Тешко веројатно е некој екс ОНА кој моментално работи за 800 евра плата кому истовремено му е тешко да поврзува реченица да влезе во форум и да ги чита твоите долги постови....
Воопшто не е албанец, има дузина други челнови кои пишуваат секакви расистички постови и досега кај нив илјада закани ќе стигнеа...
Сигурно е некој македонец кој се шегува со тебе, не се плаши....
Навистина не знам зошто мислите дека јас со некаква пропаганда во позадина барам соживот, јас не сум за соживот, јас сум за (по)добар и (по)мирен живот.... и мислам дека соживотот е тоа....
Но искрено не знам што е вашиот став....
Гледам си учен и интелигентен но идиотски е да ги обвинуваш албанците за застојот на државава....
Денеска застапеноста на албанците во администрацијата е некаде 17%, по вертикала тој процент е едноцифрен, ингеренциите за менаџирање на било која институција врз албанците скоро да нема, а кога се работи за пари, албанците воопшто не ни одлучуваат....
Секој министер и директор е поврзан со двојни потписи, секое постигнување на било која албанска партија е добиено врз компромиси и меѓусебни договори....
И процесот на транзицијата исто така беше 100% раководен од македонците, сите олигарси се македонци....
Какви пумпање на трошоците? па мораше да се вработат и албанци во институциите, што вие на вам ? 1 (еден) % застапеност е мизерија и расизам....
Неспособните крадат повеќе??? па дали се читаш човече...
Е сега, тоа што имаш психички проблеми, јас не сум крив, имаш албанофобија, пак јас не сум виновен, сакаш чиста Македонија, пак јас не сум крив што се родив тука.... и не сум крив што не сакам да се иселам..... не сум крив што не сакам да сум жртва на дискриминацијата....
Јас не сакам да платам туѓа сметка, не сакам да бидам генерализиран, јас сум единствен и како таков сакам да се прифатам.....
И јас сум човек, со амбиции, со желби, со сништа, со надежи, НЕ СУМ ПЛЕМЕ, НЕ СУМ ОРК, НЕ СУМ ШОШОН, НЕ СУМ ИНЦЕСТОИДЕН ПРОИЗВОД, НЕ СУМ ГЛУПАВ, .....(има уште многу други)
И преку к.р веќе ми дојде од вашите навреди....
И да знаете дека албанец повеќе ќе навредите ако го пцуете отколку кога му удирате шамар.......