Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Каков бензин ставате кога сте во Грција наместо нашиот 95 октански?

Не за скапа, туку апла цигански ми изгледа кога ќе видам така ... no hard feelings ;)

Што знам,мене баш ми изгледа добро.Над шофершајбната горе,како тракиче.

Каде можам во Скопје да најдам налепници за колава?Прави ли некој по мерка?Неможам никаде да најдам.Сакам да пише Turbo Power,на гепекот позади,или горе на шофершајбната.

ПП

знае ли некој каде можам да најдам маф сензор за форд ескорд 94' и шо пара е ?

Sinoka mi svetna
ignition.jpg
na mojata kola Fiat Bravo dva pati dodeka vozev i se gasese odma. Pomos?

Sinoka mi svetna na mojata kola Fiat Bravo dva pati dodeka vozev i se gasese odma. Pomos?

Тоа ти е бензинската пумпа. Гледај да не ја возиш колата на резерва, филтерот за гориво фино ќе биде да го смениш превентивно и кога ќе дадеш контакт кажи ми дали слушаш звук на зуење кој престанува после неколку секунди или продолжува да зуи? Моето Браво го купив со таква пумпа, го возев и го продадов со истата, и не се расипа. А и да се расипе, 40 евра кошта и се монтира за 15 минути.

Најбитно, гледај да не го возиш на резерва. Имај секогаш барем 10 литра гориво во резервоар.

Каде можам во Скопје да најдам налепници за колава?Прави ли некој по мерка?Неможам никаде да најдам.Сакам да пише Turbo Power,на гепекот позади,или горе на шофершајбната.
Авто Лидер, Јаја Паша.

Тоа ти е бензинската пумпа. Гледај да не ја возиш колата на резерва, филтерот за гориво фино ќе биде да го смениш превентивно и кога ќе дадеш контакт кажи ми дали слушаш звук на зуење кој престанува после неколку секунди или продолжува да зуи? Моето Браво го купив со таква пумпа, го возев и го продадов со истата, и не се расипа. А и да се расипе, 40 евра кошта и се монтира за 15 минути.

Најбитно, гледај да не го возиш на резерва. Имај секогаш барем 10 литра гориво во резервоар.

Probav na kontakt i ne slusnav nekoj zvuk. Inace deneska dva pati mi se izgasi kolata dodeka se vozev:confused: Prv pat mi se slucuva. Dali se povrzani defekti ili ova so gasenjeto na kolata e sasvim drug problem

а ако се слуша звук на зуење кога ќе дај контакт шо значи то? ако престанува шо значи и ако не престанува шо значи?

а ако се слуша звук на зуење кога ќе дај контакт шо значи то? ако престанува шо значи и ако не престанува шо значи?
Ако зазуи и престане, тоа значи дека пумпата работи. Ако зуи постојано тоа значи дека некаков проблем има. Кај мене на истото возило, истата потопна пумпа некогаш престануваше, некогаш не, но не рикна. Битно е гориво да не е на резерва, за да се лади пумпата.

Sinoka mi svetna
ignition.jpg
na mojata kola Fiat Bravo dva pati dodeka vozev i se gasese odma. Pomos?

Имаш некоја грешка,пробај не ја вози на резерва,како што вика членот погоре,стави бензин извози ја изгаси ја и запали ја,види дали ќе свети пак.Ако свети имаш некоја грешка,најдобро е на дијагностика,ова ако не се залажам беше грешка со ECU-то.Али и немора да значи,може маса прави некаде контактот,некоја жица и слично.Ако прави почесто,тогаш пробај ја на дијагностика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom