Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Дај препорачајте ми некоја серија слична на Спартакус еве останаа уште 2 епизоди до крајот, па да најдеме нова окупација :D

Може ли некој да ми даде проверени торенти за Boarwalk Empire; никаде неможам да ја најдам.
Какви торенти бараш? Која резолуција и аудио? Пиши ми, ќе ти пратам.
--- надополнето: 28 март 2013 во 12:30 ---
Иначе пред неколку месеци и некои страни наназад ве прашав за некоја серија. Ми предложивте неколку. Па да споделам мислење.

Луи - ептен добро. Го немав гледано претходно, од тогаш се испосимнав, топ е дечкото.
Oz - се мачев со десетина епизоди, буквално, многу мрачно ми беше. Можеби понатаму се оправа и вреди, ама ме напињаа такви мрачни сцени.
Person of Interest - meh.
Suits - онака, за тепање време, не е лоша, ама ништо посебно. Плус тапа мачиња...
Firefly - не сум почнал. The Walking Dead ја гледам, ама чекам во недела финалето за да ги изгледам заедно последните две. Осечам ќе откачат и Рик и Гувернерот, и Мишон.
The Wire - ја симнав скоро, кај и да е ќе почнам.

Не знам дали имаше нешто друго, ако ми текне ќе пишам.

Дај препорачајте ми некоја серија слична на Спартакус еве останаа уште 2 епизоди до крајот, па да најдеме нова окупација :D
Пробај ја Banshee. Слична ми е на Spartacus поради акцијата и голотијата, само што оваа е сместена во модерно време, нема гладијатори, ама има амиши и руски мафијаши.
--- надополнето: 28 март 2013 во 17:28 ---
Инаку, конечно:

Carnivale.S01.720p.WEBRip.H264-DRAWER

Carnivale.S02.720p.WEBRip.H264-DRAWER

Вебрип е, ама секако до сега, барем како што се сеќавам, немаше подобра верзија од двдрип. На блу реј којзнае дали воопшто ќе излезе.

Какви торенти бараш? Која резолуција и аудио? Пиши ми, ќе ти пратам.
--- надополнето: 28 март 2013 во 12:30 ---
Иначе пред неколку месеци и некои страни наназад ве прашав за некоја серија. Ми предложивте неколку. Па да споделам мислење.

Луи - ептен добро. Го немав гледано претходно, од тогаш се испосимнав, топ е дечкото.
Oz - се мачев со десетина епизоди, буквално, многу мрачно ми беше. Можеби понатаму се оправа и вреди, ама ме напињаа такви мрачни сцени.
Person of Interest - meh.
Suits - онака, за тепање време, не е лоша, ама ништо посебно. Плус тапа мачиња...
Firefly - не сум почнал. The Walking Dead ја гледам, ама чекам во недела финалето за да ги изгледам заедно последните две. Осечам ќе откачат и Рик и Гувернерот, и Мишон.
The Wire - ја симнав скоро, кај и да е ќе почнам.

Не знам дали имаше нешто друго, ако ми текне ќе пишам.
Нема везе која резолуција. Сами прати кое има највеќе сидови.
Иначе The Wire ја почнувам 3 пати да ја гледам, и 3 пати ја бришам, глупа ми е серијата мене, ептен спора и досадна по мене.

Пробај ја Banshee. Слична ми е на Spartacus поради акцијата и голотијата, само што оваа е сместена во модерно време, нема гладијатори, ама има амиши и руски мафијаши.

Хаха мислев на серија со онаа стара тематика на древен Рим , но сепак доста луѓе ми ја препорачаа Banshee па вечерва ќе ја разгледам , благодарам (y)

Иначе The Wire ја почнувам 3 пати да ја гледам, и 3 пати ја бришам, глупа ми е серијата мене, ептен спора и досадна по мене.
Ако е нешто како Oz, Psyside е одговорен. Ќе има последици :свиркам:

Мене Game of thrones ми личи на Спартак. Секс сцени колку сакаш, сплетки исто така.

Само што Спартак е очајна во глума и ефекти.

Добро дечко пошто ти глеаш само неочајни серии, ете препорачај му на дечкото што да гледа. Ако Спартак е очајна, а јас му препорачав подобра серија, не гледам зошто тој ќе се жали.

Може да ја проба Vikings, јас ја почнав пред некој ден и океј ми е, има излезено само неколку епизоди од прва сезона, значи се работи за нова серија.
ГоТ најверојатно ја има гледано според никот, затоа и нема ни да му ја препочама. А слични на Спартакус со таква мижава глума, ефекти и слично има еден куп, Мерлин, Legend of The Seeker чинам и беше името, еден куп има такви.

Ќе ја пробам Vikings и Rome , ГоТ ми е гледана и книгите ми се прочитани :D

Моментално сум на пола епизода и 3-4 пати идам алт таб па ти види...
Не ми се допаѓа, чудна е, 2-3 дијалози до сеа исфорсирани/нелогични... кадри чудни, чудна глума и од малиот и од вера фармига (не знам што и се десило на оваа, у орфан немав никаков проблем со нејзе). Prequel за карактерот на Norman Bates од Psycho ваљда е ама... тапа некако.
Чудно ми глумат чудни :D

Еј аман бе на wot и на VLJ им се допаднала. wtf?!

И сеа пошо заврши вака ме заинтересира -_-

Аха, ок, ја скролнав втората епизода. Ја прекинувам. Само пингајте ме кога ќе се деси инцестот.

Ме тераш да играм на бурнивремиња карта.

Реално, еве, може серијава е 4/10. Бел бумбар дадов дека е прелазна, што во превод иде 5/10. Океј the writings poor, во денешно време е и е малку сапуница. Јас ја гледам ради потенцијалот, знаеме дел од главната приказна а засега серијата кога е мрачна е квалитено мрачна. Кастингот е феноменален, Норма и Норман се.. незнам како не забележа глума, искрено растураат. Вера природно, а детево олицетворение како и што го замислував Норман како дете. Башка и Ричард со креонот од Лост. Рејдиохед ми пуштија, долови атмосфера 300. А и воглавно има прејака музика, пример крајот на финалето, кредитите. Све тоа соберено може да ја донесе прилично доста над 4/10.

:noze:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom