PES 2013

• Креатор на темата Креатор на темата OMGWTFBBQ
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе другар истото.
Да не е до верзијата на играта,кога ќе ја пуштам игрта преку овој пач нејке да ја пушти кога ми е селектирано на game version 1.03 а на 1.00 ја пушта но на секоја 3 уткамица заглавува,.
Не знам кај мене си работи на 1,03.

Ај ако може некој нека ми помогне. Ја инсталирав играва и ја кракував ама не можам да ја пуштам ми го бара оригиналното ЦД. Му се има ли ова случено на некој и ако знае некој нека ми каже што да направам?

Играва ми помогна прееска, ма да ништо со што AI-то да ме реши.
Играм против Сент Етјен(како и да се) со Лион и ми излагаат нивните напаѓачи 2 вс 1 со Буфон и малце понапред од тој со топката беше другиот(офсајд). Пробува да ми го издрибла Буфон и овој го закачува со рака и овој паѓа. Во оној момент кога пробува да го дрибла, топката иде кој играчот во Офсајд. Судијата испружува раце, почитува предност(што во секоја НОРМАЛНА ситуација, ако акцијата не им продолжи се дава фаул). Помошникот крева знаме и сигнализира офсајд и наместо да добијат пенал, јас добивам офсајд.

Ова е еден доказ дека судиите се катастрофа на играва. Како може на ситуација за пенал да се почитува предност? Или е пенал или не е. Од друга страна пак(нелогичнава), кога веќе решил да почитува предност, акцијата им нема иднина и треба да добијат пенал. За да биде Офсајд, не требало да испружува раце за предност.

90% од фаулите им се вакви, и домаќините се многу помогнати од судиите. Добиваат многу фаули, а гостинот многу ретко.

3 пача пуштија, и во ниту еден од нив не ги направија судииве нормални. Не мора да им се жали народот, до толку ли се идиотишта?

КОНАМИ :tapp:

Играва ми помогна прееска, ма да ништо со што AI-то да ме реши.
Играм против Сент Етјен(како и да се) со Лион и ми излагаат нивните напаѓачи 2 вс 1 со Буфон и малце понапред од тој со топката беше другиот(офсајд). Пробува да ми го издрибла Буфон и овој го закачува со рака и овој паѓа. Во оној момент кога пробува да го дрибла, топката иде кој играчот во Офсајд. Судијата испружува раце, почитува предност(што во секоја НОРМАЛНА ситуација, ако акцијата не им продолжи се дава фаул). Помошникот крева знаме и сигнализира офсајд и наместо да добијат пенал, јас добивам офсајд.

Ова е еден доказ дека судиите се катастрофа на играва. Како може на ситуација за пенал да се почитува предност? Или е пенал или не е. Од друга страна пак(нелогичнава), кога веќе решил да почитува предност, акцијата им нема иднина и треба да добијат пенал. За да биде Офсајд, не требало да испружува раце за предност.

90% од фаулите им се вакви, и домаќините се многу помогнати од судиите. Добиваат многу фаули, а гостинот многу ретко.

3 пача пуштија, и во ниту еден од нив не ги направија судииве нормални. Не мора да им се жали народот, до толку ли се идиотишта?

КОНАМИ :tapp:

а ова колку пати у животот се дешава ... тебе еднаш мене и на многу други ниеднаш, сепак тоа е програмирано неможе да има вистински судии од уефа да седат да гледаат ти како играш и да судат.. get over it

а ова колку пати у животот се дешава ... тебе еднаш мене и на многу други ниеднаш, сепак тоа е програмирано неможе да има вистински судии од уефа да седат да гледаат ти како играш и да судат.. get over it

Побара некој такво нешто?
Кажи ми, која е логиката да се „почитува“ предност при фаул за пенал во 16? Или е пенал, или не е.
Кога се работи за обичен фаул, ретки се случаите кога судија „почитува“ предност. На играва директниот фаул е обратен, ретко се суди таков.

Или пак, се дешава фаул, судијава почитуе предност, јас(или противникот) шутираме топката, голманот ја брани, гол аут или можеби удира у противнички играч, и судијава суди фаул.

Побара некој такво нешто?
Кажи ми, која е логиката да се „почитува“ предност при фаул за пенал во 16? Или е пенал, или не е.
Кога се работи за обичен фаул, ретки се случаите кога судија „почитува“ предност. На играва директниот фаул е обратен, ретко се суди таков.

Или пак, се дешава фаул, судијава почитуе предност, јас(или противникот) шутираме топката, голманот ја брани, гол аут или можеби удира у противнички играч, и судијава суди фаул.

знаеш ли колку логаритми програмирање има за да се направат судиите и не е само 1 услов за дали ке почитува предност судијата или не, играј фифа ако мислиш дека се перфектни незнам како да ти помогнеме ние тука

24z9jwn.jpg

Сабајлево кога ја уклучив ми се појави ова, а до сеа ја играв нормално без проблеми.

Уф, излегда ќе да е до тоа. Мислев дека е, ама за посигурно реков да си прашам.
Ништо, ќе мора да ја избришам и пак да ја инсталирам :)

Еве и кај мене се појавува send report/don't send report, на сред игра од пачот. Да се брише или?

Играта ми иде со 60 фрејма и пак осеќам како да не е најмазно. Наместив на 60Hz, се подобри но сепак на моменти се појавува, како ли да го опишам, како засекување на сликата сред игра.
Некој се соочил со нешто вакво?

Играта ми иде со 60 фрејма и пак осеќам како да не е најмазно. Наместив на 60Hz, се подобри но сепак на моменти се појавува, како ли да го опишам, како засекување на сликата сред игра.
Некој се соочил со нешто вакво?

провери до v-sync нешто да не е

провери до v-sync нешто да не е

Изгасено ми е и тоа и frame skipping-от.
Патем ај некој нека измери со колку фрејма му се движи играта.
Фала однапред.
EDIT: До v-sync било, јас по навика го гасев, скроз заборавив дека уствари тоа му е намената. Фала сепак. :)

Го има некој инсталирано QPES? Другар ми го препорача, рече сменети биле оцените на играчите... највеќе заради тоа ми е.
Ми скурчи од PESEdit.

Oвие од ПЕСЈП деф. најдобри пачoви за пес прават + со ПСД оцени , сега гледам и од Матрикс оцените ги прикачиле за избор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom