Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
http://www.imdb.com/title/tt0166222/
името на филмот, а и режисерот.
Кај ги наоѓаш филмовиве?

Си седиш дома и онака си викаш ај нема што да правам па ќе пробам да направам реченица на англиски со рандом зборчиња и да видам дали има таков филм. :ROFLMAO:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
на 4chan некој имаше постирано слика со торент упален и го симнал филмот :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Еден е Курт Расел.

Бојкотирам ова. Ич не ми чуе. Има илјадници оригинали кои можеле да бидат далеку подобри па вреди да се преработат. Зошто некој би сакал да направи римејк на одличен култен филм со одличен актер? Прашањето е реторичко, одговорот го знаеме.

Римејк на акција од 80-те тешко е да не биде срање. Во 80-те акциони сцени таман колку треба, јасни и прегледни. Денес бркотница со што повеќе експлозии во која не се знае кој пие а кој плаќа. Во 80-те акциони херои со смисла за хумор. Денес Шиа ЛаБуф. Во 80-те trash talk. Денес воглавно ќутење и глумење мачо мен. Колку повеќе молчиш толку си пофаца.

Ми фали добра акција, не знам зошто се толку неспособни...

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Еден е Курт Расел.

Бојкотирам ова. Ич не ми чуе. Има илјадници оригинали кои можеле да бидат далеку подобри па вреди да се преработат. Зошто некој би сакал да направи римејк на одличен култен филм со одличен актер? Прашањето е реторичко, одговорот го знаеме.

Римејк на акција од 80-те тешко е да не биде срање. Во 80-те акциони сцени таман колку треба, јасни и прегледни. Денес бркотница со што повеќе експлозии во која не се знае кој пие а кој плаќа. Во 80-те акциони херои со смисла за хумор. Денес Шиа ЛаБуф. Во 80-те trash talk. Денес воглавно ќутење и глумење мачо мен. Колку повеќе молчиш толку си пофаца.

Ми фали добра акција, не знам зошто се толку неспособни...
Смејте му се ти и Рокенрола на Влатко после кога збори за непотребни римејци :cool::D

The Raid го глеаше? или првите тие хонгконгшките на Џон Ву?, кои стандарди ги постави за акција :cuc: не верувам дека може некој да го надмине

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Смејте му се ти и Рокенрола на Влатко после кога збори за непотребни римејци :cool::D

The Raid го глеаше? или првите тие хонгконгшките на Џон Ву?, кои стандарди ги постави за акција :cuc: не верувам дека може некој да го надмине
Немам ја ништо против римејци, имам против кога ми ја сквернават класиката :)

The Raid го гледав. 20 минути.

Пошто го испофалија, ама не бе не сакам тоа, тоа е гола акција, влегуваш во зграда и почнуваш со пукање и пукаш до крај. Јака работа. Сакам содржина, заебанции, карактери... Акција без ликови ко Џо Пеши не е за мене...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Го гледав Movie 43 во киното во Рамстор.

Да Movie 43.
Да во кино.
Да во Рамстор.

Филмот воопшто не е лош ако се влезе со mindset очекувајќи катастрофа од филм. Имаше премногу cringe моменти, да. Воопшто не беше поврзан и беше прееееемногу рандом. Ама и таков каков што беше ме насмеа многу повеќе него ли КОМЕДИИ од рангот на Тед,Friends with benefits, и останали ромкомови што се повеќе роми (црнци муслимани) него ли комови.

6/10.

П.С. Ако случајно живеете со родителите, имате девојка што исто така живее со родителите и барате мирно место за секс каде што никој нема да ви досаѓа дојдете во киното во Рамстор имате 2 саати во кој што никој нема да ви биде во близина (вкупно во салата бевме јас и еден другар и еден пар кој што најверојатно купил карта надевајќи се дека нема да има никој па да се фалат дека имале секс во кино, ама ние им уништивме планови изгледа)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Го има некој гледано Kon - Tiki ? Коментар ?

Имам убаво искуство со Норвешки филмови па се мислам и овој да го пробам

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Го гледав Man on a Ledge.....одамна немам гледано попредвидлив филм.

Kajgana Shop

На врв Bottom