PES 2013

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.546
Поени од реакции
4.181
Не бе другар истото.
Да не е до верзијата на играта,кога ќе ја пуштам игрта преку овој пач нејке да ја пушти кога ми е селектирано на game version 1.03 а на 1.00 ја пушта но на секоја 3 уткамица заглавува,.
Не знам кај мене си работи на 1,03.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.384
Поени од реакции
7.017
Ај ако може некој нека ми помогне. Ја инсталирав играва и ја кракував ама не можам да ја пуштам ми го бара оригиналното ЦД. Му се има ли ова случено на некој и ако знае некој нека ми каже што да направам?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Играва ми помогна прееска, ма да ништо со што AI-то да ме реши.
Играм против Сент Етјен(како и да се) со Лион и ми излагаат нивните напаѓачи 2 вс 1 со Буфон и малце понапред од тој со топката беше другиот(офсајд). Пробува да ми го издрибла Буфон и овој го закачува со рака и овој паѓа. Во оној момент кога пробува да го дрибла, топката иде кој играчот во Офсајд. Судијата испружува раце, почитува предност(што во секоја НОРМАЛНА ситуација, ако акцијата не им продолжи се дава фаул). Помошникот крева знаме и сигнализира офсајд и наместо да добијат пенал, јас добивам офсајд.

Ова е еден доказ дека судиите се катастрофа на играва. Како може на ситуација за пенал да се почитува предност? Или е пенал или не е. Од друга страна пак(нелогичнава), кога веќе решил да почитува предност, акцијата им нема иднина и треба да добијат пенал. За да биде Офсајд, не требало да испружува раце за предност.

90% од фаулите им се вакви, и домаќините се многу помогнати од судиите. Добиваат многу фаули, а гостинот многу ретко.

3 пача пуштија, и во ниту еден од нив не ги направија судииве нормални. Не мора да им се жали народот, до толку ли се идиотишта?

КОНАМИ :tapp:

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Играва ми помогна прееска, ма да ништо со што AI-то да ме реши.
Играм против Сент Етјен(како и да се) со Лион и ми излагаат нивните напаѓачи 2 вс 1 со Буфон и малце понапред од тој со топката беше другиот(офсајд). Пробува да ми го издрибла Буфон и овој го закачува со рака и овој паѓа. Во оној момент кога пробува да го дрибла, топката иде кој играчот во Офсајд. Судијата испружува раце, почитува предност(што во секоја НОРМАЛНА ситуација, ако акцијата не им продолжи се дава фаул). Помошникот крева знаме и сигнализира офсајд и наместо да добијат пенал, јас добивам офсајд.

Ова е еден доказ дека судиите се катастрофа на играва. Како може на ситуација за пенал да се почитува предност? Или е пенал или не е. Од друга страна пак(нелогичнава), кога веќе решил да почитува предност, акцијата им нема иднина и треба да добијат пенал. За да биде Офсајд, не требало да испружува раце за предност.

90% од фаулите им се вакви, и домаќините се многу помогнати од судиите. Добиваат многу фаули, а гостинот многу ретко.

3 пача пуштија, и во ниту еден од нив не ги направија судииве нормални. Не мора да им се жали народот, до толку ли се идиотишта?

КОНАМИ :tapp:
а ова колку пати у животот се дешава ... тебе еднаш мене и на многу други ниеднаш, сепак тоа е програмирано неможе да има вистински судии од уефа да седат да гледаат ти како играш и да судат.. get over it

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
а ова колку пати у животот се дешава ... тебе еднаш мене и на многу други ниеднаш, сепак тоа е програмирано неможе да има вистински судии од уефа да седат да гледаат ти како играш и да судат.. get over it
Побара некој такво нешто?
Кажи ми, која е логиката да се „почитува“ предност при фаул за пенал во 16? Или е пенал, или не е.
Кога се работи за обичен фаул, ретки се случаите кога судија „почитува“ предност. На играва директниот фаул е обратен, ретко се суди таков.

Или пак, се дешава фаул, судијава почитуе предност, јас(или противникот) шутираме топката, голманот ја брани, гол аут или можеби удира у противнички играч, и судијава суди фаул.

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Побара некој такво нешто?
Кажи ми, која е логиката да се „почитува“ предност при фаул за пенал во 16? Или е пенал, или не е.
Кога се работи за обичен фаул, ретки се случаите кога судија „почитува“ предност. На играва директниот фаул е обратен, ретко се суди таков.

Или пак, се дешава фаул, судијава почитуе предност, јас(или противникот) шутираме топката, голманот ја брани, гол аут или можеби удира у противнички играч, и судијава суди фаул.
знаеш ли колку логаритми програмирање има за да се направат судиите и не е само 1 услов за дали ке почитува предност судијата или не, играј фифа ако мислиш дека се перфектни незнам како да ти помогнеме ние тука

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.638
Поени од реакции
1.226

Сабајлево кога ја уклучив ми се појави ова, а до сеа ја играв нормално без проблеми.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.638
Поени од реакции
1.226
Уф, излегда ќе да е до тоа. Мислев дека е, ама за посигурно реков да си прашам.
Ништо, ќе мора да ја избришам и пак да ја инсталирам :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Еве и кај мене се појавува send report/don't send report, на сред игра од пачот. Да се брише или?

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Играта ми иде со 60 фрејма и пак осеќам како да не е најмазно. Наместив на 60Hz, се подобри но сепак на моменти се појавува, како ли да го опишам, како засекување на сликата сред игра.
Некој се соочил со нешто вакво?

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
Играта ми иде со 60 фрејма и пак осеќам како да не е најмазно. Наместив на 60Hz, се подобри но сепак на моменти се појавува, како ли да го опишам, како засекување на сликата сред игра.
Некој се соочил со нешто вакво?
провери до v-sync нешто да не е

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
провери до v-sync нешто да не е
Изгасено ми е и тоа и frame skipping-от.
Патем ај некој нека измери со колку фрејма му се движи играта.
Фала однапред.
EDIT: До v-sync било, јас по навика го гасев, скроз заборавив дека уствари тоа му е намената. Фала сепак. :)

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.763
Поени од реакции
11.752
Го има некој инсталирано QPES? Другар ми го препорача, рече сменети биле оцените на играчите... највеќе заради тоа ми е.
Ми скурчи од PESEdit.

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Oвие од ПЕСЈП деф. најдобри пачoви за пес прават + со ПСД оцени , сега гледам и од Матрикс оцените ги прикачиле за избор.

Kajgana Shop

На врв Bottom