Фан клуб - РК Вардар

Убава утакмица, опуштена атмосфера на публика, крилото си јадеше ремет од публиката :D

Многу ми се допадна 5ката кај Ловќен, млад играч со одличен скок и удар, може од сега да го земат ако се заинтересирани за градење на нов и млад тим.

Ојлески одличен денеска на контри, Лазаров исто супер одигра, Даскаловски добри одбрани, генерално повеќето изиграа добро. Ми се допаѓа многу и тоа што Вујо ги ротира сите играчи и сите добиваат еднакво шанса. Честито пласман во фајнл 4. Коњаникот Сабја ај кажи како ќе треба да се изигра до крај да не се паднеме со Металург во полуфинале.

Бев, ја гледав утакмицата , убав натпревар, и според мене беше израмнета играта поточно 6:6 се додека не се повреди најдобриот дефанзивец а воедно и најдобар играч до тој момент на Ловќен , и почнаа да тонат ... Инаку, честито победа и пласнан во Ф4 и beneamata многу се мали шансите да се избегнат во ф4 Металург и Загреб, едино ако загреб и брест одиграат нерешено а било кој да победи од металург и вардар...

Епа Петриќ е ова, не е заебанција, кога мава - мава :D Камо мене да ме мавнеше да бидам во друштво на плавана :( :pos:

Бев, ја гледав утакмицата , убав натпревар, и според мене беше израмнета играта поточно 6:6 се додека не се повреди најдобриот дефанзивец а воедно и најдобар играч до тој момент на Ловќен , и почнаа да тонат ... Инаку, честито победа и пласнан во Ф4 и beneamata многу се мали шансите да се избегнат во ф4 Металург и Загреб, едино ако загреб и брест одиграат нерешено а било кој да победи од металург и вардар...
Загреб може слободно да се падне, сакам Металург да се избегне, али и полошо ќе биде да се изгуби во финале од нив како што спомнува Сајбер... Се на се лошо...

Да, можеби клучен момент беше повредата на левиот бек, али како го спука Петриќ :pos: А и нивната медицинска екипа, само мраз мислам дека имаше :pos:

Убава утакмица, опуштена атмосфера на публика, крилото си јадеше ремет од публиката :D

Многу ми се допадна 5ката кај Ловќен, млад играч со одличен скок и удар, може од сега да го земат ако се заинтересирани за градење на нов и млад тим.

Ојлески одличен денеска на контри, Лазаров исто супер одигра, Даскаловски добри одбрани, генерално повеќето изиграа добро. Ми се допаѓа многу и тоа што Вујо ги ротира сите играчи и сите добиваат еднакво шанса. Честито пласман во фајнл 4. Коњаникот Сабја ај кажи како ќе треба да се изигра до крај да не се паднеме со Металург во полуфинале.

Прво да видиме како ќе изиграат Загреб и Брест утре, па после ќе правиме калкулации кој резултат ќе ни треба за да се избегне македонско полуфинале, но на крајот и да играме во полуфинале со Металург, ништо страшно. Во секој случај, ако сакаме да го одбраниме трофејот, ќе мора да ги добиеме Минчовци.
За утакмицата, рутинска победа. Уште на полувреме имавме 8 разлика, па во второ полувреме можевме да си дозволиме и егзибиции (додавање зад грб, цепелини..). Речиси сите дадоа добра партија, но би го издвоил Карачиќ кој покрај одличните реализаторски способности, е генијален плејмејкер. Со Прибак се убиствен тандем. Мое мислење е дека приоритет на тимот треба да биде да го продолжи договорот со Игор.

Инаку, во моментов табелата е следна:
1. Meshkov Brest 17 12 1 4 536 : 489 37
2. Vardar Pro 17 11 3 3 519 : 436 36
3. Metalurg 17 12 0 5 445 : 376 36
4. Croatia osiguranje 17 11 2 4 487 : 425 35

Вардар-Ловќен 38-29!
Каква утакмица :pos:
Не сум се смеел вака одамна :pos:
Ова кајгана екипава се лудаци, си одам накај дома вечерва ми текнуваат работи и се смеам како удрен по пат :pos:

Вујо стандардно им даде шанса на сите (мислам дека само Милиќ не влезе ниту еднаш и можеби Абутовиќ). Во составот не беше Недановски кој го реши претходниот меч, од голманите го немаше Чаневски, а Кукоски сеуште е пвореден и беше на трибините :confused:
Даскаловски го избрани цел меч против неговиот екс тим.
Искрено не сум задоволен од она што го прикажува досега. Ништо подобар од просечен голман :confused:
Не знам од кај му ги нашле овие 16 одбрани, некој да не бил на мечот ќе си рече којзнае како бранел :icon_mrgr:
Вистина е фати нешто ама и се изнаприми смешни голови, особено во второ полувреме кога беше клекнат ко кокошки да брка па му ја пикнаа во аголче.
Од оние што играа повеќето дадоа гол.
Јовчевски разочара, целo полувреме играше ама слабо. Утна зицер слично како и со Магдебург, а неколку пати се посра му бегаше топката од рака :icon_mrgr:
И Никола Маркоски под просекот, Вујо почна со него, продолжи со Лазовиќ а заврши со Столе.
Лазвоиќ неколку пати доби зицер топки и погодуваше, слично и Столе ако не се лажам само една утна.
Самиот по себе е атракција, со секое негово влегување предизвикува воодушевувања на трибините :icon_mrgr:
Карачиќ има огромен напредок :cuc:
И двајцата со Прибак се одлични. Прибак е најсериозен во екипата, нема трте мрте со него, ако загусти сам превзема се во свои раце и го закопува противникот :cuc:
Нема како да се искомбинираат и двајцата, ќе треба Карачиќ како лев бек да игра, а таму конкуренцијата е голема.
Абутовиќ сепак треба да си остане само на одбрана, обисдот на Вујо да го игра и напред не е премногу продуктивен...
Слично и Драгаш иако даде пет гола, сепак не е за во напад некако :icon_mrgr:
Тука е и Фичо, кој денес беше сосема солиден.
Петриќ одново енергичен не се забележува дека е веќе во години. Рајковиќ истотака солиден.
Каков мускул има на ногата маме му ебам, како робокап е :icon_mrgr:
Раковиќ си газеше од десно, за Марковиќ не треба ни да се трошат зборови, ги утепа во напад за едно полувреме 4/4 и тоа две ги пикна од скоро мртов агол.
Ојлески играше во целиот втор дел и имаше сличен учинок, даде 4 гола од 4 шута.
Го забаваа од публика, му дадоа дополнителен мотив :LOL:

Абе овие со втор тим да не ни играа? :D
Им го немаше Вујовиќ бе :icon_lol:
Беа солидни на почетокот, мада ние секогаш имаме лош старт на натпреварите. Некако несериозно се сфаќаат мечевиве, како одамна да прославија влез во фајнл фор. Вујо сите играчи ги ротира.
Петриќ го онесвести нивниот најдобар дефанзивец :icon_mrgr:
А они немаа нешто многу замени.
Кајгана скаутинг екипа му фрли око на Липовина, кој ни даде 5 гола :D
Уште нема цврстина, добри додавања, ама млад е и со добар тренинг може да се научи :D
Го следев Марковиќ кој сме го барале и ние и Металург и не е ништо посебно...
Голманите им беа легенди :D
Што ремет изедоа :pos:
Првиот нивни голман се нервираше за секој гол и му викаме абе немој бе мне си ти крив овие твоиве ги оставаат да те пунат :pos:
Ама вториот голман каков беше :pos:
Човече дали имаше 16 госдини типот?
Како од улица да го имаа собрано.
Што ремет изеде, да се јавел на мајка му да не го мисли, да не пие ладна вода ќе го фати грлото, го мислеле дека игра жмурка а овој на утакмица во Македонија итн :pos:
И како кец на десетка делегатот нешто реагираше и само што влезе во вториот дел мораше да го извадат :pos:
Изгледа мајка му се јави да не го форсираат толку :icon_mrgr:
А и нашиве нефер изиграа, особено Драгаш му се намерачи во второ полувреме зареди неколку голови по ред. Не е фер многу јаки им ги шутираше :icon_mrgr:
Имаа добра докторка :drk::icon_mrgr:
Тренерот сто посто беше воџана на Балисти, плукнат на него, Шкљзен :icon_mrgr:

За жал поради хаосот во нашата навивачка група немаше баш најсјајна атмосфера :( Ептен е тапа без навивачка група, ама ќе се среди неделава ;)
И посетеноста послаба да речеме дека околу 800 луѓе имаше на трибините.
Во второ полувреме моравме малце да загрееме па имаше доста заебанции, и правење ОЛЕЕЕ на секое додавање :icon_mrgr:

Ајде нека ни е честито фајнл фор. Вака-така со низа осцилации стигнавме до целта.
Останува да се одигра уште во среда дербито со Металург.

Во моментов табелата е:
1.Брест Мешков 37 (17 меча)
2.Вардар 36 (17 меча)
3.Металург 36 (17 меча)
4.Загреб 35 бод (17 меча)
5.Татран Прешов 29 (16 меча)
6.Ловќен 29 (17 меча)
7.Нексе 25 (17 меча)
8.Борац 10 (17 меча)
9.Извиѓач 9 (17 меча)
10.Слога 3 (17 меча)

Останаа двете дербиња Загреб-Брест и Металург-Вардар.
Победи ли Брест во Загреб тогаш сигурно е дека во полуфинале играат Вардар и Металург.
Ако тепа Загреб тогаш сигурно е дека ќе се промашиме со Металург, а со кого ќе вкрстиме ќе зависи од резултатот од нашиот двомеч.

Добар натпревар иако првите 10-12 минути гостите се држеа и се играше гол за гол.Карачиќ е страшен играч само треба да поработи малце и да не ги прави тие пробиви ала Миркуловски на времето.Прибак солиден и знае да брцне гол кога е најпотребно.Драгаш некако не е за во напад,висок е нека помага во одбрана.Крилата со 100% учинок :cuc: едино Јовчевски потфрли.

Даскаловски маестрален денес 16 одбрани имаше уште 4-5 добри проценки но му се протнаа некако.Џамбо не ни влезе незнам зошто цело време се смееше само се омрсил изгледа деновиве :pos:

Овие Ловќен чудна екипа ми се,спој од деца и од 30+ годишници.
Како и да е обезбеден фајнал фор па за понатаму ќе видиме :cool:

Сум истропал вчера нешто за комбинациите :D
Математиките велат вака:

-Загреб-Брест 2
Металург-Вардар 1 или Х или 2
полуфинале: Загреб-Брест и Вардар-Металург

-Загреб-Брест 1
Металург-Вардар 1
полуфинале: Металург-Вардар и Загрб-Брест
Металург-Вардар Х
полуфинале: Загреб-Металург и Вардар-Брест
Металург-Вардар 2
полуфинале: Вардар-Металург и Загреб-Брест

-Загреб-Брест Х
Металург-Вардар 1
полуфинале: Металург-Загреб и Брест-Вардар
Металург-Вардар Х
полуфинале: Брест-Загреб и Вардар-Металург
Металург-Вардар 2
полуфинале: Вардар-Загреб и Брест-Металург

beneamata Моја грешка, место загреб мислев Металург, значи многу е тешко да се избегнат Вардар и Металург на тоа мислев
--- надополнето: 23 март 2013 во 12:59 ---
Коњаникот Сабја грешиш со тоа дека ако тепа Загреб сигурно се избегнуваат вардар и металург.. Значи ако тепа Загреб евентуално нерешено меѓу Вардар и Металург би се избегнале но притоа 3 екипи ќе имаат исто бодови (вардар,металург и брест по 37) и тогаш не знам што се гледа гол разлика ли или меѓусебен. Точно е дека ако тепа Брест 100% меѓусебе играат Вардар и Металург, значи единствена опција е Загреб и Брест да одиграат нерешено, а ако не изиграат нерешено е тогаш многу големи се шансите да се паднат Металург и Вардар ( со победа на брест 100% се паѓаат меѓусебе, со победа на Загреб 90% се паѓаат меѓусебе од причина што мали се шансите вардар и металург нерешено да одиграат)

Сум истропал вчера нешто за комбинациите :D
Математиките велат вака:

-Загреб-Брест 2
Металург-Вардар 1 или Х или 2
полуфинале: Загреб-Брест и Вардар-Металург

-Загреб-Брест 1
Металург-Вардар 1
полуфинале: Металург-Вардар и Загрб-Брест
Металург-Вардар Х
полуфинале: Загреб-Металург и Вардар-Брест
Металург-Вардар 2
полуфинале: Вардар-Металург и Загреб-Брест

-Загреб-Брест Х
Металург-Вардар 1
полуфинале: Металург-Загреб и Брест-Вардар
Металург-Вардар Х
полуфинале: Брест-Загреб и Вардар-Металург
Металург-Вардар 2
полуфинале: Вардар-Загреб и Брест-Металург
Значи да се молиме само да не тепаат Брест и после ќе ја наредиме со минчолург.

beneamata Моја грешка, место загреб мислев Металург, значи многу е тешко да се избегнат Вардар и Металург на тоа мислев
--- надополнето: 23 март 2013 во 12:59 ---
Коњаникот Сабја грешиш со тоа дека ако тепа Загреб сигурно се избегнуваат вардар и металург.. Значи ако тепа Загреб евентуално нерешено меѓу Вардар и Металург би се избегнале но притоа 3 екипи ќе имаат исто бодови (вардар,металург и брест по 37) и тогаш не знам што се гледа гол разлика ли или меѓусебен. Точно е дека ако тепа Брест 100% меѓусебе играат Вардар и Металург, значи единствена опција е Загреб и Брест да одиграат нерешено, а ако не изиграат нерешено е тогаш многу големи се шансите да се паднат Металург и Вардар ( со победа на брест 100% се паѓаат меѓусебе, со победа на Загреб 90% се паѓаат меѓусебе од причина што мали се шансите вардар и металург нерешено да одиграат)
Како мали не афркавај малце нерешни ли се иизграа, и за уште една нема да биде проблем ќе ја наредиме некако.

Читај ми го следниот пост се имам поправено и ги имам сите комбинации напишано :icon_mrgr:

Епа одпосле го прочитав, првин тој големиот пост го прочитав и затоа те поправив :ROFLMAO:
--- надополнето: 23 март 2013 во 13:14 ---
А , и ова сакав да го кажам .. Тоа десното крило 18ка дрес, ептен беше грд и некако ретардирани фаци правеше и ретардирано шутираше и трчаше :icon_lol:

Баталете бе математики. Дајте го Металург, да го средиме уште во полуфинале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom