не ме фаќајте за збор 7-8 милиони мислам беше... Алоо.... 30 % невработеност... пропаднати фабрики ни ветуваат улици и игралишта... Не ни треба тоа.. ни треба да се смени коренот да се покачат парите.. ИМА СРЕДСТВА ЗА ТОА ! Ја незнам до каде ќе иде оваа работа... Само ќе се чешаат за глава почекајте да видите младиве генерации колку ќе се иселат.. Албанците не 30% туку 80 % ќе бидат за едно 10тина години...![]()
Како ке ја рестартираш? кој да ја рестартира? државата? неможи.... а и да можи не е толку проблем да се рестартира или да се изгради наново фабрики, прашањето е каде ке се пласира тоа производство? кој ке ти го купи производот? дали ке е конкурентно во однос на другите производи од тој тип? Не е така едноставно ....
--- надополнето: 31 март 2013 во 19:44 ---
Иљадарче им одбиваат за превоз, така да 7 негде имаат базична плата.
Факт е дека и од Кина имаме поефтина работна рака, истата фабрика да ја отвореа во Србија ќе требаше по барем 300 евра основица да им плаќаат на вработените, овде плус имаат намалени давачки према државата. Баш сме инвестициски рај...
![]()
Превозо го плаќа општината засега